Gewone koffie, bijzondere koffie, nieuwe snufjes, zetmethoden, koffiebranden, variëteiten… Alles willen uitproberen, begrijpen, oefenen en proeven!

We zijn echt gek van alles wat met koffie te maken heeft. Daarbij doen we niets liever dan mensen meenemen in deze bijzondere wereld. Super leuk dus als je bij ons een training komt volgen!

We hebben nogal wat trainingen in de aanbieding. Daarom hebben we ze hieronder verdeeld in groepen. Heb je hulp nodig bij het kiezen of zit je met vragen? Chat (zie ), bel of mail gerust!

Barista Worden?

Wil jij aan de slag als Barista of ben je al Barista en wil je graag je kennis en kunde uitbreiden? Volg dan een van onze Barista trainingen en zet de volgende stap in je carrière in de koffie!

Of je nu beginner bent of al ervaring hebt, wij hebben de juiste cursus voor jou!

Lees verder: Hoe word ik Barista?

Home Barista

Koffie uit een pad- of cupjesmachine? Het kan mooier en beter. In de cursus ‘Thuis beter koffie zetten‘ richten we ons op espresso en cappuccino. Ook de trainingen Latte art en Slow Coffee zijn super leuk om te doen.

Is koffie een uit de hand gelopen hobby? Ga dan voor een Master Barista Jaartraject.

Lees verder: Home Barista

SCA Trainingen

Op zoek naar een internationaal erkend certificaat? Volg één van de trainingen uit het aanbod van de Specialty Coffee Association!

ITC Academy is een SCA Premier Training Campus die alle trainingen kan aanbieden op alle niveau’s: Foundation, Intermediate en Professional.

Lees verder: SCA Trainingen

Master Barista Program

Het Master Barista Programma leidt je op tot een professionele en allround barista. Je krijgt een hele brede basis met o.a. Sensory Skills, Green Coffee, Brewing en Roasting. Op die fundering stapelen we je Barista Skills. Een barista met deze opleiding is een aanwinst voor ieder team!

Bij succesvolle afsluiting krijg je het SVH erkende Master Barista diploma. Naast je SVH-diploma kun je in jaar 1 maar liefst 7 (internationale) SCA certificaten behalen!

Horeca- en teamtrainingen

Kwaliteit is geen toeval. Je maakt een bewuste keuze voor de koffie die je serveert. Jouw koffie is altijd vers en goed gezet. Je gasten proeven en waarderen dat. Ze komen dan ook graag terug en nemen regelmatig een zakje koffie mee voor thuis.

ITC Academy kan helpen jouw visie realiteit te maken. Lees verder: Horeca- en teamtrainingen, advies, coaching en conceptontwikkeling of je eigen merk koffie serveren

Specialty Coffee Association

ITC Academy is aangesloten bij de SCA: de Specialty Coffee Association. De koffietrainers uit ons team zijn door de SCA geautoriseerde trainers en onze school is een Premier Training Campus. Dat geeft je de garantie dat we echt alles in huis hebben om de trainingen optimaal te geven.

Naast de Introduction to Coffee training biedt de Specialty Coffee Association trainingen aan op vijf gebieden: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Green Coffee en Roasting. ITC Academy biedt alle trainingen aan op alle niveau’s: Foundation, Intermediate en Professional.

SCA Barista Skills

Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de Barista Skills trainingen een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie!

SCA Brewing

Koffie is chemie! In de SCA Brewing trainingen staat het extractieproces centraal. Hoe maak je van een koffieboon en water het zwarte goud? Welke factoren spelen een rol en hoe beïnvloed je het proces.

We kijken daarbij ook naar volautomaten. Hoe stel je deze zo af dat er altijd dezelfde smaak koffie uit komt?

SCA Sensory Skills

In de SCA Sensory Skill trainingen draait alles om proeven, ruiken en voelen. Je leert koffie cuppen volgens de SCA standaarden. Daarna is het vooral heel veel oefenen. Tijdens de trainingen leer je hoe je dat het beste aanpakt.

SCA Green Coffee

Green Coffee start bij de plant en eindigt bij de groene boon vlak voor het branden. Terroir, variëteiten, bewerkingsmethoden, dichtheid, vochtgehalte, decaffinatie, defecten, opslag, vervoer… het komt allemaal aan bod. Je leert koffie controleren en krijgt inzicht in de markt voor koffiebonen.

SCA Roasting

Wat gebeurt er met een koffieboon tijdens het branden? Hoe werkt een brander eigenlijk? Wat gebeurt er met de smaak van koffie tijdens het branden? Hoe zorg je voor consistentie en herken je roast-defects? Tijdens de veerlzijdige trainingen zetten we de theorie om in praktijk en proeven we het resultaat.

SVH erkende opleidingen

Kies voor een training van ITC Academy!

Lastig hè kiezen! Er zijn diverse trainingen voor koffie te vinden op internet. Hoe vind je nu de opleiding die het beste bij je past? Hierbij twaalf redenen waarom je voor de International Tea & Coffee Academy zou kunnen kiezen.

Ervaring Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.
Onafhankelijk Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.
Expert We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.
Breed aanbod We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.
SVH Erkend Alleen bij ITC Academy haal je dat felbegeerde SVH opleidingscertificaat.
SCA Premier Training Campus ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers.
Personal touch Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.
Meerdere locaties Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort of Den Haag.
Oefenmateriaal inclusief Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.
Van de bron We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.
Op reis Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.
Meerdere machines We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.

Ervaring
Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.

Onafhankelijk
Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.

Expert
We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.

Breed aanbod
We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.

SVH Erkend
Alleen bij ITC Academy haal je dat felbegeerde SVH opleidingscertificaat.

SCA Premier Training Campus
ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers.

Personal touch
Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.

Meerdere locaties
Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort of Den Haag.

Oefenmateriaal inclusief
Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.

Van de bron
We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.

Op reis
Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.

Meerdere machines
We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.

Foto’s: Slider Licensed from Shutterstock. Pagina van boven naar beneden: Tyler Nix, Mike Marquez, Nathan Dumlao (2x) en Charisse Kenion. Afkomstig van Unsplash.