Bloomen
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine “Ik werk niet graag met verse koffie. Het bubbelt zo en ik krijg geen mooie aroma’s uit de koffie in mijn kopje. Geef mij maar koffie van drie weken oud! Veel meer aroma’s!” “Deze koffie is veel te vers” “Verse koffie is niet mijn ding. Die fruittonen krijg ik pas na twee weken in mijn kopje” Zomaar een paar opmerkingen die ik de afgelopen weken van cursisten te horen heb gekregen. Wat maakt dat het [...]
Stay in touch
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.
Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.
Life after The Dutch Barista Championships
Het is voorbij! Na maandenlang trainen, proeven en strak staan van de cafeïne, zitten de kampioenschappen er voor mij dit jaar op. Ik ben blij en trots op een top team, waarmee ik dit samen heb neergezet. Een terugblik [...]
Zit er in de ene theesoort minder cafeïne dan in de andere theesoort?
Zit er in de ene theesoort minder cafeïne dan in de andere theesoort? Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar deze vraag gedaan. Helaas blijkt het antwoord niet zo eenvoudig. Of er veel of weinig cafeïne in een theesoort zit, is [...]
Ongewassen koffie
Wist je dat koffie eigenlijk niet meer is dan de pit van een vruchtje? Rijpe koffiebessen bevatten veel suiker en smaken dus zoet. Niet gek dat men in sommige landen het vruchtvlees van de bes droogt om er later heet [...]
50 shades of Earl Grey
De legende gaat dat Charles grey ‘de brenger’ is van Earl Grey thee. Een big thank you lijkt op zijn plaats, want Earl Grey is een van de meest gedronken theesoorten in het Westen. Maar weten we eigenlijk wat we [...]
Horecava 2017: Koffie, Thee & Cacao: van oogst tot bereiding
Geweldig om door de Horecava uitgenodigd te worden voor de unieke beurs primeur: Boon & Blad; in een kas vol beleving wordt de oorsprong en productie van koffie gevisualiseerd. De International Tea & Coffee Academy krijgt hier een podium waarop [...]
De body van Koffie
Op ieder cuppingformulier staat de term ‘body’. Wat houdt die nu eigenlijk in? “Geef mij maar een koffie met een mooie volle body” hoor ik vaak van cursisten. Wanneer ik vervolgens vraag wat ze bedoelen met ‘body’, antwoorden ze [...]
Horecava 2017
Druk bezig met de voorbereidingen voor de Horecava 2017. In hal 12 geven we vier dagen lang workshops in onze eigen dependance, Boon & Blad. We houden je op de hoogte! Koffie, Thee & Cacao: van oogst tot bereiding [...]
Zenuwen
De afgelopen weken heb ik jullie meegenomen in mijn voorbereidingen voor de Dutch Barista Championships (DBC). Inmiddels heb ik een fantastisch team bij elkaar verzameld, inclusief koffie. De tijd is nu om na te denken over mijn run en [...]
Koffietour in Tokyo
Koffietour in Tokyo Het is 12.00 uur in de middag en de zon staat hoog aan de hemel als de menigte zich als één grote massa door de populaire winkelstraat beweegt. Hier ligt één van Tokyo’s populairste koffiebars. De [...]
Third Wave Coffee in Tokyo
Tokyo verrast je, verbluft je, neemt je mee terug in de tijd om je even later een kijkje in de toekomst te geven. Tokyo heeft alles wat je van een grote stad mag verwachten en meer. De bruisende stad [...]
Op avontuur naar de voorrondes van de Dutch Barista Championship 2017!
Het vormen van een conceptZoals beloofd neem ik jullie mee op avontuur naar de voorrondes van de DBC. Inmiddels zijn de inschrijvingen voor de kampioenschappen geopend en wordt het dus hoog tijd om een concept te ontwikkelen.Om een run (je 15-minutes-of [...]
Word jij de Dutch Tea Champion 2017? Bereid je voor!
De voorbereidingen voor het Dutch Tea Championship zijn begonnen! Kijk snel op onze geheel nieuwe website en lees hieronder alle informatie over dit spannende kampioenschap. Het Dutch Tea Championship is het jaarlijks kampioenschap waar theeprofessionals en theeliefhebbers hun kennis [...]