Festeaval 2018

Op zondag 22 april is het weer zover, het enige festival dat helemaal in het teken staat van thee: FesTEAval in de Fabrique in Utrecht! Ook wij zijn uiteraard weer van de partij. Je vindt ons in de Smederij waar je de hele dag door thee kunt proeven en aan workshops mee kunt doen.

Ons workshop programma voor die dag:

Herken de verschillen tussen thee uit India en thee uit China

China en India zijn de twee grootste theeproducerende landen ter wereld. Maar hoe herken je nu of een thee afkomstig is uit China of uit India? Wat zijn de typische (smaak)kenmerken? ITC Academy leert je hoe je die smaken kunt herkennen.
Tijden: 10.30 uur en 14.00 uur

Verse ijsthee in 5 stappen

Komende maanden gaat de temperatuur omhoog en zo ook de vraag naar ijsthee. Een heerlijke, verfrissende ijsthee maak je natuurlijk zelf. Wij leren je hoe je in 5 eenvoudige stappen een verse ijsthee in elkaar draait.
Tijden: 11.30 uur en 15.00 uur

Hoe word ik een Theesommelier?

Wist je dat thee na water het meest gedronken drank ter wereld is? Wil je meer leren over dit veelzijdige drankje en wat je ermee kunt in de praktijk? Op het FesTEAval geven we een introductieworkshop over het vak van Theesommelier. Kom om 13.00 uur naar de Smederij en ontdek wat jij als theeliefhebber nog meer kunt leren over thee!
Tijd: 13.00 uur

Daarnaast zijn er doorlopend demonstraties Tea Tasting met medewerking van de finalisten van de Dutch Tea Championship 2017.

Koop je entreeticket online en met korting! Door je aan te melden voor de nieuwsbrief op de website van FesTEAVal ontvang je korting op je ticket.

Graag tot ziens op het FesTEAval!!

Andere onderwerpen