Dit evenement is voorbij.

SCA Barista Skills Foundation
25 februari 2021 @ 10:00 - 17:00
| € 274,67SCA Barista Skills Foundation | ![]() |
Algemeen |
Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de SCA Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Deze training is SVH erkend en je kunt na het afronden van je training het internationaal erkende SCA certificaat aanvragen.
Deze dag bestaat voor het grootste deel uit praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere de verschillen in koffiebonen, de werking van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken uit. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie! |
Duur |
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af. |
Vooropleiding |
Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben. |
Kosten |
|
Leermiddelen |
Alle leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig. |
Doelgroep |
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog geen Barista trainingen gevolgd hebben. |
Toetsing |
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen. Lees onze SCA pagina voor meer informatie. |
Specialty Coffee Association (SCA) |
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website. |
Programma |
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.
Theorie Je leert…
Praktijk Je leert…
|
Vervolgopleiding |
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Pakket |
SCA Barista Skills Pakket Het SCA Barista Skills pakket bevat de drie trainingen: SCA Barista Skills Foundation, SCA Barista Skills Intermediate en SCA Barista Skills Professional. |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(22)
Michael Bruynse - MIDI VOF25 februari 2021
Ik was benieuwd naar de geuren en smaken die er in koffie te ontdekken zijn en naar de techniek hoe deze te onderzoeken en benoemen, rangschikken etc. Bij bier, wijn en whisky trainingen wordt hier een stuk meer aandacht aan geschonken en ik heb dat hier gemist. Naar mijn mening wordt er te veel behandeld in een te korte tijd. Misschien het theoretische deel iets beperken en de praktijk iets meer benadrukken of juist andersom. Het kan ook zijn dat ik de jaaropleiding moet volgen want mijn nieuwsgierigheid is wel gewekt. Reactie van ITC Academy Dank voor je input! De eerste stukjes theorie van de lesdag zijn nu als e-learning beschikbaar. Bij jouw inschrijving een paar maanden terug was dit nog niet het geval, vandaar dat dit nu nog in de les behandeld is. Dat gaat in ieder geval wat extra ruimte geven! En geuren en smaken komen inderdaad beperkt aan bod bij de Barista Skills, maar daar hebben we de Sensory Skills training voor :-). Paul Haal20 februari 2021
Trainer Paul weet erg veel van de materie zonder dat hij de leraar uithangt. Had op elke vraag een antwoord. Goede afwisseling van theorie en praktijk en geen moment verveeld. Was een zeer nuttige maar ook gezellige dag. Yvon Niu - Serious Business BV24 november 2020
Goed uitleg, veel geduld en aandacht voor cursisten. Ruimte voor vragen. En Paul zorgt er goed voor dat we welkom voelen. Celia Los24 november 2020
Ik vond de dag een leuke en leervolle dag, de dag was goed gecombineerd tussen luisteren en het zelf doen. Veel verschillende informatie die je in verschillende manieren goed kan gebruiken. Voor in de horeca is het handig maar ook voor als je iets anders wil weten kan je alles vragen. Marjolein12 november 2020
Fijne, duidelijke toelichtingen. In alle rust en voor alles wordt genoeg tijd genomen. Op alle vragen kregen we heldere antwoorden. De trainer had meer dan genoeg kennis en passie! Fleur4 november 2020
Louis5 oktober 2020
Super leuke en leerzame dag! Dankjewel Paul voor het delen van je passie. Claire van der Starre - Nestlé Professional5 oktober 2020
Top training! Lekker interactief, gepassioneerde barista voor de groep, veel praktijk in combinatie met mooie theorie verhalen. Tip: een kleine intro in 'hoe proef je koffie' - wat info over de taste profielen had het helemaal afgemaakt! Joyce Den Braber - Brasserie Grevelingenhout4 oktober 2020
Afgelopen vrijdag heb ik de training barista skills foundation gevolgd. Het was een super leuke en vooral leerzame dag! De corona maatregelen werden ook netjes opgevolgd. Ik heb veel geleerd wat ik ook tijdens mijn werk in het restaurant kan toepassen. Heel erg bedankt en een aanrader voor iedereen!! Marcel Bink30 september 2020
Zeer gepassioneerde docent, weet super veel van koffie. Bekijk alle beoordelingen. |