FAQ items aan het laden...
Thee

Welkom bij ITC Academy!

Wil je meer leren over koffie of thee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Volg bij ons een training of lees meer over thee in onze blogs. En met je voucher krijg je korting op het volgen van een training!

Thee 1
In de training Thee 1 vertellen we je het verhaal over hoe thee vanuit de theetuin in jouw theepot terecht komt. We kijken naar de herkomst van thee, de bewerking van thee en de verschillen die ervoor zorgen dat we een zwarte of een groene thee krijgen. Ook vertellen we je hoe je thee het beste kunt zetten; welk water je nodig hebt van welke temperatuur, hoeveel gram thee en hoe lang thee nu eigenlijk moet trekken. Reken op een dag met achtergrondkennis, maar vooral heel veel oefenen met zettechnieken en spelen met thee!

Theesommelier Opleiding Leerjaar 1
De Theesommelier Opleiding is ons premium opleidingstraject. Gedurende een jaar leer je in twaalf lesdagen alle facetten van het vak van Theesommelier. Na het afronden van deze opleiding beschik je over veel theoretische kennis, heb je ruime praktijkervaring en ontvang je daarbij een SVH erkend diploma dat hoog aangeschreven staat. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele thee-industrie. ITC Academy is in Nederland het enige erkende opleidingsinstituut voor theesommeliers!

Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing
Thee is een perfecte match bij veel gerechten. En als je het goed aanpakt dan geeft het serveren van thee bij de maaltijd een hele mooie ervaring. Zowel thuis als bij een exclusief meergangendiner in een restaurant. In vijf dagen leren we je hoe je thee selecteert, zet en presenteert bij je gerechten.

Tea & Food Pairing

Lees alles over Tea & Food Pairing of bekijk hieronder een aantal voorbeelden

Tea & Food Pairing
Noodles and cooked Pu Er

Noodles & a 2012 cooked Pu Er. Great combination unless you use too many spring onions.

Turkish pide and strong black tea

Turkish pide and @turkiyenincayi strong black tea. The tea can handle the fats in the pide and acidity in the salad beautifully.

Dumplings, very spicy soup and Chya

Dumplings, an unidentifiable great and very spicy soup. Chya of a complex tea does the job. Milk in a great tea? When it comes to pairing it with a spice dish: absolutely! Milk balances the spicy notes of the dish, the complex character of the tea becomes more dominant. A real surprise to me.

Met een voucher kan je korting krijgen op een training bij ITC Academy. Deze korting geldt alleen voor de training, niet voor eventuele extra kosten zoals certificaten. ITC Academy behoudt zich het recht voor om trainingen uit te sluiten van korting. Masterclasses gegeven door externen zijn in ieder geval uitgesloten van de korting.

Hoe gebruik je een voucher?

Zoek een training op onze site en schrijf je in. Selecteer bij “Hoe bent u met ITC Academy in contact gekomen” de optie “Voucher” en vul de code in.

Ga naar de bovenkant