FAQ items aan het laden...
Thee

Welkom bij ITC Academy!

Wil je meer leren over koffie of thee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Volg bij ons een training of lees meer over thee in onze blogs. En met je voucher krijg je korting op het volgen van een training!

Thee 1
In de training Thee 1 vertellen we je het verhaal over hoe thee vanuit de theetuin in jouw theepot terecht komt. We kijken naar de herkomst van thee, de bewerking van thee en de verschillen die ervoor zorgen dat we een zwarte of een groene thee krijgen. Ook vertellen we je hoe je thee het beste kunt zetten; welk water je nodig hebt, hoeveel gram thee en hoe lang thee nu eigenlijk moet trekken. Reken op een dag met achtergrondkennis, maar vooral heel veel oefenen met zettechnieken en spelen met thee!

Theesommelier Opleiding Leerjaar 1
De Theesommelier Opleiding is ons premium opleidingstraject. Gedurende een jaar leer je in twaalf cursusdagen alle facetten van het vak van Theesommelier. Na het afronden van deze opleiding beschik je over grote kennis en ervaring en een SVH erkend diploma dat op veel plaatsen hoog aangeschreven staat. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele thee-industrie. ITC Academy is in Nederland het enige erkende opleidingsinstituut voor theesommeliers!

Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing
Tea & Food pairing aanbieden in je zaak is niet alleen goed voor je omzet, het geeft de gast die geen alcohol wil of kan drinken ook een hele mooie ervaring. In vijf dagen leren we jou, je sommelier of andere medewerker om zelf passende theesoorten te vinden bij je menukaart.

Tea & Food Pairing

Lees alles over Tea & Food Pairing of bekijk hieronder een aantal voorbeelden

Tea & Food Pairing
Salsa and Japan Gyokuro

To bring out the umami in both tea and salsa: Japan Gyokuro. 14 grams in a Kyusu, 60 centigrade, 45 seconds

Chana matar and black tea of Tinjure

Chana matar (chickpeas and green peas) and a spectacular black tea of Tinjure. Member of CTCF. No idea how they made the dish or the tea but the sweetness of te tea brings it all together.

Iranian fruits, nuts, sweets and Iranian @nobartea.ir black tea

Iranian fruits, nuts, sweets, etc and a really great strong brewed Iranian @nobartea.ir black tea to balance all the sweetness. The tea becomes even more fruity and complex!

Met een voucher kan je korting krijgen op een training bij ITC Academy. Deze korting geldt alleen voor de training, niet voor eventuele extra kosten zoals certificaten. ITC Academy behoudt zich het recht voor om trainingen uit te sluiten van korting. Masterclasses gegeven door externen zijn in ieder geval uitgesloten van de korting.

Hoe gebruik je een voucher?

Zoek een training op onze site en schrijf je in. Selecteer bij “Hoe bent u met ITC Academy in contact gekomen” de optie “Voucher” en vul de code in.

Ga naar de bovenkant