window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-63755753-1');
Loading...
Artikelen over koffie en thee
Blog2019-02-22T20:58:14+01:00

Mijn week bij de Renegade Tea Farmers in Georgië – een fotoverslag

Laatst bezocht ik de Renegade Tea Farmers van Renegade Tea Estate in Georgië. Ik volgde hun dagelijkse werkzaamheden, werkte met ze zij aan zij en noteerde hun verhalen. Ik was getuige van de experimentele fase waarin ze zich bevinden: alles leren over de Georgische theeplanten, het maken van thee en het beoordelen van de vele experimenten die worden uitgevoerd. Nieuwe ideeën, aanpassingen in het proces, lange dagen in de fabriek tot diep in de nacht. De Renegades – Hannes, Thomas, [...]

By |27 augustus 2018|

Stay in touch

Meld je aan en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Terug naar de thee!

By |15 december 2017|

En toen was het 17 september … En stond ik op luchthaven Brussel om afscheid te nemen van mijn man en zoontje. Bijna twee weken lang zou ik me aansluiten bij Origin Trips om me in India onder te [...]

Thee(trends) uit Taiwan

By |10 november 2017|

Het is zeven uur als ik aan het ontbijt zit en ik bekijk Facebook op mijn smartphone voor de laatste nieuwtjes. Tegenwoordig word ik door vriendinnen vaak getagd in berichten over thee. Mijn oog blijft hangen op een nogal [...]

Een schakel in de keten

By |11 september 2017|

Op mijn vraag “welke koffie zit er in de molen?” krijg ik regelmatig van barista's en studenten te horen dat ze dat niet weten. Het antwoord luidt dan "deze bonen zaten er al in". Deze vraag stel ik niet [...]

Thee: de basis les 3

By |5 juli 2017|

Heb je je weleens verdiept in de Chinese namen van thee? Het zal je dan vast zijn opgevallen dat deze op meerdere manieren geschreven kunnen worden. Een ander voorbeeld hiervan is de naam van de Chinese theeceremonie: Gong Fu Cha. [...]

Thee: de basis les 2

By |2 juni 2017|

Het is een regenachtige dag als ik voor de tweede lesdag vertrek naar de Caballero Fabriek in Den Haag. Toch doet dit mijn enthousiasme niet afnemen. Ik weet namelijk dat een aantal docenten van het Theesommelier Traject terug is van [...]

Cacao

By |2 juni 2017|

Wat is er mis met Verkade chocolade? Helemaal niets. Verkade is een grote speler in de Nederlandse chocolade markt en moet dus wel iets goed doen.Wat hebben Pickwick, DE en Verkade met elkaar gemeen? Precies, ze zijn betaalbaar en marktleider. [...]

Dutch Tea Festival 2017

By |12 mei 2017|

Op zondag 28 mei vindt in DeFabrique Utrecht alweer de tweede editie van het Dutch Tea Festival plaats, en wij zijn erbij! Jij ook? We laten de bezoekers zien wat we als Academy te bieden hebben door middel van het [...]

Dutch Tea Championship 2017

By |8 april 2017|

at een schitterende, onvergetelijke ervaring. Hoe kan het ook anders, gepassioneerde mensen samen brengen, geeft vonken. Terugblik ... een jaar geleden op het Amsterdam Coffee Festival ... Een verrukkelijke sfeer. Uitermate boeiende performances van de vier toenmalige finalisten. Het [...]

Op deze website worden cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Meer informatie vind u op Cookies & Privacy. Ok