Advies, coaching en conceptontwikkeling

ITC Academy doet meer dan het opleiden van koffie- en thee professionals! We zijn een 100% onafhankelijk kennisinstituut en adviseren je bij al je zakelijke beslissingen en uitdagingen. Dat kan op verschillende manieren en niveaus, als het maar met koffie en/of thee te maken heeft.
Wij helpen je graag met een advies passend bij je bedrijf, project én budget.

Smaakadvies & productontwikkeling

Op zoek naar die ene bijzondere koffie? Of iemand nodig om je nieuwste apparaat af te stellen zodat de smaak van de koffie optimaal is? Al jaren ondersteunen we grote- en kleine bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe smaken en producten. Of wil je een bijzonder -en toch commercieel- assortiment in je winkel? We brainstormen graag met je mee.

Trendspotting

Wil je weten waar jouw doelgroep behoefte aan heeft? Ben je benieuwd naar de trends en ontwikkelingen op koffie- en theegebied? We vertellen het je graag! Niet voor niets speuren we relevante beurzen af en dompelen we ons onder in de hipste wijken van grote steden. Ook reizen we regelmatig af naar landen van herkomst. Zo blijft onze kennis up-to-date en weten we altijd wat er speelt in de markt.

Eerste hulp bij…

  • Proeven: we trainen personeel en smaakpanels, maar proeven en testen zelf ook.
  • Events: je kunt ons inhuren voor het bedenken en uitvoeren van demo’s op events.
  • Aanbestedingen: we begeleiden je bij het hele traject.
  • Inkoopgeschillen: advies en bemiddeling.

Voor onder andere de volgende klanten mochten we al aan de slag:

Simon Lévelt Voor Simon Lévelt hebben we een meerjarig trainingsprogramma ontwikkeld om het kennisniveau van franchisenemers naar een hoger niveau te tillen. Ook zijn er speciale trainingen voor de winkelmedewerkers op het gebied van koffie en thee zodat ze hun klanten optimaal kunnen adviseren.
Albert Heijn Voor Allerhande en foodbloggers hebben we koffierecepten ontwikkeld en tea & food combinaties gemaakt.
Bagels & Beans Al jaren trainen we de eigenaren en medewerkers van de verschillende vestigingen. Ook hebben we een commerciële theekaart samengesteld en helpen we bij productontwikkeling.
Dille & Kamille In samenwerking met Dille & Kamille hebben we het toegankelijke theeboek Theegeheimen voor hen geschreven.
Etna Bij Etna hebben we medewerkers aangeleerd hoe ze extracties kunnen meten en welke invloed de verschillende parameters zoals temperatuur en maalfijnheid hebben op smaak en de TDS waarden.
Geels Koffie & Thee Aan Geels Koffie & Thee geven we assortimentsadvies en trainen we het personeel.
Givaudan Voor Givaudan trainen we de flavouristen en het smaakpanel.
Jumbo Voor Jumbo hebben we een koffiebranderij opgezet en de medewerkers getraind. Daarnaast is het koffieassortiment doorgelicht en op kwaliteit beoordeeld.
koffieTcacao Magazine Veel inhoudelijke artikelen in koffieTcacao magazine komen van onze hand!
Lebensbaum Lebensbaum heeft ons gevraagd de persvoorlichting voor nieuwe producten in Duitsland te doen.
Lidl Van Lidl kregen we de uitdaging om de techniek van honderden koffiemachines zo af te stellen dat er koffie met een consistente smaak uitkomt.
Nestlé We hebben eerst de leerbehoefte bepaald en vervolgens een trainingsprogramma opgezet voor buitendienstmedewerkers van Nestlé.
Pelican Rouge Voor Pelican Rouge trainen we de trainers en koffiespecialisten.
Philips Drachten Philips heeft ons gevraagd om voor deze vestiging het Research & Development team te trainen.
Philips Eindhoven Philips vraagt ons regelmatig om te proeven en de verschillen te scoren wanneer er aanpassingen gedaan worden aan koffiemachines.

Wil je meer weten? Bel of mail ons vrijblijvend.