ITC Academy: Reizen, leren, delen en een prijsvraag

Het jaar 2014 was een inspirerend jaar. We bezochten koffie- en theeplantages in Panama, India, Nepal en Taiwan (fotoalbum). We leerden veel en deelden al evenveel met jullie.

Gefeliciteerd aan iedereen die zijn SCAE certificaat haalde of het diploma voor de jaaropleidingen: het Master Barista Program en het Theesommelier Traject. Het was in alle opzichten een jaar van records.

We danken jullie voor het vertrouwen en de inspiratie die we van jullie kregen. Super! Op naar weer een mooi jaar vol koffie, thee en cacao.

Prijsvraag

En om dat nieuwe jaar feestelijk in te luiden, hebben we voor jullie een prijsvraag bedacht. Vertel ons waar jij trots op was in 2014 en win een dag-training of workshop. Uit de reacties zullen we de prijs op woensdag 5 februari verloten. Ga naar Facebook en doe mee.

Waar waren we? Wat deden we?

Naast de vele trainingen en jaaropleidingen die we gedaan hebben, springen er een aantal bijzondere evenementen uit: zo gaven we proeverijen bij de vestigingen van Simon Levelt om de komst van de nieuwe thee (de lente-oogst) te vieren en werkten we mee aan een fantastisch twintig-jarig jubileum van Simon Levelt. Wat een leuke club!

We hielpen Bagels & Beans hun eerste interne baristakampioenschappen organiseren en dat leverde spannende wedstrijden op. Wat een passie, wat een sfeer!

Lenneke Schellingerhout  van de vestiging Utrecht Biltstraat ging er met de eerste prijs vandoor en won een reis naar Panama, waar ze de koffieplantage van de Bagels & Beans-boontjes gaat bezoeken.

We gaven demonstraties tijdens beurzen zoals het Amsterdam Coffee Festival, de Tasty en het Origin Chocolate Event. We bezochten de theefabriek van Geels koffie en thee in Hannover en we ontvingen een Japanse delegatie van de Obubu Tea Farm in Japan (Obubu blog).

In the picture


ITC Academy kom je ook regelmatig tegen in KoffieTCacao Magazine. Richard schrijft hierin columns en stukjes zoals Vraag en Antwoord, Smaken Verschillen, Wat zijn….., en Back to School. Heb je ze gemist? Of gewoon nog eens nalezen en je geheugen opfrissen? Kijk op KoffieTCacao Magazine.

Het nieuwe jaar: 2015

En we gaan door met nieuwe ontwikkelingen. We vinden het veel te leuk. Onze eigen ITC app is bijna af, het team wordt uitgebreid en er staan in de komende maanden reizen op het programma naar onder andere Costa Rica en China. Maar nog veel belangrijker: we gaan er weer tegenaan met een breed aanbod aan koffie- en theetrainingen, dus meld je aan en groei met ons mee.

Meer weten? Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte!

Andere onderwerpen