Leer beter proeven
Ook zo enorm jaloers op die mensen die perfect kunnen beschrijven wat ze in een koffie of thee proeven? Moeiteloos komen ze met de meest fantastische omschrijvingen. “Wilde perzik, onrijpe nectarines en een vleugje acacia honing” terwijl jij alleen maar “koffie” proeft. Hoe word ook jij zo goed? Is het aangeboren of is er meer aan de hand? Vorig jaar was ik in het Nilhat House in Kolkata. Hier bevindt zich de grootste theeveiling ter wereld. Ik had een [...]
Stay in touch
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.
Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.
De vloek die ‘Koffieautomaat’ heet
Heb jij ook zo’n enorme hekel aan die koffieautomaat? Eén druk op de knop en ongeveer 25 seconden later heb je een espresso. Geen enkele koffiebeleving, geen vriendelijk woord van de barista, niets… Nee, als barista heb ik tenminste totale [...]
Thee als herinnering aan een vergeten leger
Ze zit op het bankje tegenover me op het lommerrijke terras voor haar huis. Binnen heeft ze een bescheiden museum ingericht over de geschiedenis van haar stam, de Lahu. Twee vastberaden ogen staren me vanuit haar ronde gezicht aan. Met [...]
Homemade Icetea
Interview met Kelly Meeus en Sofie VercauterenIce tea is niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische horeca. Maar de allerlekkerste ice tea maak je zelf! De Belgische theeblogger Kelly Meeus en theesommelier Sofie Vercauteren verzamelden in hun [...]
Festeaval 2018
Op zondag 22 april is het weer zover, het enige festival dat helemaal in het teken staat van thee: FesTEAval in de Fabrique in Utrecht! Ook wij zijn uiteraard weer van de partij. Je vindt ons in de Smederij waar [...]
Koffiemelk
Onlangs maakte ik mee dat een gast de espressobar waar ik zat uitgezet werd omdat hij om koffiemelk vroeg. Een bijzondere reactie van de eigenaar van een espressobar. Vooral omdat ik na drie uur turven tot de conclusie kwam dat [...]
Innoveren als koffieboer
In de meeste bedrijfstakken is het zo dat wanneer je niet continu innoveert je links en rechts ingehaald wordt door de concurrentie. Hoe werkt dit bij koffie? Hoe kan een koffieboer in bijvoorbeeld Panama, het land waar ik op dit [...]
Les 5: Indiase Chai thee maken
Koud buiten? Dan is het heerlijk om even op te warmen met een kruidige kop thee. En wat past hier nu beter bij dan en zelfgemaakte Chai thee; een Indiase zwarte thee met melk, suiker, kruiden en specerijen. Inmiddels ook [...]
You rang m’lady?
India, het land bij uitstek waar je zintuigen op scherp staan, klaar om alle indrukken naar binnen te slurpen. Zelden nam ik op zo’n korte tijd zoveel kleurschakeringen waar als in deze grote Aziatische mogendheid. De eindeloos uitgestrekte theeplantages in [...]
Ecuador, Het land van Cacao
We verkeren in een cacao crisis. Dat is niet nieuw, de kranten hebben er vol mee gestaan. In tegenstelling tot wat velen denken is er niet een tekort aan cacao, maar juist een overschot. Dit drukt de prijzen en de [...]
Terug naar de thee!
En toen was het 17 september … En stond ik op luchthaven Brussel om afscheid te nemen van mijn man en zoontje. Bijna twee weken lang zou ik me aansluiten bij Origin Trips om me in India onder te [...]
Thee(trends) uit Taiwan
Het is zeven uur als ik aan het ontbijt zit en ik bekijk Facebook op mijn smartphone voor de laatste nieuwtjes. Tegenwoordig word ik door vriendinnen vaak getagd in berichten over thee. Mijn oog blijft hangen op een nogal [...]
Een schakel in de keten
Op mijn vraag “welke koffie zit er in de molen?” krijg ik regelmatig van barista's en studenten te horen dat ze dat niet weten. Het antwoord luidt dan "deze bonen zaten er al in". Deze vraag stel ik niet [...]