Training Brewing Intermediate

Algemeen

In de Brewing Intermediate training van ITC Academy draait alles om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Deze training is ook erg interessant als je werkzaam bent in de markt van de volautomaten. We maken het afstellen van dit soort machines inzichtelijk voor je. Want bij volautomaten draait het er om dat je extractie en smaak objectief meetbaar maakt, zodat er steeds koffie met dezelfde consistente smaak uit het apparaat komt.

Koffie is chemie! We ontdekken hoeveel oplosbare stoffen we eigenlijk aan gemalen koffie onttrekken en of het genoeg of juist te veel is. Je proeft welke invloed de deeltjesgrootte (en de samenstelling) op smaak heeft. Je leert wat de 6 basiselementen van koffie zijn. Maar ook hoe je het resultaat hiervan meet en hoe je het in kaart brengt. Water speelt hierbij een belangrijke rol!

Aan het eind van de Brewing Intermediate training heeft de chemie achter koffie geen geheimen meer voor jou!

Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Brewing Intermediate examen aanvragen.

Duur
Twee lesdagen van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Data
Amersfoort: startdatum 3 december 2024
Lesdata di 3 december 2024 en di 7 januari 2025
Vooropleiding
Voor mensen die nog geen koffietraining gevolgd hebben, wordt Introduction to Coffee of Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).
Kosten
  • Training: € 537,00 excl. btw (€ 649,77 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Toetsing
Het Intermediate praktijkexamen vindt plaats op de tweede lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma

Je leert…

  • hoe je objectief een volautomaat afstelt;
  • welke invloed maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak hebben;
  • de verschillende type koffiemolens kennen en welke invloed deze op smaak hebben;
  • wat het roosterproces met de uiteindelijke smaak doet;
  • het verschil tussen sterkte en extractie;
  • wat de ideale extractie is;
  • hoe een extractie zich ontwikkelt;
  • wat de 6 essentiële elementen van koffie zijn;
  • wat de invloed van water is op de smaak van koffie;
  • wat de Coffee Brewing Control Chart is;
  • welke meetmethoden er zijn voor extractie en hoe deze te gebruiken.
Vervolgopleiding

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven

Kijk ook eens naar de volgende training:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Brewing trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.

Gepland op

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!