FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Wat is cascara?

5 februari 2016|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Poor man’s coffee of koffiebes-thee wordt cascara ook wel genoemd. Het is een infusie van de gedroogde schilletjes en vruchtvlees van de koffiebes. Lange tijd werd cascara vooral gedronken in landen waar koffie vandaan komt. [...]

Wat is zwarte thee?

18 januari 2016|

Chinezen noemen onze zwarte thee rode thee, hong cha. Waarom? Zij benoemen de kleur van de thee in het kopje. Wij benoemen de kleur van de blaadjes. De thee die ze in China zwart noemen, is gefermenteerde groene thee, zoals [...]

Wat is koffie?

12 november 2015|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Wat is koffie? Het mag dan niet het meest gedronken drankje ter wereld zijn, maar doordat er wereldwijd per dag twee en een kwart miljard kopjes koffie gedronken worden, is het na aardolie wel [...]

Koffie en thee in Beweging

26 mei 2015|

The Amsterdam Coffee Festival ITC Academy was ook dit jaar  van de partij op The Amsterdam Coffee Festival (fotoalbum). Wat een evenement! Boeiende stands, een leerzaam en speels programma in The Lab, goede koffie, thee en cacao en spannende wedstrijden. [...]

Ga naar de bovenkant