Een koffiebranderij beginnen
Een koffiebranderij kan klein beginnen. Bijvoorbeeld met een thuisbrander of shop roaster. De volgende stap is vaak een aparte locatie met grotere branders. Zodra je zeer regelmatig bezig bent met koffiebranden ontstaan er vraagstukken zoals:
- Wat wordt de volgende brander?
- Hoe voorkom ik overlast?
- Hoe belangrijk zijn dichtheid-, vocht- en kleurmeters?
- Hoe zit het regelgeving rond vestiging, milieu, OTA, HACCP, SKAL… ?
- Men zegt dat er voor ambachtelijke branderijen andere regels gelden, hoe zit dat?
- Hoeveel tijd en geld is er ongeveer nodig?
- Wat zijn eventuele obstakels?
Bouw voort op onze kennis en ervaring en ga goed voorbereid de volgende fase in!


Rent-a-Roastery
Met Rent-a-Roastery start je met een minimale investering. Het is mogelijk de hele branderij te huren of juist alleen een bepaalde Roaster. In de branderij staan Roasters van 1, 6 en 15kg. Daarnaast zijn een sample roaster, destoner, density- en vochtmeter, kleurmeter en alle gangbare zetmethoden aanwezig.
Minimale investering
Het huren van de branderij geeft tijd en financiële middelen om de markt te verkennen en actief te benaderen. Gaat het goed, dan start je je eigen branderij.
Is het volledig zelf branden nog een stap te ver? Dan starten we samen totdat je de touwtjes volledig zelf in handen kunt nemen.
