FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

Bloomen

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine “Ik werk niet graag met verse koffie. Het bubbelt zo en ik krijg geen mooie aroma’s uit de koffie in mijn kopje. Geef mij maar koffie van drie weken oud! Veel meer aroma’s!” “Deze koffie is veel te vers” “Verse koffie is niet mijn ding. Die fruittonen krijg ik pas na twee weken in mijn kopje” Zomaar een paar opmerkingen die ik de afgelopen weken van cursisten te horen heb gekregen. Wat maakt dat het [...]

By |26 augustus 2021|

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

De body van Koffie

By |23 december 2016|

Op ieder cuppingformulier staat de term ‘body’. Wat houdt die nu eigenlijk in? “Geef mij maar een koffie met een mooie volle body” hoor ik vaak van cursisten. Wanneer ik vervolgens vraag wat ze bedoelen met ‘body’, antwoorden ze [...]

Horecava 2017

By |19 december 2016|

Druk bezig met de voorbereidingen voor de Horecava 2017. In hal 12 geven we vier dagen lang workshops in onze eigen dependance, Boon & Blad. We houden je op de hoogte! Koffie, Thee & Cacao: van oogst tot bereiding [...]

Zenuwen

By |3 november 2016|

De afgelopen weken heb ik jullie meegenomen in mijn voorbereidingen voor de Dutch Barista Championships (DBC). Inmiddels heb ik een fantastisch team bij elkaar verzameld, inclusief koffie. De tijd is nu om na te denken over mijn run en [...]

Ga naar de bovenkant