Wil je

  • koffie leren branden;
  • meer inzicht in het brandproces (ook al brand je misschien al jaren koffie);
  • een betere gesprekspartner zijn voor je koffiebrander of leverancier.

Volg dan één van de Roasting trainingen van ITC Academy. De trainingen worden gegeven in de Roastery in Amersfoort. Je krijgt les in kleine groepen bij onze branderij.

Foundation & Intermediate

We bieden de Roasting trainingen aan van de wereldwijd erkende Specialty Coffee Association:

  • In de eendaagse foundation training laten we je kennismaken met het proces van koffie branden. Je staat zelf aan de brander en krijgt inzicht in alle elementen van het vak.
  • De intermediate training duurt drie dagen. We gaan dieper in op alle processen van het branden. Je gaat verschillende brandingen doen. Je verdiept je nog meer in de smaakaspecten van het branden en op het op smaak herkennen van branddefecten.

Roasting Professional

In de driedaagse professional training nemen we de koffieboon onder de loep en bekijken we in detail wat het brandproces met de boon doet. Welke chemische processen vinden er plaats? En hoe stuur je daarmee op smaak?

Daarnaast behandelen we de zakelijke kant van het branden. Hoe je een branderij inricht en die aanstuurt. Maar ook hoe je slim en efficiënt koffiebonen inkoopt zodat je altijd voorraad hebt.

Roast Master Program

Volg ons unieke Roast Master Program en leer alles wat nodig is om goed koffie te branden. In twaalf cursusdagen verspreid over een jaar leer je niet alleen het branden zelf, maar ook alles wat nodig is om een ideale koffie te creëren. Aan het eind van dit jaar ontwikkel je probleemloos recepturen voor je klanten.

Maar als koffiebrander of ondernemer in de koffie wil je wellicht ook:

  • je barista skills verbeteren;
  • zorgen dat jouw koffie perfect uit de automaten van de klant komt;
  • beter worden in het proeven en beoordelen van koffie;
  • meer weten over groene koffie: variëteiten, herkomst, bewerkingsmethoden, smaken, opslag, verscheping, inkopen en marktwerking.

Dan kan met de overige modulen van de Specialy Coffee Assocation: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills en Green Coffee. Alle modules worden aangeboden op drie niveau’s: foundation, intermediate en professional.

Foto’s ITC Academy behalve: Koffiebalen: Caelen Cockrum, Cooltray: Vladimir Proskurovskiy – Unsplash.