Wat is jouw verhaal?

Kwaliteit is geen toeval. Je maakt een bewuste keuze voor de koffie die je serveert. Jouw koffie is altijd vers en goed gezet. Je gasten proeven en waarderen dat.

Lees meer over je eigen koffie serveren.

Als experts worden we ingehuurd voor de meest uiteenlopende vraagstukken op het gebied van koffie en thee. Onze adviezen zijn onafhankelijk, no-nonsense en gericht op resultaat.

Lees meer over de expertise die we kunnen bieden.

Een eigen koffiemerk neerzetten vraagt om goede voorbereiding. Wat maakt je uniek? Wat is je doelgroep? Welke koffie, zetmethode en branding past bij die doelgroep?

Lees meer over je eigen koffiemerk.

Wil je

  • koffie leren branden;
  • meer inzicht in het brandproces (ook al brand je misschien al jaren koffie);
  • een betere gesprekspartner zijn voor je koffiebrander of leverancier.

Lees meer over koffie leren branden.

Een koffiebranderij kan klein beginnen. Bijvoorbeeld met een thuisbrander of shop roaster. De volgende stap is vaak een aparte locatie met grotere branders.

Lees meer over een koffiebranderij beginnen.

Mijn koffie

Roasting Service

Jouw koffie, door ons gebrand.

Wat we standaard doen:

  • Vochtmeting van de groene koffie
  • Branden volgens afgesproken profiel
  • Destoning (ontdoen van steentjes, takjes etc)
  • Controle via kleurmeting
  • Verpakken in zakken
  • Verpakken in omdoos

Daarnaast kunnen er afspraken gemaakt worden over:

  • Inkoop, ontvangst en opslag van groene koffie
  • Inkoop van verpakkingsmateriaal, labels en bedrukking
  • Inkoop van omdozen
  • Verzending / Bezorging

Voor high specialty koffies kan ook op een kleinere brander gebrand worden en kleiner verpakt worden.

Rent-a-Roastery

Er zijn diverse mogelijkheden om de branderij te huren. Zo is het mogelijk de hele branderij te huren of juist alleen een bepaalde Roaster. In de branderij Roasters van 1, 6 en 15kg. Daarnaast zijn een sample roaster, destoner, density- en vochtmeter, kleurmeter en alle gangbare zetmethoden aanwezig.

Is het volledig zelf branden nog een stap te ver? Dan starten we samen totdat je de touwtjes volledig zelf in handen kunt nemen.

Kwaliteitsborging, hulp bij uitbesteding

Waar moet je op letten als je het branden van je koffie uitbesteed? Hoe zorg je dat je van je branderij steeds dezelfde kwaliteit krijgt? Vaak kan de kwaliteit flink omhoog met een paar kleine verbeteringen. We helpen jou en je branderij graag die stap te zetten.

Hoe kunnen we helpen?

Kritisch meekijken met je plannen? We kennen de markt al jaren en hebben veel initiatieven langs zien komen. We houden trends in de gaten, bezoeken regelmatig allerlei koffiezaken en spreken veel ondernemers. Daardoor kunnen we inschatten of een idee kans van slagen heeft en waar eventuele zwakke plekken zitten.

Het ontwikkelen van een product of concept kent vele kanten:

Assortiment

Van een fluweelzachte cappuccino met een nasmaak van pure chocolade tot een fruitige frisse filterkoffie. Wat is de perfecte koffie voor jouw publiek?

Ontwikkeling van een assortiment start bij de doelgroep: Wie zijn je gasten of klanten. Zijn hun voorkeuren duidelijk, al bekend of kunnen we die uit locatie, leeftijd enz. afleiden. We selecteren, branden en proeven verschillende opties. We laten proeven op locatie of organiseren een smaakpanel.

Groene koffie

Waarom zou je wel of juist niet zelf groene koffie inkopen? Kies je voor ECO, fairtrade of juist voor direct trade? Hoe vervang je die ene koffie die opeens niet meer leverbaar is?

Ook adviseren we bij aanbestedingen en helpen bij geschillen over leveringen.

Receptuur roasting

Door sample roasting en cupping kijken we wat een bepaalde koffie in zich heeft. Door aanpassing van het brandprofiel bepalen welke kant van een koffie we benadrukken. Van frisse zuren naar de meer donkere smaken zoals noten en cacao.

Verpakking

Welke verpakking is het beste voor de koffie? En welke voor het milieu? Kleur, vorm en textuur maken samen de eerste indruk. Waar is in jouw situatie de beste keuze?

Receptuur zetten

Met welke zetmethode, dosering en doorlooptijd halen we het mooiste uit de koffie. Gebruiken we voor cappuccino en espresso hetzelfde of een ander recept?

Jouw koffie, door ons gebrand.

Wat we standaard doen:

  • Vochtmeting van de groene koffie
  • Branden volgens afgesproken profiel
  • Destoning (ontdoen van steentjes, takjes etc)
  • Controle via kleurmeting
  • Verpakken in zakken
  • Verpakken in omdoos

Daarnaast kunnen er afspraken gemaakt worden over:

  • Inkoop, ontvangst en opslag van groene koffie
  • Inkoop van verpakkingsmateriaal, labels en bedrukking
  • Inkoop van omdozen
  • Verzending / Bezorging

Voor high specialty koffies kan ook op een kleinere brander gebrand worden en kleiner verpakt worden.

Er zijn diverse mogelijkheden om de branderij te huren. Zo is het mogelijk de hele branderij te huren of juist alleen een bepaalde Roaster. In de branderij Roasters van 1, 6 en 15kg. Daarnaast zijn een sample roaster, destoner, density- en vochtmeter, kleurmeter en alle gangbare zetmethoden aanwezig.

