Koffie en thee in Beweging

The Amsterdam Coffee Festival

ITC Academy was ook dit jaar  van de partij op The Amsterdam Coffee Festival (fotoalbum). Wat een evenement! Boeiende stands, een leerzaam en speels programma in The Lab, goede koffie, thee en cacao en spannende wedstrijden. Twee van onze koffietrainers die meededen aan de Cup Tasters Championship. Dagmar Geerlings haalde de halve finale en Ilithyia Meriën zelfs de finale!

Onze stand en de winnaar

De ruimte op het festival was beperkt. En dat vraagt om creativiteit. Drie dagen jammen, spelen, mooie espresso en filterkoffie maken, gong fu cha presenteren en natuurlijk het educatieve en altijd shockerende matcha snuiven. Is dat geen leuke les in geur en smaak? We mochten demo’s geven in The Lab over Iced Coffee, Latte Art en Koffie Cuppen en deden samen met Erik Sauer een worskhop Tea & Chocolate pairing. Zoveel te zien. Zoveel te leren.

Daarom bedachten we ook een gepast idee voor de honderden gepassioneerde koffie- en theeliefhebbers die ons kwamen opzoeken: uit al die bezoekers kozen we via loting een winnaar en gaven we een jaaropleiding weg.  De belangstelling was zo groot, dat we tot twee keer toe extra formulieren moesten aanslepen. De winnaar is geworden Jok Hudepohl, eigenaar van Exclusive Asian en de Eetalage in Lelystad en hij heeft een Master Barista Program gewonnen. Gefeliciteerd, Jok! Petje af voor jullie allemaal voor zoveel interesse en zoveel behoefte aan kennis en leren.  Fantastisch. Je weet het natuurlijk al: wij zijn zelf ook non-stop op zoek naar kennis, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe gadgets, nieuwe onderzoeken, nieuwe ervaringen.

Altijd op zoek

Zo waren we in januari weer in Costa Rica (fotoalbum) voor nieuwe inzichten en nieuw lesmateriaal over cacao en koffie, bezochten we Seattle (fotoalbum) in april voor de WBC met een uitstapje naar Canada voor een bezoek aan het onovertroffen O5 (fotoalbum) en zijn we deze maand op reis geweest naar de geboorteplaats van de thee: Yunnan in China (fotoalbum). In juni zullen we met

het team Gothenburg (Zweden) aandoen voor de World of Coffee.

Al die ervaringen, al die indrukken delen we graag met iedereen om ons heen. Door uitleg te geven over diverse onderwerpen op YouTube en nieuwe trainingen te bedenken of bestaande trainingen te verbeteren.

ITC Masterclass

Nieuw en vers van de pers is ons programma ITC Masterclass. Op verzoek van veel van onze (oud-)studenten hebben we nagedacht over een manier om bij elkaar te blijven, ook nadat de training of opleiding is afgerond. Hoe blijf je kennis delen, elkaar zien en samen nieuwe ideeën uitproberen? Onze community had behoefte aan meer.  Daarom biedt ITC Academy naast koffie- en theetrainingen nu ook Masterclasses aan. Dit kunnen trainingen zijn die dieper ingaan op een specifiek onderwerp, maar ook een lezing, workshop of interview. De Masterclasses kunnen gegeven worden door Richard, maar ook geven we een podium aan experts uit binnen- en buitenland.

Zo bezoekt op 4 juni Calle Janson, eigenaar van een bijzondere koffieplantage in Panama, Nederland en zal ook ITC Academy aandoen. Deze dag zal hij ons vertellen over het leven op een plantage, over de kansen en bedreigingen en over de toekomst van koffie wereldwijd. We krijgen ruimte om vragen te stellen en uiteraard zullen we zijn koffie proeven: een Caturra Catuai (arabica mix), een Geisha en een Cascara.

Een unieke kans om het koffieverhaal van de koffieplantage direct van de eigenaar zelf te horen en al je vragen te stellen.

ITC Academy App

Hij is er! Met onze app heb je alle informatie om aan de slag te gaan met koffie bij de hand: de brew guide, de brew calculator en natuurlijk de timers. Daarnaast heb je toegang tot onze laatste tweets en ons trainingsprogramma. Binnenkort zal ook onze tea guide toegevoegd worden. Dus zoek hem op in de App-store (ITC Academy) en schaf hem – gratis – aan.

Master Barista Program tweede leerjaar: nog plaatsen vrij

Woensdag 9 september gaan we weer van start met het tweede leerjaar Master Barista Program. Heb jij het eerste leerjaar gedaan of heb je het jaar bijna afgerond en wil jij je verder verdiepen in koffie, dan is dit dé kans om je te onderscheiden. Met dagen als Sensory-, Green Coffee-, Roasting- en Brewing & Grinding Intermediate, focus op de verschillende werelddelen, World Barista Championships en Train the Trainer hebben we weer een uitdagend programma voor een jaar koffie op niveau. Kijk hier voor het programma.

Meer weten? Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte!

Tot de volgende keer,

Team ITC Academy

Andere onderwerpen