Van theeleut naar Theesommelier

Het is nog vroeg als ik opsta om mijn spullen te pakken en te vertrekken naar Den Haag. Vandaag is mijn eerste lesdag bij ITC Academy voor het Theesommelier Traject Jaar 1. Ik volg mijn eerste lesdag op zaterdag, tijdens een les Tea Foundation van Mariëlla Erkens. Ik ben erg nieuwsgierig en kan bijna niet wachten. Ik heb hier erg naar uitgekeken en vandaag mag ik dan eindelijk weer bezig zijn met mijn allergrootste passie: thee!

Het begon allemaal een jaar geleden. Tijdens het drinken van een kop thee kwam ik op de gedachte dat het vaak lastig is om een theezakje goed op te bergen. Ik begon wat te ideeën uit te schrijven voor een mok waarin in de deksel een houder was gemaakt voor het theezakje. Tijdens mijn onderzoek verdiepte ik mij steeds meer in thee. Wat is thee precies? Welke soorten thee zijn er? Wat zijn echte theelanden, theelegendes en trends/ontwikkelingen in deze branche? Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open, een wereld waar ik tot de dag van vandaag alles over wil weten.

En zo kwam ik tijdens mijn zoektocht terecht bij de International Tea & Coffee Academy ook wel ITC Academy genoemd. Een school waar je opleidingen kan volgen tot barista en theesommelier. Zowel voor liefhebbers die meer willen leren als voor de professionals, die op hoog niveau met hun vak bezig zijn. Gelijk was ik enthousiast. Via social media, blogs en filmpjes op YouTube ontdekte ik dat al deze mensen enorm veel kennis hebben over koffie en thee en dezelfde passie delen als ik. Ook kwam ik via ITC Academy terecht bij het Dutch Tea Championship. Het theekampioenschap van Nederland. Elk jaar in maart strijden vier finalisten voor de titel Dutch Tea Champion en een prachtige theereis naar het buitenland. De ultieme uitdaging om je theevaardigheden te testen waar een prachtige beloning  tegenover staat. Stiekem droom ik al een beetje weg bij de gedachte om ooit mee te doen. Wie weet.. ;)

Na anderhalf uur rijden kom ik aan op de parkeerplaats bij de Caballero Fabriek, een van de twee locaties waar het Theesommelier Traject te volgen is. Nog even blijf ik zitten in mijn auto, want ik ben veel te vroeg aangekomen. Dan besluit ik om naar binnen te gaan. Het avontuur kan beginnen.

Mijn naam is Charlotte, 23 jaar en woonachtig in Zeeland. Sinds een jaar ben ik mij meer gaan verdiepen in de prachtige wereld van thee. Wil je meer weten over wat ik zoal meemaak en wat ik leer bij het Theesommelier Traject? Blijf dan op de hoogte en lees mijn blogs op de website van ITC Academy.

Andere onderwerpen