

Theesommelier Opleiding Leerjaar 2
donderdag 26 oktober 2023 @ 10:00 - 17:00
| € 3.214,97Theesommelier Opleiding Leerjaar 2 | ![]() |
Algemeen | ||||||||||||||||||||||||
Je hebt in je eerste leerjaar tot Theesommelier een referentiekader opgebouwd en kennis gemaakt met alle facetten van het vak. In dit tweede leerjaar van wederom twaalf dagen ga je je kennis van thee nog meer verdiepen en verbreden. En ga je die kennis in de praktijk toepassen. Theorie
Praktijk
En ook nog
Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust! |
||||||||||||||||||||||||
Duur | ||||||||||||||||||||||||
12 lesdagen van 7 uur, een dag per maand. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af. Naast de lesuren zijn deelnemers gemiddeld 80 uur kwijt aan studiebelasting op jaarbasis (bestuderen stof en praktijkopdrachten) |
||||||||||||||||||||||||
Data | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||||||||||||||
Theesommelier Opleiding leerjaar 1 | ||||||||||||||||||||||||
Kosten | ||||||||||||||||||||||||
€ 2.657,00 excl. btw (€ 3.214,97 incl. btw) (inclusief readers en lunch) We verwachten dat je iedere lesdag aanwezig bent. Als je door onvoorziene omstandigheden toch een les mist, bekijken we samen of deze ingehaald kan worden. Het is mogelijk om de opleiding in 10 termijnen van € 271,00 (excl. BTW) te betalen. Je ontvangt vanaf de start van de opleiding maandelijks een factuur. Ook bij vakantie, gemiste lessen of het onderbreken van de studie gaat de facturatie door. |
||||||||||||||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||||||||||||||
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. | ||||||||||||||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||||||||||||||
Horeca-ondernemers of medewerkers, thee inkopers, thee verkopers, barista’s, foodies of theeliefhebbers/particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. | ||||||||||||||||||||||||
Toetsing | ||||||||||||||||||||||||
We sluiten de meeste lesdagen af met een theoretische toets. Deze toets maak je na de lesdag online thuis. Daarnaast krijg je iedere lesdag een praktijkopdracht mee naar huis. Op deze manier leer je stap voor stap thee te onderscheiden op soort en kwaliteit. Het leerjaar wordt afgesloten met een eindpresentatie waarin je gedurende een presentatie van 30 minuten laat zien wat je het afgelopen lesjaar geleerd hebt. | ||||||||||||||||||||||||
Programma | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
Vervolgopleiding | ||||||||||||||||||||||||
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Meer trainingen |
Bekijk al onze theetrainingen of leer meer over Tea & Food Pairing. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(19)
Joyce van der Zalm30 juli 2023
Leerjaar 2 was wederom weer een feestje. Het is ongelofelijk hoeveel er te ontdekken valt over thee! Gelukkig ook veel praktijkopdrachten en oefenen hoewel er natuurlijk ook theorie gegeven wordt. Een hele fijne opleiding en dus door naar leerjaar 3!! Wilma Prins-de Bruijn19 maart 2023
Meer verdieping en weer heel boeiend. Veel interactie onderling en veel inspiratie. Smaakt naar meer. Op naar leerjaar 3! Ching-ling15 maart 2023
Veel geleerd en vrijheid om de lessen in te halen is een grote pluspunt. Marc Visscher11 februari 2023
Heel leuk om ook jaar 2 te gevolgd te hebben! Echt van meerwaarde t.o.v. leerjaar 1. Je maakt een verdiepingsslag met theorie en natuurlijk oefenen/proeven. Er zijn meerdere lessen over thee gecombineerd met gerechten/kaas. Qua balans misschien net iets te veel lessen terwijl de les die ik graag had willen volgen in het programma voor jaar 2 ontbrak, maar pas in leerjaar 3 zit namelijk: Voedingsmiddelen fysiologie. Richard zit vol humor en is zeer gepassioneerd. Hij weet daadwerkelijk alles! In een kleine groepssamenstelling wordt het daarmee ook meer persoonlijk. Fijn! Bedankt voor een geweldige tijd! Anoniem8 januari 2023
Annemarie19 september 2022
Maxine Rietveld - Hotel Restaurant De Prins13 september 2022
Ondanks dat het een rommelig jaar was door Covid, vond ik dit jaar minder sterk in zijn schoenen staan dan leerjaar 1. Weinig (beloofde) praktijk, veel onduidelijkheden omtrent toetsen, huiswerk, examen. De huiswerkopdrachten worden ook niet meer achteraf behandeld (wat ik jammer vind, want waarom moet je ze anders maken?) Kaas en foodpairing- les liet mij ook in het duister tasten. Ondanks dat er veel praktijk was die les dacht ik achter, wat heb ik nu eigenlijk geleerd? Ik heb veel plezier gehad dit jaar en ook een hoop geleerd.. maar ga ik omrekenen in kwaliteit.. dan voelde dit jaar wél als een ?opvullend? jaar. Reactie van ITC Academy De werkwijze van de opdrachten is inderdaad iets gewijzigd omdat nabespreken tijdens de lessen veel tijd in beslag nam. Alle opdrachten worden nagekeken alleen was de terugkoppeling het afgelopen jaar beperkt. Dit hebben we aangepast en geven nu meer feedback. En we herkennen dat er bepaalde presentaties een iets andere opdrachtbeschrijving staat dan je uiteindelijk online ziet, dat trekken we recht! Miranda13 september 2022
Weer een heerlijk jaar vol zeer uitgebreide thee-theorie en -praktijk! Super interessant om wat meer de verschillende landen en verwerkingsmethoden in te duiken. En ook al heeft tea & food/kaas pairing wat minder mijn interesse... toch heel leuk om daar ook mee aan de slag te gaan. Lara Bergers13 september 2022
Joke11 juli 2021
Door Corona is de jaaropleiding wat anders verlopen dan normaal. Veel bewondering voor hoe flexibel en accuraat de ITCA het op pakte en er alsnog een mooi jaar van maakte. Het niet aflatende enthousiasme van iedereen die er werkt of bij betrokken is, zorgt voor een altijd prettige en gemotiveerde sfeer! Smaakt wederom naar meer. Bekijk alle beoordelingen. |