Master Barista Program

Het master barista programma leidt je op tot een professionele en allround barista. Je krijgt een hele brede basis met o.a. Sensory Skills, Green Coffee, Brewing en Roasting. Op die fundering stapelen we je Barista Skills. Een barista met deze opleiding is een aanwinst voor ieder team!

SVH erkende opleidingen

Als je je examens met goed gevolg aflegt krijg je het SVH erkende Master Barista diploma. Dit diploma staat hoog aangeschreven. Onze alumni werken dan ook in de meeste uiteenlopende functies in de koffie. Naast je SVH-diploma kun je in jaar 1 maar liefst 8 (internationale) SCA certificaten behalen!

Master Barista Program – Jaar 1

In twaalf cursusdagen verspreid over een jaar leer je alle facetten van koffie en het vak van Barista. Tijdens cursusdagen worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Samengevat leer je het volgende:

Theorie

  • De geschiedenis van koffie.
  • Waar en hoe koffie groeit en de verschillen in smaak.
  • Het proces van rijpe bes tot koffieboon.
  • De verschillende soorten koffies op de menukaart.
  • De parameters voor het zetten van de lekkerste koffie.
  • De verschillende zetmethoden.

Praktijk

  • Smaaktraining; je neus en tong spelen de hoofdrol.
  • Baristatechnieken; oefenen, oefenen en nog eens oefenen.
  • Cupping.
  • Roasting.
  • Grinding & brewing.

Lees hier de volledige beschrijving van het Master Barista Program Jaar 1.

Coffee Expert Program

In dit Coffee Expert Program verbreden en verdiepen we onze kennis van koffie en verbeteren we onze technieken en geven we inzicht in alle onderdelen van de koffiewereld. Een veelzijdig jaar met gelijke aandacht voor achtergrondkennis en praktijkervaring.

Het Coffee Expert Program is de logische vervolgstap na het Master Barista Program of het Roast Master Program.

Als Coffee Expert weet je alles over koffie; van bewerkingsmethodes, terroir op smaak tot sustainability. Wat beïnvloedt smaak, hoe beïnvloed je smaak, hoe beoordeel je objectief de koffie. Er is veel aandacht voor Sensory, door het hele jaar heen. Als Coffee Expert oefen je elke lesdag met ‘Le Nez du Café’; Zo leer je met de groep je geur en smaak in overeenstemming te brengen met de standaard.
Maar we gaan ook op de volgende onderwerpen in:

  • Processen, prijzen, transport en opslag van groene koffie. Alle belangrijke informatie die je nodig hebt bij het inkopen van groene koffie komt aan bod.
  • Koffiekenmerken van Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Azië.
  • Meer over kenmerken van melk, water en cafeïne.
  • Gevorderde cupping technieken; je leert de sensorische kwaliteiten in koffie te onderscheiden.
  • Leren trainen en presenteren.

Lees hier de volledige beschrijving van het Coffee Expert Program.

Mogelijk ook interessant

Wil je deze zomer naast lekker in de zon liggen nog iets leuks en leerzaams doen? Dat kan! Deze zomer bieden we een aantal meerdaagse cursussen aan waarin je de unieke kans krijgt om binnen drie dagen drie SCA certificaten te behalen: SCA Introduction to Coffee, SCA Barista Skills Foundation & Intermediate.
Het SCA Barista Skills pakket bevat de drie trainingen: SCA Barista Skills Foundation, SCA Barista Skills Intermediate en SCA Barista Skills Professional.
SVH erkende opleidingen

Kies voor een training van ITC Academy!

Lastig hè kiezen! Er zijn diverse trainingen voor koffie te vinden op internet. Hoe vind je nu de opleiding die het beste bij je past? Hierbij twaalf redenen waarom je voor de International Tea & Coffee Academy zou kunnen kiezen.

Ervaring Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.
Onafhankelijk Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.
Expert We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.
Breed aanbod We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.
Goed beoordeeld Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .
SVH Erkend Alleen bij ITC Academy haal je dat felbegeerde SVH opleidingscertificaat.
SCA Premier Training Campus ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers en we zijn door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.
UWV Erkend Leerbedrijf ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.
Personal touch Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.
Meerdere locaties Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort of Den Haag.
Oefenmateriaal inclusief Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.
Van de bron We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.
Op reis Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.
Meerdere machines We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.

Ervaring
Duizenden studenten kozen al voor een opleiding bij ITC Academy.

Onafhankelijk
Wij zijn niet verbonden aan commerciële koffie- en theebedrijven.

Expert
We durven onszelf best specialisten op het gebied van koffie en thee te noemen.

Breed aanbod
We bieden je een breed aanbod aan opleidingen tot op hoog niveau.

Goed beoordeeld
Onze cursisten beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 9,4 .

SVH Erkend
Alleen bij ITC Academy haal je dat felbegeerde SVH opleidingscertificaat.

SCA Premier Training Campus
ITC Academy beschikt over excellente trainingsfaciliteiten en Authorized SCA Trainers en we zijn door de SCA gecertificeerd als Premier Training Campus.

UWV Erkend Leerbedrijf
ITC Academy is een door UWV erkend leerbedrijf voor scholing en vaardigheidstrainingen.

Personal touch
Studenten kunnen rekenen op veel persoonlijke aandacht.

Meerdere locaties
Kies zelf of je training wilt volgen in Zeewolde, Amersfoort of Den Haag.

Oefenmateriaal inclusief
Op onze locaties kun je alle trainingsmaterialen en – tools naar hartenlust gebruiken om te oefenen.

Van de bron
We halen onze kennis zelf door te reizen naar landen van oorsprong.

Op reis
Ga mee op koffie- of theereis naar een land van oorsprong.

Meerdere machines
We hebben veel verschillende machines in huis waarop je kunt oefenen.