Hete thee of koffie grootste oorzaak van brandwonden bij jonge kinderen
Iedereen houdt wel van een lekker kopje koffie of thee maar de gevolgen van de hete vloeistof kunnen enorm zijn. De nachtmerrie van iedereen die kleine kinderen om zich heen heeft zijn brandwonden veroorzaakt door een ongelukje met de hete drank.Traditioneel zetten we thee met kokend water. Daar is een duidelijke reden voor. Thee gezet met “niet gekookt water” krijgt een onaantrekkelijk schuimlaagje en de thee smaakt wrang en is minder lekker. Ook is thee gezet met kouder water minder [...]
Stay in touch
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.
Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.
Third Wave Coffee in Tokyo
Tokyo verrast je, verbluft je, neemt je mee terug in de tijd om je even later een kijkje in de toekomst te geven. Tokyo heeft alles wat je van een grote stad mag verwachten en meer. De bruisende stad [...]
Op avontuur naar de voorrondes van de Dutch Barista Championship 2017!
Het vormen van een conceptZoals beloofd neem ik jullie mee op avontuur naar de voorrondes van de DBC. Inmiddels zijn de inschrijvingen voor de kampioenschappen geopend en wordt het dus hoog tijd om een concept te ontwikkelen.Om een run (je 15-minutes-of [...]
Word jij de Dutch Tea Champion 2017? Bereid je voor!
De voorbereidingen voor het Dutch Tea Championship zijn begonnen! Kijk snel op onze geheel nieuwe website en lees hieronder alle informatie over dit spannende kampioenschap. Het Dutch Tea Championship is het jaarlijks kampioenschap waar theeprofessionals en theeliefhebbers hun kennis [...]
Een vrouwelijke Barista Kampioen!?
Net terug van de World Barista en Brewers Championships weet ik weer waarom ik graag in de koffie industrie werk. Een open community, waar iedereen elkaar helpt om samen het best mogelijke neer te zetten. Dit jaar zijn wij, [...]
Oxidatie vs Fermentatie in thee
Wat is oxideren en wat is fermenteren? In de theeterminologie is het onderscheid niet altijd even duidelijk. Richard Schukkink onderwijst ons in het verschil. Oxidatie Oxideren is reageren met zuurstof. Bepaalde bestanddelen van thee, zoals polyfenolen en enzymen als [...]
Wat is groene thee?
Groene thee is thee van groene blaadjes die niet bruin of zwart gekleurd zijn. Zo simpel is het. Hoe je kunt voorkomen dat groene blaadjes bruin kleuren? Door de theeblaadjes na het plukken kort te verhitten voorkom je dat [...]
Brew ratio
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Brew Ratio is de verhouding tussen de hoeveelheid gemalen droge koffie en de hoeveelheid water die je door de koffie laat lopen. Het principe is simpel: laat bij een espresso veel water door 18 [...]
Koffie- en theespots in Boedapest
Boedapest is misschien wel één van de mooiste steden van Europa. De hoofdstad van Hongarije heeft ruim 1,7 miljoen inwoners en werd in 1873 samengevoegd uit Boeda en Óbuda op de westelijke oever en Oest op de oostelijke oever van [...]
Wat is cascara?
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Poor man’s coffee of koffiebes-thee wordt cascara ook wel genoemd. Het is een infusie van de gedroogde schilletjes en vruchtvlees van de koffiebes. Lange tijd werd cascara vooral gedronken in landen waar koffie vandaan komt. [...]
Wat is zwarte thee?
Chinezen noemen onze zwarte thee rode thee, hong cha. Waarom? Zij benoemen de kleur van de thee in het kopje. Wij benoemen de kleur van de blaadjes. De thee die ze in China zwart noemen, is gefermenteerde groene thee, zoals [...]
Wat is koffie?
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Wat is koffie? Het mag dan niet het meest gedronken drankje ter wereld zijn, maar doordat er wereldwijd per dag twee en een kwart miljard kopjes koffie gedronken worden, is het na aardolie wel [...]
De temperatuur van theewater
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine De temperatuur van je theewater “Groene thee niet met kokend water opgieten want dan wordt hij bitter” hoor je steeds vaker. En terecht. Toch lees je op de gemiddelde groene thee in de supermarkt [...]