FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

Welke thee haal je uit welk land en waarom?

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Tot voor een jaar of tien geleden was de theewereld overzichtelijk: voor zwarte thee ging je naar India, Sri Lanka of een Afrikaans land, voor groene thee moest je in China, Japan of Korea zijn en voor Oolong in China of Taiwan. Gele thee en post gefermenteerde thee waren in Nederland nog vrijwel onbekend. Hoe anders ziet de theewereld er nu uit: er zijn nieuwe theelanden bijgekomen, in Japan maakt men ook zwarte thee [...]

By |14 januari 2021|

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Brew ratio

By |29 april 2016|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Brew Ratio is de verhouding tussen de hoeveelheid gemalen droge koffie en de hoeveelheid water die je door de koffie laat lopen. Het principe is simpel: laat bij een espresso veel water door 18 [...]

Wat is cascara?

By |5 februari 2016|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Poor man’s coffee of koffiebes-thee wordt cascara ook wel genoemd. Het is een infusie van de gedroogde schilletjes en vruchtvlees van de koffiebes. Lange tijd werd cascara vooral gedronken in landen waar koffie vandaan komt. [...]

Wat is koffie?

By |12 november 2015|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Wat is koffie? Het mag dan niet het meest gedronken drankje ter wereld zijn, maar doordat er wereldwijd per dag twee en een kwart miljard kopjes koffie gedronken worden, is het na aardolie wel [...]

Ga naar de bovenkant