Laden Evenementen

SCA Barista Skills Foundation

Algemeen

Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de SCA Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Deze training is SVH erkend en je kunt na het afronden van je training het internationaal erkende SCA certificaat aanvragen.

Deze dag bestaat voor het grootste deel uit praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere de verschillen in koffiebonen, de werking van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken uit. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
Kosten
  • Training: € 247,00 excl. btw (€ 298,87 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA certificaat: € 70,00 excl. btw (€ 84,70 incl. btw)
Leermiddelen
Alle leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig.
Doelgroep

Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog geen Barista trainingen gevolgd hebben.

Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma

Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Theorie

Je leert…

  • het verschil tussen Arabica en Robusta koffieboon;
  • wat het belang van verse bonen is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • de namen van de onderdelen van de koffiemolen en espressomachine;
  • waarom volle melk belangrijk is;
  • waar de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) op let.

Praktijk

Je leert…

  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
  • uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
  • overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
  • hoe je melk opschuimt en cappuccino en latte maakt;
  • hoe je de koffiemolen afstelt;
  • een tamper op de juiste manier gebruiken;
  • hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
  • hoe belangrijk het is om de espressomachine schoon te houden.
Vervolgopleiding

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Pakket
SCA Barista Skills Pakket
Het SCA Barista Skills pakket bevat de drie trainingen: SCA Barista Skills Foundation, SCA Barista Skills Intermediate en SCA Barista Skills Professional.
Meer trainingen
Meer informatie over onze Barista Skills trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(51)
Robin Rijnders - Nestle8 januari 2022
Zeer interessante training; mooie balans tussen theorie en praktijk en erg leuk om te zien dat er veel raakvlakken waren met onze organisatie!
Tanja Bijl - Gooise praktijkschool23 december 2021
Een heel fijne dag gehad met veel aandacht voor persoonlijke leervragen.
Michael Hoogendijk - Nestlé Professional20 december 2021
Duco Van der Werf17 december 2021
Erg leuk training in kleine, gezellige groep.
Super vriendelijke en kundige trainer die ons veel leerde maar ook alleen maar enthousiaster heeft gemaakt!
Anoniem11 december 2021
Hele leerzame cursus. Veel theoretische kennis opgedaan en er wordt op een enthousiaste manier cursus gegeven. Omdat ik graag ook latte art wil leren, had ik graag nog iets meer praktijkervaring op willen doen.
René Penning7 december 2021
Leuke en leerzame cursus, alleen vond ik wel dat de trainer Paul niet altijd goed te verstaan was, doordat hij soms te zacht zijn zinnen afmaakte. Verder deed hij het met veel passie uitleggen.
Jeroen van Dijk12 oktober 2021
Zeer informatief en leerzaam, ging een wereld voor me open, fantastisch.
Richard1 oktober 2021
Marc Gelderblom - CaffèNino29 september 2021
Erg fijne trainer, hij deed het op een leuke en energieke manier met veel passie.
Ronald van den Tempel29 september 2021
Al tijden op zoek naar een cursus om meer te weten te komen over koffie en het verbeteren van mijn "koffiezetkwaliteiten". Uiteindelijk kwam ik uit bij ITC.
De verhouding tussen theorie en praktijk is in balans, waardoor zowel kennis als kunde aanbod komen. Het stukje theorie kan daarbij niet ontbreken.
Paul is erg gedreven en vol passie, waardoor je de kennis opneemt als een spons.

Bekijk alle beoordelingen.