Gewone koffie, bijzondere koffie, nieuwe snufjes, zetmethoden, koffiebranden, variëteiten… Alles willen uitproberen, begrijpen, oefenen en proeven!

We zijn echt gek van alles wat met koffie te maken heeft. Daarbij doen we niets liever dan mensen meenemen in deze bijzondere wereld. Super leuk dus als je bij ons een training komt volgen!

We hebben nogal wat trainingen in de aanbieding. Daarom hebben we ze hieronder verdeeld in groepen. Heb je hulp nodig bij het kiezen of zit je met vragen? Neem gerust contact met ons op!

Barista worden?

Wil jij aan de slag als Barista of ben je al Barista en wil je graag je kennis en kunde uitbreiden? Volg dan een van onze Barista trainingen en zet de volgende stap in je carrière in de koffie!

Of je nu beginner bent of al ervaring hebt, wij hebben de juiste training of cursus voor jou!

Lees verder: Hoe word ik Barista?

Master Barista Program

Het Master Barista Programma leidt je op tot een professionele en allround barista. Je krijgt een hele brede basis met o.a. Sensory Skills, Green Coffee, Brewing en Roasting. Op die fundering stapelen we je Barista Skills. Een barista met deze opleiding is een aanwinst voor ieder team!

Bij succesvolle afsluiting krijg je het SVH erkende Master Barista diploma. Naast je SVH-diploma kun je maar liefst 8 (internationale) SCA certificaten behalen!

Home Barista

Koffie uit een pad- of cupjesmachine? Het kan mooier en beter. In de training‘Home Barista‘ richten we ons op espresso en cappuccino. Ook de trainingen Latte art en Slow Coffee zijn super leuk om te doen.

Is koffie een uit de hand gelopen hobby? Ga dan voor een Master Barista Jaartraject.

Lees verder: Home Barista

Horeca- en teamtrainingen

Kwaliteit is geen toeval. Je maakt een bewuste keuze voor de koffie die je serveert. Jouw koffie is altijd vers en goed gezet. Je gasten proeven en waarderen dat. Ze komen dan ook graag terug en nemen regelmatig een zakje koffie mee voor thuis.

ITC Academy kan helpen jouw visie realiteit te maken. Lees verder: Horeca- en teamtrainingen, advies, coaching en conceptontwikkeling of je eigen merk koffie serveren

Specialty Coffee Association

ITC Academy is aangesloten bij de SCA: de Specialty Coffee Association. De koffietrainers uit ons team zijn door de SCA geautoriseerde trainers en onze school is een Premier Training Campus. Dat geeft je de garantie dat we echt alles in huis hebben om de trainingen optimaal te geven.

Naast de Introduction to Coffee training biedt de Specialty Coffee Association trainingen aan op vijf gebieden: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Green Coffee en Roasting. ITC Academy biedt alle trainingen aan op alle niveau’s: Foundation, Intermediate en Professional.

Klik hier voor een overzicht van alle SCA trainingen.

Logo SVH keurmerk opleidingen

Kies voor een training van ITC Academy!

Lastig hè kiezen! Er zijn diverse trainingen voor koffie of thee te vinden op internet. Hoe vind je nu de opleiding die het beste bij je past? Hierbij vijftien redenen waarom je voor de International Tea & Coffee Academy zou kunnen kiezen.

Ervaring
Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.

Onafhankelijk
Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.

Expert
We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.

Breed aanbod
We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.

Goed beoordeeld
Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .

SVH erkend
ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.

SCA Premier Training Campus
ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers en we zijn door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.

UWV erkend Leerbedrijf
ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.

Personal touch
Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.

Meerdere locaties
Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag of Amsterdam.

Mijn ITC Academy
Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).

Oefenmateriaal inclusief
Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.

Van de bron
We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.

Op reis
Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.

Meerdere machines
We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.

Ervaring Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.
Onafhankelijk Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.
Expert We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.
Breed aanbod We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.
Goed beoordeeld Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .
SVH erkend ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.
SCA Premier Training Campus ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers. We zijn dan ook door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.
UWV erkend Leerbedrijf ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.
Personal touch Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.
Meerdere locaties Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag.
Mijn ITC Academy Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).
Oefenmateriaal inclusief Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.
Van de bron We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.
Op reis Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.
Meerdere machines We hebben veel verschillende machines in huis waarmee je kunt oefenen.

Foto’s: Slider Licensed from Shutterstock. Pagina van boven naar beneden: Tyler Nix, Mike Marquez, Nathan Dumlao (2x) en Charisse Kenion. Afkomstig van Unsplash.