Laden Evenementen

Roasting Intermediate

Algemeen
Tijdens de Roasting Foundation training heb je de nodige basiskennis opgedaan en inzicht gekregen in het brandproces. In de Roasting Intermediate training bouwen we verder op deze kennis. We gaan dieper in op alle processen van het branden. Je gaat verschillende brandingen doen. Je verdiept je nog meer in de smaakaspecten van het branden en op het op smaak herkennen van branddefecten.
Duur
Drie lesdagen van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 af.
Data
Amersfoort: startdatum 26 oktober 2023
Lesdata do 26 oktober 2023, vr 27 oktober 2023 en do 9 november 2023
Vooropleiding
We adviseren dat je het Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander.
Kosten
 • Training: € 1.427,00 excl. btw (€ 1.726,67 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
 • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!
Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Toetsing
Het Intermediate praktijkexamen vindt plaats op de tweede lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Roaster is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

 • wat de invloed van warmteoverdracht is op het brandproces;
 • welke relatie er tussen het brandprofiel en smaak is;
 • hoe je door verschillende brandprofielen toch tot dezelfde kleur kunt komen;
 • hoe je branddefecten herkent in uiterlijk en smaak en hoe je ze kunt voorkomen;
 • welke basis chemische veranderingen er tijdens het brandproces in de boon optreden;
 • in de terminologie van de industrie spreken;
 • het percentage gewichtsverlies en verandering in volume calculeren;
 • hoe je de ideale werkplek inricht;
 • wat je nodig hebt om een branderij in te richten.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven
Kijk ook eens naar de volgende trainingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Roasting trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(10)
Sander Veenvliet - Hesselink Koffie26 mei 2023
Erg aangename sfeer. Goeie duidelijke uitleg. En zeer interessant.
Paul Van der Hulst - Nederlandse overheid25 mei 2023
Tijdens mijn werk word ik geconfronteerd met allerlei operationele uitdagingen daar waar het gaat om koffiebranden, smaak e.d.. De training Roasting Intermediate bestaat voor 80% uit een hands-on training en geeft een uitstekend inzicht in de techniek van koffiebranden en de manieren waarop je koffie kunt beïnvloeden. Met mijn 40 jarige ervaring in de koffie heb ik nieuwe inzichten gekregen in de wondere wereld die koffie heet. Een aanrader
Michel Borsboom - Simon Levelt koffie branderij en Theehande19 december 2022
Jeroen Brus - RondjeKoffie1 maart 2022
Fijne trainer en de school is van alle gemakken voorzien!
Edwin de Leeuw - Leaves & Beans20 juli 2021
Paul heeft veel kennis en weet dat op een leuke en ontspannen manier over te brengen.
De lokatie is goed en makkelijk bereikbaar, ruim ingericht en opgesteld. De Covidmaatregelen, worden goed in acht genomen. Lunch is prima. Het is altijd fijn om bij ITC je opleidingen te volgen.
Mario Frederickx11 april 2021
De intermediate roasting training is een echte 'hands on' training, waarbij voldoende tijd genomen wordt om alle brandingen en de resultaten ervan te kunnen beoordelen. Zeker een aanrader voor diegenen die willen overschakelen van een home-roaster opstelling naar een commercieel platform.
Murat Han9 december 2020
Rudolf Gosse Westra - Amelander Koffiehuys en Branderij29 november 2020
# heel fijne trainingsdagen gehad , duidelijke uitleg en overal wordt de tijd voor genomen.
Ahmed7 juli 2020
Paul Tinhout was mijn trainer. Hij is zeer kundig en hij geeft veel ruimte aan de cursist om zelf te ontdekken en ideeën te vormen. Mijn eigen leercurve heeft hij met die aanpak kunnen versnellen. Het belangrijkste wat ik daarbij heb kunnen meenemen is een heldere strategie hoe ik onze koffiebranderij verder kan ontwikkelen van de inkoop tot en met de uiteindelijke brandprofielen.
Reactie van ITC Academy
Fijn om te horen! Bedankt voor de positieve feedback.
Remco van Zeggelaar - Simon Levelt30 mei 2020
Enigszins gedwongen door de regels van SCA, heb ik bij u de intermediate training gevolgd. De training gegeven door Paul, die dit leuk, duidelijk en goed deed vond ik niet heel erg verrijkend voor mijzelf.
Ik ga over drie weken de Professional training volgen en hoop hier meer en vooral nieuwe inzichten te leren.
Verder vind ik de hand-out van de cursus erg beknopt met alleen plaatjes waar je zelf teksten naast kan bijvoegen.
Ik heb andere trainingen gedaan waar een heel boek/ samenvatting werd verstrekt.
Het fijne hieraan is dat je na de cursus altijd nog een naslagwerk hebt.
Nu heb ik een lege hand-out, zonder aantekeningen.
Verder was het een verrassing dat we alleen het praktijk examen kregen en het theorie-examen nog moeten doen via de mail.
Een link hiervoor hebben we nog niet ontvangen.
Hier heb ik dan ook al Een vraag (per mail) over gesteld. Welke overigens nog niet beantwoord is.
Het praktijk deel vond ik erg leuk, zeker om met een ander soort roastmachine te werken en te zien hoe de verschillende instellingen voor verschillende resultaten zorgden.
Ik heb dan ook veel zin om de professional training bij jullie te komen volgen en hoop veel nieuwe dingen te gaan leren.

Vriendelijke groet,
Remco van Zeggelaar
Reactie van ITC Academy
Goed om te horen dat je in ieder geval een leuke training hebt gehad!

Zoals je al meldt zijn we inderdaad gehouden aan de regels van de SCA; je had graag direct je professional willen doen omdat je aangaf al ervaren te zijn. Maar vanuit de SCA is het intermediate-level vereist om het professional-level te kunnen doen, en dit is absoluut een zinvolle vereiste. Ook de werkwijze van 'praktijk bij ons, theorie online bij de SCA achteraf' is de (recent gewijzigde) werkwijze van de SCA.

We gaan kijken wat er gebeurd is met de aanvraag voor je theorie-examen, want deze hebben we gewoon ingediend bij de SCA. Ook nemen we even contact met je op over je gestuurde mail, deze lijkt niet naar ons info-adres gestuurd en dan kan beantwoording door een specifieke persoon wel eens langer dan 1 dag duren.

Wat betreft de hand-outs; de gehele presentatie wordt tijdens de lesdag uitvoerig doorgenomen. De hand-outs bieden ruimte om voor jezelf aantekeningen te maken waar dat voor jou nodig is. Ervaring leert dat hele boekwerken achteraf nauwelijks gelezen worden en juist 'to-the-point' afbeeldingen met steekwoorden krachtiger is. Maar, deze werkwijze zal ongetwijfeld niet voor iedereen optimaal zijn.

We zien je graag terug bij onze Roasting Professional training!

Update:
We hebben onderhand contact gehad over je de aanvraag voor je SCA theorie-examen. De aanvraag was door ons inderdaad ingediend bij de SCA, maar hun uitnodiging heeft jou blijkbaar niet bereikt. Gelukkig was dat eenvoudig op te lossen en heb je het certificaat in sneltreinvaart behaald!