FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Horecava 2017

19 december 2016|

Druk bezig met de voorbereidingen voor de Horecava 2017. In hal 12 geven we vier dagen lang workshops in onze eigen dependance, Boon & Blad. We houden je op de hoogte! Koffie, Thee & Cacao: van oogst tot bereiding [...]

Zenuwen

3 november 2016|

De afgelopen weken heb ik jullie meegenomen in mijn voorbereidingen voor de Dutch Barista Championships (DBC). Inmiddels heb ik een fantastisch team bij elkaar verzameld, inclusief koffie. De tijd is nu om na te denken over mijn run en [...]

Koffietour in Tokyo

15 oktober 2016|

Koffietour in Tokyo Het is 12.00 uur in de middag en de zon staat hoog aan de hemel als de menigte zich als één grote massa door de populaire winkelstraat beweegt. Hier ligt één van Tokyo’s populairste koffiebars. De [...]

Wat is groene thee?

9 mei 2016|

Groene thee is thee van groene blaadjes die niet bruin of zwart gekleurd zijn. Zo simpel is het. Hoe je kunt voorkomen dat groene blaadjes bruin kleuren? Door de theeblaadjes na het plukken kort te verhitten voorkom je dat [...]

Brew ratio

29 april 2016|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Brew Ratio is de verhouding tussen de hoeveelheid gemalen droge koffie en de hoeveelheid water die je door de koffie laat lopen. Het principe is simpel: laat bij een espresso veel water door 18 [...]

Wat is cascara?

5 februari 2016|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Poor man’s coffee of koffiebes-thee wordt cascara ook wel genoemd. Het is een infusie van de gedroogde schilletjes en vruchtvlees van de koffiebes. Lange tijd werd cascara vooral gedronken in landen waar koffie vandaan komt. [...]

Ga naar de bovenkant