Laden Evenementen

Roasting Foundation *VOL*

Algemeen
Zoek je een training om je reis in de prachtige wereld van het koffiebranden te beginnen? Of ben je Barista en wil je een goede gesprekspartner voor je koffiebrander of -leverancier zijn? Dan is de Roasting Foundation training van ITC Academy perfect voor jou!
We laten je kennismaken met het proces van koffiebranden. Je staat zelf aan de brander en krijgt inzicht in alle elementen van het vak. En voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Roasting Foundation examen aanvragen.
Duur
Eén lesdag van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training Introduction To Coffee aanraden.
Kosten
 • Training: € 387,00 excl. btw (€ 468,27 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
 • SCA examen: € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!

Een groot deel van de theorie van deze training kan je thuis al volgen via onze e-learning omgeving. Na het inschrijven voor deze training krijg je toegang tot de volledige e-learning van Roasting Foundation.

Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen kan zijn. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Roaster is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

 • welke factoren van belang zijn bij het controleren van temperatuur bij het branden;
 • welke punten van cruciaal belang zijn tijdens het brandproces en hoe je deze herkent;
 • hoe de brandcyclus eruit ziet, hoe je kunt deze controleren en welke invloed dit heeft op smaak;
 • hoe je kunt sturen op smaak tijdens het brandproces;
 • de informatie over het brandproces vastlegt;
 • hoe je de brander schoonhoudt;
 • wat het belang veiligheid is bij het branden van koffie;
 • wat je moet doen wanneer er brand in je brander woedt;
 • hoe je brand voorkomt en bestrijdt.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven
Kijk ook eens naar de volgende training:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Roasting trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(50)
Ton24 april 2024
De uitleg was duidelijk. Mijn eerste ervaring met het maken van een brandprofiel was positief.
Maik de Vries - Giesen24 april 2024
Een goede en fijne uitleg. Veel geleerd, de kennis van de trainer was uitstekend!
Josien Bijl9 februari 2024
Rowan Adamzek - Espressowinkel.nl14 december 2023
Ik heb een leuke training gehad. Paul heeft veel kennis, is enthousiast en zeer behulpzaam. Na het kort doornemen van de theorie hebben we de rest van de dag gefocust op het branden van een Colombiaanse koffie.
Aan het eind van de dag hebben we onze brandingen gecupped en geproefd wat de verschillende brandingen gedaan hebben met de smaak.
Onno26 mei 2023
Hidde Smeets - Giraffe Coffee Roasters25 mei 2023
Yady Carolina Cardenas Munoz - Finca La Holandesa9 februari 2023
Mark van Roosmalen - zelfstandig ondernemer30 januari 2023
Ik heb het zo onwijs interessant gevonden, en het heeft me verder aangewakkerd om mijn kennis nog verder uit te breiden. de trainer en locatie voldeden aan mijn verwachting en daarboven. Ik had graag nog vaker gebrand, de tijd ging snel en hoop voor extra praktijk dat we daarvoor de vervolgcursus hebben.
Paul Van der Hulst - PUM27 januari 2023
Met 40 jaar ervaring in koffie zou je zeggen dat je toch wel alles weet. Het is als een rijles nemen met 40 jaar rij-ervaring; het zit em in de details. Ik heb leuke dingen bijgeleerd die ik direct kan toepassen
Cintya Pratiwi29 november 2022
It was a fun and detailed training for the Roasting Foundation, as well as a good introduction to the production scale roaster machine.

Bekijk alle beoordelingen.