SCA certificaten

Wil je na afloop van de (koffie)training een SCA certificaat? Dan kan je via ons het examen aanvragen.

Na het behalen van je praktijkexamen tijdens de training maak je thuis een online theorie-examen bij de SCA. Haal je dit examen ook, dan kan je bij de SCA je officiële certificaat downloaden*. Aan het aanvragen van deze examens zijn kosten verbonden, meer informatie over deze kosten vind je bij de trainingen.

Als je het SCA examen wilt doen, dan moeten wij de aanvraag indienen bij de SCA. Daarom kan je bij het inschrijven voor de Foundation, Intermediate en Professional trainingen aangeven of je de examens wilt doen. Bij de jaaropleidingen kan je gedurende het jaar zelf in je Mijn ITC account aangeven welke certificaten je wilt aanvragen. Zie het kopje ‘Registeren leerlingnummer bij ITC Academy‘ voor meer informatie.

SCA leerlingnummer

Je hebt een SCA leerlingnummer (learner number) nodig om een SCA examen te kunnen doen. Wij hebben dit SCA leerlingnummer nodig om je examen aan te vragen bij de SCA.

Om het leerlingnummer te krijgen registreer je je kosteloos bij de SCA via https://scae.com/registration (optie: become a learner).

Na registratie ontvang je een link om je SCA account te activeren. Na activatie ontvang je per e-mail je leerlingnummer.

Ben je al ingeschreven bij de SCA? In dat geval heb je al een leerlingnummer. Dit nummer kan je vinden in je SCA account. Inloggen op je account kan via https://scae.com/. In het menu “profile” en kies je “personal details”. Hier staat je “learner number” vermeld.

Registeren leerlingnummer bij ITC Academy

Om je leerlingnummer bij ons te registeren log je in op je ITC account via: https://mijn.itcacademy.nl/

Klik op ‘Inloggen‘. Voer vervolgens je e-mailadres in. Je krijgt dan binnen een minuut een link in je mailbox waarmee je kan inloggen.

Je SCA leerlingnummer kan je invoeren onder ‘Mijn gegevens‘.

Bekijk de training om te zien of je je hebt aangemeld voor een SCA certificaat. Hier kan je ook (extra) certificaten aanvragen bij bijvoorbeeld de jaarprogramma’s.

SCA membership

Je kan ook een SCA membership aanvragen. Dit is een lidmaatschap waarmee je korting krijgt op de certificaten voor Intermediate en Professional trainingen. Zie de SCA website voor meer informatie. Als je lid bent van de SCA, dan krijg je een SCA lidnummer (membership number). Om certificaten met korting te kunnen aanvragen, hebben we je SCA lidnummer nodig. Dit lidnummer kan je ook invoeren in je Mijn ITC account onder ‘Mijn gegevens‘.

Om in aanmerking te komen voor korting hanteert de SCA als voorwaarde dat je lid bent voor de eerste lesdag van de training waarvoor je je certificaat aanvraagt. Dus volg je ons Master Barista Program en wil je korting voor je SCA Barista Skills Intermediate certificaat, dan geldt als datum de lesdag ‘Barista Skills Intermediate I’. De SCA hanteert als ingangsdatum van het lidmaatschap het moment dat de betaling bij hen binnen is, houd er dus rekening mee dat je je lidmaatschap tijdig regelt!

* Het kan enige tijd duren voordat je je certificaat kan downloaden na het halen van het examen. Als je na 4 weken nog geen bericht hebt ontvangen, neem dan contact met ons op.