Laden Evenementen

SCA Roasting Intermediate

Algemeen
Tijdens de Roasting Foundation training heb je de nodige basiskennis opgedaan en inzicht gekregen in het brandproces. In de Roasting Intermediate training bouwen we verder op deze kennis. We gaan dieper in op alle processen van het branden. Je gaat verschillende brandingen doen. Je verdiept je nog meer in de smaakaspecten van het branden en het op smaak herkennen van branddefecten.
Duur
Drie lesdagen van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 af.
Data
Vooropleiding
We adviseren dat je het Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander.
Kosten
  • Training: € 1.427,00 excl. btw (€ 1.726,67 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!
Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen kan zijn. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Toetsing
Het Intermediate praktijkexamen vindt plaats op de tweede lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Roaster is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • wat de invloed van warmteoverdracht is op het brandproces;
  • welke relatie er tussen het brandprofiel en smaak is;
  • hoe je door verschillende brandprofielen toch tot dezelfde kleur kunt komen;
  • hoe je branddefecten herkent in uiterlijk en smaak en hoe je ze kunt voorkomen;
  • welke basis chemische veranderingen er tijdens het brandproces in de boon optreden;
  • in de terminologie van de industrie spreken;
  • het percentage gewichtsverlies en verandering in volume calculeren;
  • hoe je de ideale werkplek inricht;
  • wat je nodig hebt om een branderij in te richten.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven
Kijk ook eens naar de volgende trainingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Roasting trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(16)
Ruben Haak - Drents Bakkie26 maart 2024
Een geweldige sfeer waar je mee wordt genomen in de wondere wereld van de koffie en het roasten.
Er is aandacht en tijd voor eigen inbreng en vragen en er wordt op een hele leuke heldere manier aandacht geschonken aan de theorie van het roasten. Ook is er aandacht voor literatuur en komen de tips over tools, boeken, personen je om de oren vliegen. Trainer Paul ademt koffie en deelt de passie op een super energieke en passende manier!
Aristeidis Moustakas26 maart 2024
Paul is the best, I felt like home and throughout this course I learned a lot as far as concern roasting and met some great people. Thank you
Aart Eskes - SMIT&DORLAS27 november 2023
Toptraining gehad! Dankzij Paul zijn duidelijke uitleg. Ontspannen sfeer en mega veel geleerd. Gezellig ook met verschillende koffiemensen in de groep. En serieus, de verschillende koffie's 'on the side' proeven was gewoon genieten. Aanrader! 👍
Geert Jan Snoeijer - Campenaer Koffie13 november 2023
een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk, gegeven door een enthousiaste en kundige trainer.
Yara10 november 2023
Super leerzaam en erg gezellig! Zowel de theorie als praktijk erg goed. Kennis gelijk kunnen toepassen in onze eigen branderij. Bedankt!
Kamaldjit Singh3 juni 2023
De SCA Roasting Intermediate-cursus bij de ITC Academy is echt geweldig voor koffiebranders die hun spel willen verbeteren. Je krijgt zowel theoretische als praktische lessen, waarbij je de vrijheid hebt om te experimenteren met diverse koffiesoorten en brandprofielen. De instructeur, Paul Tinhout, is buitengewoon deskundig en gepassioneerd. Je leert niet alleen hoe je de kwaliteit controleert en verschillende cuppingtechnieken toepast, maar ook hoe je je brandvaardigheden naar een hoger niveau tilt. Als je serieus bent over koffiebranden, is deze cursus absoluut een aanrader.
Sander Veenvliet - Hesselink Koffie26 mei 2023
Erg aangename sfeer. Goeie duidelijke uitleg. En zeer interessant.
Paul Van der Hulst - Nederlandse overheid25 mei 2023
Tijdens mijn werk word ik geconfronteerd met allerlei operationele uitdagingen daar waar het gaat om koffiebranden, smaak e.d.. De training Roasting Intermediate bestaat voor 80% uit een hands-on training en geeft een uitstekend inzicht in de techniek van koffiebranden en de manieren waarop je koffie kunt beïnvloeden. Met mijn 40 jarige ervaring in de koffie heb ik nieuwe inzichten gekregen in de wondere wereld die koffie heet. Een aanrader
Michel Borsboom - Simon Levelt koffie branderij en Theehande19 december 2022
Jeroen Brus - RondjeKoffie1 maart 2022
Fijne trainer en de school is van alle gemakken voorzien!

Bekijk alle beoordelingen.