Witte thee uit Oost-Afrika: een nieuw geluid met een eigen karakter
Van Oeganda tot Kenia en Rwanda herontdekken theemakers wat witte thee kan zijn. Ze gebruiken lokale cultivars, nieuwe terroirs en een frisse benadering. Het resultaat? Een thee die onmiskenbaar wit is van stijl, maar duidelijk anders in aroma, textuur en persoonlijkheid.
Stay in touch
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.
Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.
Thee: de basis les 2
Het is een regenachtige dag als ik voor de tweede lesdag vertrek naar de Caballero Fabriek in Den Haag. Toch doet dit mijn enthousiasme niet afnemen. Ik weet namelijk dat een aantal docenten van het Theesommelier Traject terug is van [...]
Cacao
Wat is er mis met Verkade chocolade? Helemaal niets. Verkade is een grote speler in de Nederlandse chocolade markt en moet dus wel iets goed doen. Wat hebben Pickwick, DE en Verkade met elkaar gemeen? Precies, ze zijn betaalbaar [...]
Dutch Tea Festival 2017
Op zondag 28 mei vindt in DeFabrique Utrecht alweer de tweede editie van het Dutch Tea Festival plaats, en wij zijn erbij! Jij ook? We laten de bezoekers zien wat we als Academy te bieden hebben door middel van het [...]
Thee: de basis les 1
Met mijn gezicht hang ik boven de donkerrode, bijna zwarte vloeistof. Ik voel hoe de damp mijn huid streelt en doe mijn best om de geur zo goed mogelijk in me op te nemen. ‘’Bah, dit is echt geen [...]
Van theeleut naar Theesommelier
Het is nog vroeg als ik opsta om mijn spullen te pakken en te vertrekken naar Den Haag. Vandaag is mijn eerste lesdag bij ITC Academy voor het Theesommelier Traject Jaar 1. Ik volg mijn eerste lesdag op zaterdag, tijdens [...]
Dutch Tea Championship 2017
at een schitterende, onvergetelijke ervaring. Hoe kan het ook anders, gepassioneerde mensen samen brengen, geeft vonken. Terugblik ... een jaar geleden op het Amsterdam Coffee Festival ... Een verrukkelijke sfeer. Uitermate boeiende performances van de vier toenmalige finalisten. Het [...]
Life after The Dutch Barista Championships
Het is voorbij! Na maandenlang trainen, proeven en strak staan van de cafeïne, zitten de kampioenschappen er voor mij dit jaar op. Ik ben blij en trots op een top team, waarmee ik dit samen heb neergezet. Een terugblik [...]
Zit er in de ene theesoort minder cafeïne dan in de andere theesoort?
Zit er in de ene theesoort minder cafeïne dan in de andere theesoort? Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar deze vraag gedaan. Helaas blijkt het antwoord niet zo eenvoudig. Of er veel of weinig cafeïne in een theesoort zit, is [...]
Ongewassen koffie
Wist je dat koffie eigenlijk niet meer is dan de pit van een vruchtje? Rijpe koffiebessen bevatten veel suiker en smaken dus zoet. Niet gek dat men in sommige landen het vruchtvlees van de bes droogt om er later heet [...]
50 shades of Earl Grey
De legende gaat dat Charles grey ‘de brenger’ is van Earl Grey thee. Een big thank you lijkt op zijn plaats, want Earl Grey is een van de meest gedronken theesoorten in het Westen. Maar weten we eigenlijk wat we [...]
Horecava 2017: Koffie, Thee & Cacao: van oogst tot bereiding
Geweldig om door de Horecava uitgenodigd te worden voor de unieke beurs primeur: Boon & Blad; in een kas vol beleving wordt de oorsprong en productie van koffie gevisualiseerd. De International Tea & Coffee Academy krijgt hier een podium waarop [...]
De body van Koffie
Op ieder cuppingformulier staat de term ‘body’. Wat houdt die nu eigenlijk in? “Geef mij maar een koffie met een mooie volle body” hoor ik vaak van cursisten. Wanneer ik vervolgens vraag wat ze bedoelen met ‘body’, antwoorden ze [...]