Horeca- en teamtrainingen

Kwaliteit is geen toeval. Je maakt een bewuste keuze voor de koffie die je serveert. Jouw koffie is altijd vers en goed gezet. Je gasten proeven en waarderen dat. Ze komen dan ook graag terug en nemen regelmatig een zakje koffie mee voor thuis.

ITC Academy kan helpen jouw visie realiteit te maken. Van de plannen, naar productontwikkeling en niet te vergeten het trainen van het personeel!

Horeca Baristatraining

Wil jij je klanten de lekkerste espresso schenken? Of een cappuccino met een heerlijk romige schuimlaag voorzetten? Je koffie naar een hoger niveau tillen? In de Horeca Barista Training behandelen we de basisaspecten voor het bereiden van de perfecte kop koffie. We houden het theoretische gedeelte kort. Je gaat vooral veel oefenen met de basistechnieken voor het maken van een espresso en het opschuimen van melk.

Latte Art Teamtraining

Onze Latte Art Training is een echte hands-on training. Als Barista behoort Latte Art tot je basisvaardigheden. En hoewel de koffie er zelf niet beter van gaat smaken: het oog wil ook wat! Bovendien is het toevoegen van Latte Art omzetverhogend voor je bedrijf.

Maatwerk

Als academy trainen we jaarlijks honderden mensen uit de horeca. Nieuw personeel, een opfriscursus voor het team, extra aandacht voor latte art, een ’trainer de trainer’ voor de ondernemer of eerste medewerker… alles is mogelijk. We ontmoeten je graag om te bespreken hoe we je kunnen helpen!

Master Barista Programma

Het master barista programma leidt je op tot een professionele en allround barista. Je krijgt een brede basis: Sensory Skills, Green Coffee, Brewing en Roasting. Op die fundering stapelen we je Barista Skills. Een barista met deze opleiding is een aanwinst voor ieder team!

Slow Coffee ? !

Je wilt graag Slow Coffee aanbieden in je onderneming. Het draagt enorm bij aan de sfeer en de professionele uitstraling. Maar het is ook erg tijdrovend. Hoe pak je dat slim aan?

Onze reguliere Slow Coffee training behandelt heel veel verschillende zet technieken. Maken we deze training voor jou op maat dan leggen we de focus op enkele technieken en kijken we samen hoe je die het beste kunt gaan toepassen in je bedrijf.

Advies, coaching en conceptontwikkeling

ITC Academy doet meer dan het opleiden van koffie- en thee professionals! We zijn een 100% onafhankelijk kennisinstituut en adviseren je bij al je zakelijke beslissingen en uitdagingen. Dat kan op verschillende manieren en niveaus, als het maar met koffie en/of thee te maken heeft.
Wij helpen je graag met een advies passend bij je bedrijf, project én budget.

Trendspotting

Wil je weten waar jouw doelgroep behoefte aan heeft? Ben je benieuwd naar de trends en ontwikkelingen op koffie- en theegebied? We vertellen je het graag! Niet voor niets speuren we relevante beurzen af en dompelen we ons onder in de hipste wijken van grote steden. Ook reizen we regelmatig af naar landen van herkomst. Zo blijft onze kennis up-to-date en weten we altijd wat er speelt in de markt.

Smaakadvies & productontwikkeling

Op zoek naar die ene bijzondere koffie? Of iemand nodig om je nieuwste apparaat af te stellen zodat de smaak van de koffie optimaal is? Al jaren ondersteunen we grote- en kleine bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe smaken en producten. Of wil je een bijzonder -en toch commercieel- assortiment in je winkel? We brainstormen graag met je mee.

Neem gerust contact op, we ontmoeten je graag!

Logo SVH keurmerk opleidingen

Kies voor een training van ITC Academy!

Lastig hè kiezen! Er zijn diverse trainingen voor koffie of thee te vinden op internet. Hoe vind je nu de opleiding die het beste bij je past? Hierbij vijftien redenen waarom je voor de International Tea & Coffee Academy zou kunnen kiezen.

Ervaring
Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.

Onafhankelijk
Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.

Expert
We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.

Breed aanbod
We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.

Goed beoordeeld
Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .

SVH erkend
ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.

SCA Premier Training Campus
ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers en we zijn door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.

UWV erkend Leerbedrijf
ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.

Personal touch
Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.

Meerdere locaties
Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag of Amsterdam.

Mijn ITC Academy
Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).

Oefenmateriaal inclusief
Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.

Van de bron
We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.

Op reis
Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.

Meerdere machines
We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.

Ervaring Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.
Onafhankelijk Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.
Expert We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.
Breed aanbod We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.
Goed beoordeeld Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .
SVH erkend ITC Academy is SVH erkend. De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen geeft cursisten en/of bedrijven duidelijkheid over de kwaliteit van opleidingen. De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Lees meer over de SVH en de erkenningsregeling.
SCA Premier Training Campus ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers. We zijn dan ook door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.
UWV erkend Leerbedrijf ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.
Personal touch Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.
Meerdere locaties Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort, Den Haag.
Mijn ITC Academy Online omgeving voor het volledige overzicht van je training voor het maken van toetsen, inleveren van opdrachten, downloaden van achtergrondinformatie, volgen van e-learnings (afhankelijk van de training die je volgt).
Oefenmateriaal inclusief Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.
Van de bron We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.
Op reis Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.
Meerdere machines We hebben veel verschillende machines in huis waarmee je kunt oefenen.

Foto’s: Slider van links naar rechts: Crew, Jonathan Borba en Alice Pasqual. Van boven naar beneden: Tyler Nix, Charisse Kenion, Lex Sirikiat, Robin van der Ploeg, Nathan Dumlao, Athena Lam en Nathan Dumlao. Afkomstig van Unsplash.