Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

SCA Barista Skills Foundation *VOL*

Algemeen
Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de SCA Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Deze training is SVH erkend en je kunt na het afronden van je training het internationaal erkende SCA certificaat aanvragen.

Deze dag bestaat voor het grootste deel uit praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere de verschillen in koffiebonen, de werking van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken uit. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
Kosten
  • Training: € 227,00 excl. btw (€ 274,67 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Alle leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig.
Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog geen Barista trainingen gevolgd hebben.

Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Theorie

Je leert…

  • het verschil tussen Arabica en Robusta koffieboon;
  • wat het belang van verse bonen is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • de namen van de onderdelen van de koffiemolen en espressomachine;
  • waarom volle melk belangrijk is;
  • waar de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) op let.

Praktijk

Je leert…

  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
  • uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
  • overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
  • hoe je melk opschuimt en cappuccino en latte maakt;
  • hoe je de koffiemolen afstelt;
  • een tamper op de juiste manier gebruiken;
  • hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
  • hoe belangrijk het is om de espressomachine schoon te houden.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Pakket
SCA Barista Skills Pakket
Het SCA Barista Skills pakket bevat de drie trainingen: SCA Barista Skills Foundation, SCA Barista Skills Intermediate en SCA Barista Skills Professional.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(40)
Jeroen van Dijk12 oktober 2021
Zeer informatief en leerzaam, ging een wereld voor me open, fantastisch.
Richard1 oktober 2021
Marc Gelderblom - CaffèNino29 september 2021
Erg fijne trainer, hij deed het op een leuke en energieke manier met veel passie.
Ronald van den Tempel29 september 2021
Al tijden op zoek naar een cursus om meer te weten te komen over koffie en het verbeteren van mijn "koffiezetkwaliteiten". Uiteindelijk kwam ik uit bij ITC.
De verhouding tussen theorie en praktijk is in balans, waardoor zowel kennis als kunde aanbod komen. Het stukje theorie kan daarbij niet ontbreken.
Paul is erg gedreven en vol passie, waardoor je de kennis opneemt als een spons.
Ramon Morrien - Gooise praktijkschool28 september 2021
Anoniem24 juni 2021
Emily Verleun22 juni 2021
Ik vond de training mega leerzaam, ook fijn dat het groepje klein was zodat je goed vragen kon stellen. De variatie tussen het luisteren naar de stof en het praktijk gedeelte vond ik heel prettig. Ik raad het zeker aan om deze training te volgen! En ik ben heel enthousiast geworden na de training om verder te groeien naar Barista.
Fred22 juni 2021
Leuke en leerzame dag, gegeven door vakkundige trainer met kennis. Meerdere espresso's en cappuccino's gemaakt met variërende instellingen en op verschillende machines. Vandaag m'n eigen espressomachine gekocht om verder te oefenen en te perfectioneren.
Marjolein van Daalen22 juni 2021
De trainer Paul was erg bevlogen en kundig, maar het was wel heel veel in 7 uur en ik denk dat we misschien nog meer op hadden kunnen steken als we ook bij elkaar hadden mee kunnen kijken. Fijne locatie, mooie apparaten en súperveel nieuwe dingen geleerd!
J.P. Havenga29 april 2021
Toffe duidelijke geïnteresseerde leerkracht!

Bekijk alle beoordelingen.