Over ITC Academy

Wat ooit begon als liefhebberij op een zolderkamer is inmiddels uitgegroeid tot een heuse academie.
Bij oprichter Richard Schukkink stroomt thee en koffie door de aderen. Al als kind nam hij bijzondere theeën mee naar huis vanaf zijn vakantiebestemming. Maar ook de liefde voor koffie zat er al vroeg in, begin jaren negentig kocht hij een Kees van der Westen-espressomachine voor privégebruik. Tel daar het reisvirus en een onbegrensde nieuwsgierigheid naar alles wat met koffie en thee te maken heeft bij op en je hebt -dat durven wij wel te zeggen- de man met de meeste passie en kennis op dat gebied te pakken.

Toptrainers

Omdat Richard niet alle trainingen en cursussen zelf kan geven -al zou hij dat het liefste doen- heeft hij een aantal mede-fanatici opgeleid. Niet alleen krijgen onze trainers alle kennis uit eerste hand, ook gaan ze mee op thee- en koffie reizen. Verder krijgen ze een opleiding in hoe ze kennis het beste aan jou over kunnen brengen. Wel zo handig.

Leren door te doen

Een groot deel van onze trainingen bestaat uit veel koffie en thee maken, ruiken en proeven. De theorie die je leert breng je dus meteen in de praktijk. Om er voor te zorgen dat alles wat je leert beklijft, toetsen we je opgedane kennis regelmatig. Zo waarborgen we onze kwaliteit als SVH-erkend opleidingsinstituut.

Wereldreizigers

We zijn bij International Tea and Coffee Academy dol op reizen naar landen van herkomst. Zo houden we onze kennis up-to-date, kennis die we graag weer aan jou overdragen! Wil je ook snuffelen aan koffiebonen en theeblaadjes plukken? Dat kan! Ieder jaar maken we trips naar thee- en koffie producerende landen. Niets zo bijzonder als zien waar jouw geliefde warme drank vandaan komt.

Consultancy

Alle kennis die we in huis hebben gebruiken we niet alleen om barista’s en theesommeliers op te leiden. Als onafhankelijk kennisinstituut adviseren we ook bedrijven die actief zijn op de koffie- en theemarkt. Wat we doen is heel breed; van het afstellen van koffiemachines voor Philips en Lidl tot het trainen van personeel bij Nestlé, Simon Lévelt en Bagels & Beans. Lees hier meer over onze activiteiten in de industrie.

Trainers


Richard Schukkink

Paul Tinhout

Jeanot Bijpost

Laura Schut

Leoni Oude Nijhuis

Miranda Pieron

Annemarie de Bel

Linda Rampen

Trees Wandel

Yvonne Lagas-Sondermeijer

Martine van der Nolk van Gogh

Anja Schukkink

Office


Els Zanen

Renee Kunnen

Marco de Groot
Logo SVH keurmerk opleidingen

Kies voor een training van ITC Academy!

Lastig hè kiezen! Er zijn diverse trainingen voor koffie of thee te vinden op internet. Hoe vind je nu de opleiding die het beste bij je past? Hierbij vijftien redenen waarom je voor de International Tea & Coffee Academy zou kunnen kiezen.

Ervaring
Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.

Onafhankelijk
Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.

Expert
We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.

Breed aanbod
We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.

Goed beoordeeld
Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .

SVH erkend
ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.

SCA Premier Training Campus
ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers en we zijn door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.

UWV erkend Leerbedrijf
ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.

Personal touch
Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.

Meerdere locaties
Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag of Amsterdam.

Mijn ITC Academy
Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).

Oefenmateriaal inclusief
Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.

Van de bron
We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.

Op reis
Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.

Meerdere machines
We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.

Ervaring Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.
Onafhankelijk Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.
Expert We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.
Breed aanbod We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.
Goed beoordeeld Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .
SVH erkend ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.
SCA Premier Training Campus ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers. We zijn dan ook door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.
UWV erkend Leerbedrijf ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.
Personal touch Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.
Meerdere locaties Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag.
Mijn ITC Academy Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).
Oefenmateriaal inclusief Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.
Van de bron We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.
Op reis Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.
Meerdere machines We hebben veel verschillende machines in huis waarmee je kunt oefenen.