Laden Evenementen

SCA Barista Skills Foundation

Algemeen
Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de SCA Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Deze training is SVH erkend en je kunt na het afronden van je training het internationaal erkende SCA certificaat aanvragen.

Deze dag bestaat voor het grootste deel uit praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere de verschillen in koffiebonen, de werking van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken uit. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
Kosten
  • Training: € 227,00 excl. btw (€ 274,67 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Alle leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig.
Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog geen Barista trainingen gevolgd hebben.

Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Theorie

Je leert…

  • het verschil tussen Arabica en Robusta koffieboon;
  • wat het belang van verse bonen is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • de namen van de onderdelen van de koffiemolen en espressomachine;
  • waarom volle melk belangrijk is;
  • waar de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) op let.

Praktijk

Je leert…

  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
  • uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
  • overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
  • hoe je melk opschuimt en cappuccino en latte maakt;
  • hoe je de koffiemolen afstelt;
  • een tamper op de juiste manier gebruiken;
  • hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
  • hoe belangrijk het is om de espressomachine schoon te houden.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Pakket
SCA Barista Skills Pakket
Het SCA Barista Skills pakket bevat de drie trainingen: SCA Barista Skills Foundation, SCA Barista Skills Intermediate en SCA Barista Skill Professional.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(16)
Louis5 oktober 2020
Super leuke en leerzame dag!
Dankjewel Paul voor het delen van je passie.
Claire van der Starre - Nestlé Professional5 oktober 2020
Top training! Lekker interactief, gepassioneerde barista voor de groep, veel praktijk in combinatie met mooie theorie verhalen. Tip: een kleine intro in 'hoe proef je koffie' - wat info over de taste profielen had het helemaal afgemaakt!
Joyce Den Braber - Brasserie Grevelingenhout4 oktober 2020
Afgelopen vrijdag heb ik de training barista skills foundation gevolgd. Het was een super leuke en vooral leerzame dag! De corona maatregelen werden ook netjes opgevolgd. Ik heb veel geleerd wat ik ook tijdens mijn werk in het restaurant kan toepassen. Heel erg bedankt en een aanrader voor iedereen!!
Marcel Bink30 september 2020
Zeer gepassioneerde docent, weet super veel van koffie.
Annick Schilperoort30 september 2020
Babs Brand28 september 2020
Super leuk en leerzaam
Martin Maaskant7 september 2020
Leuke training met goede afwisseling tussen praktijk en theorie. Als thuisbarista ben ik een stuk wijzer geworden
Remmelt Meijer - Hemelsbreed7 september 2020
Een bijzonder leuke en goede training met veel verhaal, veel oefenen. Een mooie continue afwisseling met tussendoor ook veel info vanuit de praktijk van een barista. De dag had langer mogen duren voor mij, geweldig om te doen!
Dennis Mooiweer4 september 2020
Training gevolgd bij Marco. Erg kundig op het gebied van koffie en de bereiding van espresso en cappuccino maar weet ook veel van onderwerpen gerelateerd aan koffie. Maakt de training erg interessant en leuk. Aandachtspunt vind ik wel de verhouding tussen theorie en praktijk. Vooral in de middag best wel wat theoretische zaken in plaats van het bereiden van koffie.
Anoniem4 september 2020

Bekijk alle beoordelingen.