Even serieus… vitaal theewater?
Jou Inhoud Komt Hier Dat was de reactie van mijn vriend toen ik thuiskwam met een Turritap – een cilindertje waar water wervelend doorheen stroomt en daardoor ‘vitaler’ zou worden – na een gezamenlijke testdag op de International Tea & Coffee Academy. Water is het belangrijkste ingrediënt van je kop thee. Best belangrijk dus om te onderzoeken wat de invloed is van het water dat je gebruikt om thee te zetten! De chemie van thee zetten Zodra je [...]
Stay in touch
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.
Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.
De vloek die ‘Koffieautomaat’ heet
Heb jij ook zo’n enorme hekel aan die koffieautomaat? Eén druk op de knop en ongeveer 25 seconden later heb je een espresso. Geen enkele koffiebeleving, geen vriendelijk woord van de barista, niets… Nee, als barista heb ik tenminste totale [...]
Thee als herinnering aan een vergeten leger
Jou Inhoud Komt Hier Ze zit op het bankje tegenover me op het lommerrijke terras voor haar huis. Binnen heeft ze een bescheiden museum ingericht over de geschiedenis van haar stam, de Lahu. Twee vastberaden ogen staren me vanuit [...]
Homemade Icetea
Jou Inhoud Komt Hier Interview met Kelly Meeus en Sofie Vercauteren Ice tea is niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische horeca. Maar de allerlekkerste ice tea maak je zelf! De Belgische theeblogger Kelly Meeus [...]
Festeaval 2018
Jou Inhoud Komt Hier Op zondag 22 april is het weer zover, het enige festival dat helemaal in het teken staat van thee: FesTEAval in de Fabrique in Utrecht! Ook wij zijn uiteraard weer van de partij. Je vindt [...]
Koffiemelk
Onlangs maakte ik mee dat een gast de espressobar waar ik zat uitgezet werd omdat hij om koffiemelk vroeg. Een bijzondere reactie van de eigenaar van een espressobar. Vooral omdat ik na drie uur turven tot de conclusie kwam [...]
Innoveren als koffieboer
In de meeste bedrijfstakken is het zo dat wanneer je niet continu innoveert je links en rechts ingehaald wordt door de concurrentie. Hoe werkt dit bij koffie? Hoe kan een koffieboer in bijvoorbeeld Panama, het land waar ik op dit [...]
Les 5: Indiase Chai thee maken
Jou Inhoud Komt Hier Koud buiten? Dan is het heerlijk om even op te warmen met een kruidige kop thee. En wat past hier nu beter bij dan en zelfgemaakte Chai thee; een Indiase zwarte thee met melk, suiker, [...]
You rang m’lady?
Jou Inhoud Komt Hier India, het land bij uitstek waar je zintuigen op scherp staan, klaar om alle indrukken naar binnen te slurpen. Zelden nam ik op zo’n korte tijd zoveel kleurschakeringen waar als in deze grote Aziatische mogendheid. [...]
Ecuador, Het land van Cacao
Jou Inhoud Komt Hier We verkeren in een cacao crisis. Dat is niet nieuw, de kranten hebben er vol mee gestaan. In tegenstelling tot wat velen denken is er niet een tekort aan cacao, maar juist een overschot. Dit [...]
Terug naar de thee!
Jou Inhoud Komt Hier En toen was het 17 september … En stond ik op luchthaven Brussel om afscheid te nemen van mijn man en zoontje. Bijna twee weken lang zou ik me aansluiten bij Origin Trips om [...]
Thee(trends) uit Taiwan
Jou Inhoud Komt Hier Het is zeven uur als ik aan het ontbijt zit en ik bekijk Facebook op mijn smartphone voor de laatste nieuwtjes. Tegenwoordig word ik door vriendinnen vaak getagd in berichten over thee. Mijn oog [...]
Een schakel in de keten
Op mijn vraag “welke koffie zit er in de molen?” krijg ik regelmatig van barista's en studenten te horen dat ze dat niet weten. Het antwoord luidt dan "deze bonen zaten er al in". Deze vraag stel ik niet [...]












