SCA certificaten

Wil je na afloop van de (koffie)training een SCA certificaat? Dan kan je via ons het examen aanvragen.

Na het behalen van je praktijkexamen tijdens de training doe je thuis een online theorie-examen*. Haal je dit examen ook, dan kan je bij de SCA je officiële certificaat downloaden. Aan het aanvragen van deze examens zijn kosten verbonden, meer informatie over deze kosten vind je bij de trainingen.

Als je het SCA examen wilt doen, dan moeten wij de aanvraag indienen bij de SCA. Daarom kan je bij het inschrijven voor de Foundation, Intermediate en Professional trainingen aangeven of je de examens wilt doen en het certificaat wilt behalen. Bij de jaaropleidingen kan je gedurende het jaar zelf in je ITC account aangeven welke certificaten je wilt halen. Zie het kopje ‘Registeren leerlingnummer bij ITC Academy‘ voor meer informatie.

SCA leerlingnummer

Om je certificaat te kunnen registeren bij de SCA en examens te kunnen doen, heb je een SCA leerlingnummer (learner number) nodig. Wij willen je leerlingnummer graag hebben zodat we jouw aanvraag kunnen aanmelden bij de SCA.

Om het leerlingnummer te krijgen, registreer je je kosteloos bij de SCA via http://scae.com/registration (become a learner).

Na registratie, ontvang je een link om je SCA account te activeren. Na activatie ontvang je per e-mail je leerlingnummer.

Ben je al ingeschreven bij de SCA? In dat geval heb je al een leerlingnummer. Dit nummer kan je vinden in je SCA account. Inloggen op je account kan via https://scae.com/log-in-join-us. In het “training & education” en kies je “profile details”. Hier staat je “learner number” vermeld.

Registeren leerlingnummer bij ITC Academy

Om je leerlingnummer bij ons te registeren log je in op je ITC account via: https://mijn.itcacademy.nl/

Klik op ‘Inloggen‘. Voer vervolgens je e-mailadres in. Je krijgt dan binnen een minuut een link in je mailbox waarmee je kan inloggen.

Je SCA leerlingnummer kan je vervolgens invoeren onder ‘Mijn gegevens‘. Bekijk de training om te zien of je je hebt aangemeld voor het behalen van een certificaat. Hier kan je ook (extra) certificaten aanvragen voor bijvoorbeeld de jaarprogramma’s.

SCA membership

Je kan ook een SCA membership aanvragen. Dit is een lidmaatschap waarmee je korting krijgt op de certificaten voor Intermediate en Professional trainingen. Zie de SCA website voor meer informatie. Als je lid bent van de SCA, dan krijg je een SCA lidnummer (membership number). Om certificaten met korting te kunnen aanvragen, hebben we je SCA lidnummer nodig. Dit lidnummer kan je ook invoeren in je ITC account onder ‘Mijn gegevens‘.

* Voor de Professional trainingen is het theorie-examen op dit moment nog schriftelijk tijdens de trainingen. De SCA zal dit examen op (korte) termijn ook online gaan afnemen.