Training Sensory Skills Intermediate

Algemeen

In de training Sensory Skills Intermediate ga je verder op de basis die je in de Foundation training hebt gelegd. We gaan dieper in op sensory profielen, waar heeft de consument behoefte aan en hoe vertaal je dat naar de eigenschappen van koffie? Ook gaan we aan de slag met triangle cupping, cuppen volgens de SCA normen en alternatieve cuppingmethoden. We kijken naar wat een sensory panel precies doet en hoe je een panel opzet voor het beoordelen van koffie.

Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Sensory Skills Intermediate certificaat aanvragen.

Duur
Twee lesdagen van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Data
Amersfoort: startdatum 20 april 2023
Lesdata do 20 april 2023 en vr 21 april 2023
Vooropleiding
Geen. Sensory Skills Foundation en Green Coffee Foundation zijn aan te raden.
Kosten
  • Training: € 947,00 excl. btw (€ 1.145,87 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA certificaat (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.
Toetsing
Het Intermediate praktijkexamen vindt plaats op de tweede lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma

Je leert…

  • voor welke sensory profielen de consument een voorkeur heeft;
  • sensory profielen in verband brengen met andere productspecificaties van koffie;
  • hoe je verschillen en overeenkomsten in koffie kunt vinden via triangle cupping;
  • een cupping sessie met cupping formulier te organiseren;
  • op welke eigenschappen van koffie je moet letten volgens het SCA Cupping Form;
  • welke cuppingmethoden er nog meer zijn;
  • waarom het belangrijk is om standaard protocollen te gebruiken;
  • wat een sensory panel is en welke taken het panel uitvoert.
Vervolgopleiding

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven

Kijk ook eens naar de volgende training:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Sensory Skills trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.

Gepland op

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!