Laden Evenementen

Roasting Professional

Algemeen
De training Roasting Professional wordt ook op aanvraag ingepland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Je hebt inmiddels al een stevige basis in het branden van koffie. Maar er is meer! In deze Roasting Professional training nemen we de koffieboon onder de loep en bekijken we in detail wat het brandproces met de boon doet. Welke chemische processen vinden er plaats? En hoe stuur je daarmee op smaak? Op deze vragen én meer krijg je antwoord. Daarnaast behandelen we de zakelijke kant van het branden. Hoe je een branderij inricht en die aanstuurt. Maar ook hoe je slim en efficiënt koffiebonen inkoopt zodat je altijd voorraad hebt. Na het afronden van deze training mag je jezelf met recht een Roasting Professional noemen.
Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Roasting Professional examen aanvragen.

Duur
Drie lesdagen van 7 uur. De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Data
Amersfoort: startdatum 21 januari 2025
Lesdata di 21 januari 2025, wo 22 januari 2025 en do 23 januari 2025
Vooropleiding
Roasting Intermediate (vereist).
Kosten
  • Training: € 1.777,00 excl. btw (€ 2.150,17 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Ervaren koffiebranders die nog meer theoretische en praktische kennis willen opbouwen en meer uit hun koffie willen halen.
Toetsing
Het Professional praktijkexamen vindt plaats op de laatste lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • over de chemie van groene koffie;
  • wat de gevaren zijn van ochratoxins en achrylamide tijdens de bewerking van groene koffie;
  • welke fysieke veranderingen de koffieboon doormaakt tijdens het branden;
  • wat de chemische reden is voor de verhoogde oplosbaarheid van donker gebrande koffie;
  • hoe je aan de hand van de zuurheid het optimale brandprofiel aanpast;
  • hoe de zuren zich ontwikkelen gedurende het brandproces;
  • hoe je de mate van bitterheid reguleert;
  • de variatie in aroma’s van dezelfde koffie bij verschillende brandprofielen herkennen;
  • wat de snelheid van het branden doet met de chemische reacties;
  • meer over de zakelijke kant van het branden;
  • hoe je een branderij zo efficiënt mogelijk aanstuurt;
  • hoe je een werkplek inricht met de minimale productiebenodigdheden;
  • het voorkomen en blussen van brandjes;
  • vooruit plannen zodat je altijd voldoende voorraad hebt van de belangrijkste koffiebonen tussen de oogsten door.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Roasting trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(1)
Anoniem22 juni 2020