Is het volledig zelf branden nog een stap te ver? Dan starten we samen totdat je de touwtjes volledig zelf in handen kunt nemen.

Waar moet je op letten als je het branden van je koffie uitbesteed? Hoe zorg je dat je van je branderij steeds dezelfde kwaliteit krijgt? Vaak kan de kwaliteit flink omhoog met een paar kleine verbeteringen. We helpen jou en je branderij graag die stap te zetten.

Je wilt…

  • koffie leren branden;
  • meer inzicht in het brandproces (ook al brand je misschien al jaren koffie);
  • een betere gesprekspartner zijn voor je koffiebrander of leverancier.

Volg dan één van onze Roasting Cursussen. De cursussen worden gegeven in de Roastery in Amersfoort. Je krijgt les in kleine groepen in een professionele branderij.

We bieden de Roasting Foundation, Intermediate en Professional cursussen aan van de wereldwijd erkende Specialty Coffee Association:

  • In de eendaagse foundation cursus laten we je kennismaken met het proces van koffiebranden. Je staat zelf aan de brander en krijgt inzicht in alle elementen van het vak.
  • De intermediate cursus duurt twee dagen. We gaan dieper in op alle processen van het branden. Je gaat verschillende brandingen doen. Je verdiept je nog meer in de smaakaspecten van het branden en op het op smaak herkennen van branddefecten.
  • In de driedaagse professional cursus nemen we de koffieboon onder de loep en bekijken we in detail wat het brandproces met de boon doet. Welke chemische processen vinden er plaats? En hoe stuur je daarmee op smaak? Daarnaast behandelen we de zakelijke kant van het branden. Hoe je een branderij inricht en die aanstuurt. Maar ook hoe je slim en efficiënt koffiebonen inkoopt zodat je altijd voorraad hebt.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om extra te oefenen en zijn er zo nu en dan stageplekken beschikbaar.

Maar als koffiebrander of ondernemer in de koffie wil je wellicht ook:

  • je barista skills verbeteren; (Barista Skills)
  • zorgen dat jouw koffie perfect uit de automaten van de klant komt; (Brewing)
  • beter worden in het proeven en beoordelen van koffie; (Sensory Skills)
  • meer weten over groene koffie: variëteiten, herkomst, bewerkingsmethoden, smaken, opslag, verscheping, inkopen en marktwerking. (Green Coffee)

Dan kan met de overige modulen van de Specialy Coffee Assocation: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills en Green Coffee. Alle modules worden aangeboden op drie niveau’s: foundation, intermediate en professional.

Horeca Barista Training

Wil jij je klanten de lekkerste espresso schenken? Of een cappuccino met een heerlijk romige schuimlaag voorzetten? Je koffie naar een hoger niveau tillen? In de Horeca Barista Training behandelen we de basisaspecten voor het bereiden van de perfecte kop koffie.

We houden het theoretische gedeelte kort. Je gaat vooral veel oefenen met de basistechnieken voor het maken van een espresso en het opschuimen van melk. Je leert hoe de espressomachine werkt en hoe je de molen afstelt. Ook proeven we de verschillende extracties en vergelijken smaak, aroma en uiterlijk. En als kers op de taart gaan we aan de slag met melkschuim en latte art.

Aan het eind van de training weet je hoe je met je huidige koffie een veel betere espresso of cappuccino zet. Je gast zal het verschil direct proeven én zien!

Teamtraining latte art

Onze Latte Art Training is een echte hands-on training. Als Barista behoort Latte Art tot je basisvaardigheden. En hoewel de koffie er zelf niet beter van gaat smaken: het oog wil ook wat! Bovendien is het toevoegen van Latte Art omzetverhogend voor je bedrijf. Je legt de basis voor het schenken van figuren zoals een appel, hartje, blaadje of rosetta. Ben je al meer gevorderd? Dan ga je aan de slag met nieuwe uitdagingen.

Over ITC Roastery

Een kleine maar professionele branderij. Een lang gekoesterde wens die realiteit is geworden. Het regelmatig produceren van koffie heeft een academy veel te bieden. Het selecteren, inkopen en beoordelen van groene koffie, de vele cuppings, het bepalen van recepturen, afstellen van volautomaten, het constant hooghouden van de kwaliteit terwijl de omstandigheden veranderen. Het zijn allemaal onderwerpen die terugkomen in de vijf verschillende leertrajecten van de wereldwijde Specialy Coffee Association: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Green Coffee en Roasting. De branderij maakt de praktijk onder deze leertrajecten dagelijkse kost.

De branderij is echt een onderdeel van de Academy. Ons doel is het laten groeien van de community van koffieliefhebbers, in omvang en in kwaliteit. We branden koffie zodat we de dingen die we daarvan leren weer kunnen delen met anderen.

Door dit uitgangspunt bieden we een aantal unieke diensten:

  • Verhuur van de branderij (Rent-a-Roastery)
  • Ondersteuning bij productontwikkeling. Ook als je samenwerkt met een andere branderij. We begeleiden jou en je brander in de ontwikkeling.
  • Je kunt bij ons starten, je investeringen laag houden. Gaat het goed dan helpen we je om uit te vliegen naar een grotere brander of een eigen branderij. Je kunt zien of je plannen lukken en leert ‘on the job’.

Voorbeelden waaruit blijkt: Wat we leren, kunnen en weten, delen we graag.

Foto’s van ITC Academy behalve koffiebonen: Mark Daynes – Unsplash.