SCA Trainingen

Naast de Introduction to Coffee training biedt de Specialty Coffee Association trainingen aan op vijf gebieden: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Green Coffee en Roasting.

ITC Academy is een SCA Premier Training Campus die al deze trainingen kan aanbieden op alle niveau’s: Foundation, Intermediate en Professional.

Je kan deze trainingen los volgen of je kan een jaarprogramma of pakket afnemen met korting. Bijvoorbeeld ons Master Barista Program, Coffee Expert Program, Roast Master Program of ons Barista Skills Pakket.

SCA certificaten

Iedere training kan afgesloten worden met een online SCA theorie-examen en, als je het examen haalt, het bijbehorend certificaat. De certificaten zijn internationaal erkend. Je leest alles over het aanvragen van dat examen op onze SCA pagina.

Master Barista Program

Het Master Barista Programma leidt je op tot een professionele en allround barista. Je krijgt een hele brede basis met o.a. Sensory Skills, Green Coffee, Brewing en Roasting. Op die fundering stapelen we je Barista Skills. Een barista met deze opleiding is een aanwinst voor ieder team!

Bij succesvolle afsluiting krijg je het SVH erkende Master Barista diploma. Naast je SVH-diploma kun je in jaar 1 maar liefst 8 (internationale) SCA certificaten behalen!

SCA Barista Skills

Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de Barista Skills trainingen een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie!

SCA Brewing

Koffie is chemie! In de SCA Brewing trainingen staat het extractieproces centraal. Hoe maak je van een koffieboon en water het zwarte goud? Welke factoren spelen een rol en hoe beïnvloed je het proces.

We kijken daarbij ook naar volautomaten. Hoe stel je deze zo af dat er altijd dezelfde smaak koffie uit komt?

SCA Sensory Skills

In de SCA Sensory Skill trainingen draait alles om proeven, ruiken en voelen. Je leert koffie cuppen volgens de SCA standaarden. Daarna is het vooral heel veel oefenen. Tijdens de trainingen leer je hoe je dat het beste aanpakt.

SCA Green Coffee

Green Coffee start bij de plant en eindigt bij de groene boon vlak voor het branden. Terroir, variëteiten, bewerkingsmethoden, dichtheid, vochtgehalte, decaffinatie, defecten, opslag, vervoer… het komt allemaal aan bod. Je leert koffie controleren en krijgt inzicht in de markt voor koffiebonen.

SCA Roasting

Wat gebeurt er met een koffieboon tijdens het branden? Hoe werkt een brander eigenlijk? Wat gebeurt er met de smaak van koffie tijdens het branden? Hoe zorg je voor consistentie en herken je roast-defects? Tijdens de veelzijdige trainingen zetten we de theorie om in praktijk en proeven we het resultaat.

Mogelijk ook interessant

Wil je deze zomer naast lekker in de zon liggen nog iets leuks en leerzaams doen? Dat kan! Deze zomer bieden we een meerdaagse trainingen aan waarin je de unieke kans krijgt om binnen drie dagen drie SCA certificaten te behalen: SCA Introduction to Coffee, SCA Barista Skills Foundation & Intermediate.
Het Barista Skills Pakket bevat de drie trainingen: Barista Skills Foundation, Barista Skills Intermediate en Barista Skills Professional.
Word Roast Master en leer wat nodig is om goed koffie te branden. In twaalf trainingsdagen verspreid over een jaar leer je niet alleen het branden zelf, maar ook alles wat nodig is om een ideale koffie te creëren. Aan het eind van dit jaar ontwikkel je probleemloos recepturen voor je klanten.
In het Master Barista Program of Roast Master Program hebben we een referentiekader opgebouwd en kennis gemaakt met alle facetten van het vak. In dit Coffee Expert Program verbreden en verdiepen we onze kennis van koffie en verbeteren we onze technieken en geven we inzicht in alle onderdelen van de koffiewereld. Een veelzijdig jaar met gelijke aandacht voor achtergrondkennis en praktijkervaring.
Logo SVH keurmerk opleidingen

Kies voor een training van ITC Academy!

Lastig hè kiezen! Er zijn diverse trainingen voor koffie of thee te vinden op internet. Hoe vind je nu de opleiding die het beste bij je past? Hierbij vijftien redenen waarom je voor de International Tea & Coffee Academy zou kunnen kiezen.

Ervaring
Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.

Onafhankelijk
Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.

Expert
We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.

Breed aanbod
We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.

Goed beoordeeld
Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .

SVH erkend
ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.

SCA Premier Training Campus
ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers en we zijn door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.

UWV erkend Leerbedrijf
ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.

Personal touch
Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.

Meerdere locaties
Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag of Amsterdam.

Mijn ITC Academy
Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).

Oefenmateriaal inclusief
Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.

Van de bron
We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.

Op reis
Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.

Meerdere machines
We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.

Ervaring Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.
Onafhankelijk Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.
Expert We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.
Breed aanbod We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.
Goed beoordeeld Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .
SVH erkend ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.
SCA Premier Training Campus ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers. We zijn dan ook door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.
UWV erkend Leerbedrijf ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.
Personal touch Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.
Meerdere locaties Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag.
Mijn ITC Academy Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).
Oefenmateriaal inclusief Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.
Van de bron We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.
Op reis Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.
Meerdere machines We hebben veel verschillende machines in huis waarmee je kunt oefenen.

Foto’s: ITC Academy.