FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Homemade Icetea

12 april 2018|

Interview met Kelly Meeus en Sofie VercauterenIce tea is niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische horeca. Maar de allerlekkerste ice tea maak je zelf! De Belgische theeblogger Kelly Meeus en theesommelier Sofie Vercauteren verzamelden in hun [...]

Festeaval 2018

6 april 2018|

Op zondag 22 april is het weer zover, het enige festival dat helemaal in het teken staat van thee: FesTEAval in de Fabrique in Utrecht! Ook wij zijn uiteraard weer van de partij. Je vindt ons in de Smederij waar [...]

Koffiemelk

29 maart 2018|

Onlangs maakte ik mee dat een gast de espressobar waar ik zat uitgezet werd omdat hij om koffiemelk vroeg. Een bijzondere reactie van de eigenaar van een espressobar. Vooral omdat ik na drie uur turven tot de conclusie kwam [...]

Innoveren als koffieboer

8 maart 2018|

In de meeste bedrijfstakken is het zo dat wanneer je niet continu innoveert je links en rechts ingehaald wordt door de concurrentie. Hoe werkt dit bij koffie? Hoe kan een koffieboer in bijvoorbeeld Panama, het land waar ik op dit [...]

You rang m’lady?

1 februari 2018|

India, het land bij uitstek waar je zintuigen op scherp staan, klaar om alle indrukken naar binnen te slurpen. Zelden nam ik op zo’n korte tijd zoveel kleurschakeringen waar als in deze grote Aziatische mogendheid. De eindeloos uitgestrekte theeplantages in [...]

Terug naar de thee!

15 december 2017|

En toen was het 17 september … En stond ik op luchthaven Brussel om afscheid te nemen van mijn man en zoontje. Bijna twee weken lang zou ik me aansluiten bij Origin Trips om me in India onder te [...]

Thee(trends) uit Taiwan

10 november 2017|

Het is zeven uur als ik aan het ontbijt zit en ik bekijk Facebook op mijn smartphone voor de laatste nieuwtjes. Tegenwoordig word ik door vriendinnen vaak getagd in berichten over thee. Mijn oog blijft hangen op een nogal [...]

Een schakel in de keten

11 september 2017|

Op mijn vraag “welke koffie zit er in de molen?” krijg ik regelmatig van barista's en studenten te horen dat ze dat niet weten. Het antwoord luidt dan "deze bonen zaten er al in". Deze vraag stel ik niet [...]

Thee: de basis les 3

5 juli 2017|

Heb je je weleens verdiept in de Chinese namen van thee? Het zal je dan vast zijn opgevallen dat deze op meerdere manieren geschreven kunnen worden. Een ander voorbeeld hiervan is de naam van de Chinese theeceremonie: Gong Fu Cha. [...]

Ga naar de bovenkant