FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

Chocoladedranken 2.0: chocoladebereiding door stomen

Bevindt koffie zich al in de third wave, op het gebied van chocoladedranken lijkt de wereld stil te staan. Al jaren schenken we de welbekende Chocomel (1,7% cacao) en een enkeling serveert een wat rijkere drank met choco-lepeltjes of chocoladedruppels. Hoog tijd om hier een volwassen drank van te maken, een drank van échte chocolade, die daar ook écht naar smaakt. De kunst is wel om de chocolade goed en snel te laten mengen met de melk. En dat [...]

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Homemade Icetea

By |12 april 2018|

Interview met Kelly Meeus en Sofie VercauterenIce tea is niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische horeca. Maar de allerlekkerste ice tea maak je zelf! De Belgische theeblogger Kelly Meeus en theesommelier Sofie Vercauteren verzamelden in hun [...]

Festeaval 2018

By |6 april 2018|

Op zondag 22 april is het weer zover, het enige festival dat helemaal in het teken staat van thee: FesTEAval in de Fabrique in Utrecht! Ook wij zijn uiteraard weer van de partij. Je vindt ons in de Smederij waar [...]

Koffiemelk

By |29 maart 2018|

Onlangs maakte ik mee dat een gast de espressobar waar ik zat uitgezet werd omdat hij om koffiemelk vroeg. Een bijzondere reactie van de eigenaar van een espressobar. Vooral omdat ik na drie uur turven tot de conclusie kwam dat [...]

You rang m’lady?

By |1 februari 2018|

India, het land bij uitstek waar je zintuigen op scherp staan, klaar om alle indrukken naar binnen te slurpen. Zelden nam ik op zo’n korte tijd zoveel kleurschakeringen waar als in deze grote Aziatische mogendheid. De eindeloos uitgestrekte theeplantages in [...]