FAQ items aan het laden...
Thee

Welkom bij ITC Academy!

Wil je meer leren over koffie of thee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Volg bij ons een training of lees meer over thee in onze blogs.

Thee 1
In de training Thee 1 vertellen we je het verhaal over hoe thee vanuit de theetuin in jouw theepot terecht komt. We kijken naar de herkomst van thee, de bewerking van thee en de verschillen die ervoor zorgen dat we een zwarte of een groene thee krijgen. Ook vertellen we je hoe je thee het beste kunt zetten; welk water je nodig hebt, hoeveel gram thee en hoe lang thee nu eigenlijk moet trekken. Reken op een dag met achtergrondkennis, maar vooral heel veel oefenen met zettechnieken en spelen met thee!

Theesommelier Opleiding Leerjaar 1
De Theesommelier Opleiding is ons premium opleidingstraject. Gedurende een jaar leer je in twaalf cursusdagen alle facetten van het vak van Theesommelier. Na het afronden van deze opleiding beschik je over grote kennis en ervaring en een SVH erkend diploma dat op veel plaatsen hoog aangeschreven staat. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele thee-industrie. ITC Academy is in Nederland het enige erkende opleidingsinstituut voor theesommeliers!

Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing
Tea & Food pairing aanbieden in je zaak is niet alleen goed voor je omzet, het geeft de gast die geen alcohol wil of kan drinken ook een hele mooie ervaring. In vijf dagen leren we jou, je sommelier of andere medewerker om zelf passende theesoorten te vinden bij je menukaart.

Tea & Food Pairing

Lees alles over Tea & Food Pairing of bekijk hieronder een aantal voorbeelden

Tea & Food Pairing
Brie de Meaux, Blue d’Auvergne, Port Salut and a Gyokuro, Jin Jun Mei and Tie Guan Yin

Brie de Meaux, Blue d’Auvergne, Port Salut and a Gyokuro, Jin Jun Mei and Tie Guan Yin. Interesting combinations.

Pasta and cooked Pu Er

Pasta and a roasted pepper sause, a simple caprese salad and a cooked Pu Er. Light brew, big mug.

Fresh pasta salad and a cold brew China Fujian Golden Monkey

Beautiful warm weather, a fresh tomato and mozzarella pasta salad. Paired with a cold brew China Fujian Golden Monkey. 8 grams of tea, in the fridge for 8 hours. Nice and light. Life is almost perfect.

Ga naar de bovenkant