ITC Academy: Searching for Knowledge to Share

Wat een feest! De druk bezochte officiële opening van onze vestiging in Den Haag bracht vele mensen uit de koffie- en theewereld bij elkaar. Ondertussen zijn zowel bekende als vernieuwde trainingen weer van start gegaan. En omdat we altijd op zoek zijn naar kennis om met jou te kunnen delen, zijn we op studiereis geweest naar de theeplantages van Darjeeling en Nepal. Een tweede studiereis – naar Taiwan – volgt binnenkort: Searching for knowledge to share.

Officiële opening

Op 26 maart vierden we de officiële opening van onze nieuwe trainingsruimte in Den Haag. We lieten demonstraties zien met thee, koffie, kaas en cacao. Manja – onze winnares van de koffie- of theeselfiewedstrijd – kreeg door Fearless Tattoo een tattoo gezet. Het werd een druk bezochte avond met veel koffie, thee, muziek, hapjes en drankjes. Dat zoveel mensen aanwezig waren om deze gebeurtenis met ons te vieren was hartverwarmend.  Klik hier voor ons fotoalbum.

SCAE Trainingen: Vernieuwd

De Specialty Coffee Association Europe (SCAE) is een organisatie voor kwaliteitskoffie met een trainingsprogramma en certificering voor professionals zowel als voor koffieliefhebbers die zich willen verdiepen in koffie.

De twee meest bekende trainingen, Barista Skills Level 1 en Level 2, bestaan niet langer en zijn onlangs vervangen door drie nieuwe niveaus: SCAE Barista Skills Foundation, Intermediate, en Professional. Lees hier meer over de inhoud en het programma van de vernieuwde trainingen.

Studiereis en consultancy op locatie

Eerder dit jaar vertrokken we naar Panama om, op verzoek van een klant, een koffieplantage te bezoeken. De plantages in de omgeving van onze klant bleken last te hebben van koffieroest op plaatsen waar planten te dicht op elkaar staan. Gelukkig heeft ónze klant de planten ver uit elkaar geplant, zodat de zon de ochtenddauw goed kan verdampen en schimmels geen kans krijgen. Maar we zagen vooral prachtige koffies die op steeds meer manieren bewerkt worden en nog mooiere smaken naar voren laten komen! Kijk hier voor ons fotoalbum.

Deze maand bezocht ITC Academy, in samenwerking met The Way of Tea, de theeplantages in Darjeeling en Nepal. Samen met trainers en studenten reisden we tien dagen af naar de meest bijzondere locaties. Op de luxe Glenburn Tea Estate kregen we inzicht in experimentele bewerkingsmethoden en leerden we een manager kennen die zó gedreven en gepassioneerd was dat we lange dagen en avonden doorbrachten om van hem te leren, hem te interviewen en onze eigen kennis met hem te delen (fotoalbum). In Nepal bezochten we de biologische Gorkha Tea Estate waar het bijzondere Sunderpani project arme boeren ondersteunt om biologische thee te verbouwen (fotoalbum). Met de aromatische geur van de theeblaadjes nog in onze neus en de prachtige beelden van theevelden en theepluksters nog in ons hoofd, vertrekken we voor een tweede studiereis naar Taiwan. Hier zullen we ons verdiepen in de beroemde oolongs . Uiteraard zullen we alle nieuwe ervaringen met jullie delen én een boel heerlijke oolongs mee nemen om in de beide vestigingen met jullie te proeven. Tot snel!

Andere onderwerpen