Training Theesommelier Opleiding Leerjaar 3 |
Algemeen | ||||||||||||||||||||
Leerjaar 3 van de theesommelier opleiding is vooral geschikt voor mensen die professioneel met thee bezig zijn.
Voor het inkopen van thee heb je kennis over kwaliteit en defecten nodig. Hoe bepaal je kwaliteit, hoe herken je defecten en om welke theesoorten vraagt de markt. Om als theesommelier of theeverkoper thee aan de horeca te verkopen of een theekaart wilt introduceren, is het van belang om te weten hoe je dit aanpakt op een manier die werkt voor de medewerkers én interessant is voor de gast. Theorie Tijdens het theoretische deel van de lesdagen gaat het vooral om diepgang. Waar komen verschillende smaken en aroma’s vandaan en hoe kun je deze beïnvloeden? Ook kijken we naar wat de verschillen zijn in chemische samenstelling tussen verschillende theesoorten en welke invloed dit heeft op de smaak, geur en kleur van de thee. Praktijk Meer dan in voorgaande jaren ligt in dit jaar de nadruk op de praktijk. We gaan veel theesoorten proeven en zetten, thee met gerechten combineren en belangrijke theesoorten uit China en Japan leren zetten. Defecten in thee komen niet vaak voor omdat ze er meestal door de tussenhandelaar al uitgehaald zijn. Wanneer je zelf thee gaat importeren is het een ander verhaal. We laten je verschillende defecten zien én proeven. En ook nog
Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust! |
||||||||||||||||||||
Duur | ||||||||||||||||||||
12 lesdagen van 7 uur, een dag per maand. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Naast de lesuren zijn deelnemers gemiddeld 80 uur kwijt aan studiebelasting op jaarbasis (bestuderen stof en praktijkopdrachten) |
||||||||||||||||||||
Data | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||||||||||
Je moet Theesommelier Opleiding leerjaar 1 en Theesommelier Opleiding leerjaar 2 doorlopen hebben. | ||||||||||||||||||||
Kosten | ||||||||||||||||||||
€ 2.907,00 excl. btw (€ 3.517,47 incl. btw) (inclusief readers en lunch en een set bestaande uit verschillende theesoorten en materialen die nodig zijn om de verschillende theesoorten te bereiden)
We verwachten dat je iedere lesdag aanwezig bent. Als je door onvoorziene omstandigheden toch een les mist, bekijken we samen of deze ingehaald kan worden. Het is mogelijk om de opleiding in 10 termijnen van € 296,00 (excl. BTW) te betalen. Je ontvangt vanaf de start van de opleiding maandelijks een factuur. Ook bij vakantie, gemiste lessen of het onderbreken van de studie gaat de facturatie door. |
||||||||||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||||||||||
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. | ||||||||||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||||||||||
Horeca-ondernemers of medewerkers, thee inkopers, thee verkopers, barista’s, foodies of theeliefhebbers/particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. | ||||||||||||||||||||
Toetsing | ||||||||||||||||||||
We sluiten de meeste lesdagen af met een theoretische toets. Deze toets maak je na de lesdag online thuis. Daarnaast krijg je iedere lesdag een praktijkopdracht mee naar huis. Op deze manier leer je stap voor stap thee te onderscheiden op soort en kwaliteit. Het leerjaar wordt afgesloten met een praktijkexamen dat bestaat uit drie onderdelen. | ||||||||||||||||||||
Programma | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Vervolgopleiding | ||||||||||||||||||||
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Meer trainingen |
Bekijk al onze theetrainingen of leer meer over Tea & Food Pairing. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(7)
Eugenie Willemse - In je Kop20 augustus 2024
En voor je het weet zit je in jaar 3. Weer een tandje verdieping erbij. Mijn ervaring: hoe meer je weet, hoe minder je weet. Je draait je hand bijna niet meer om voor de bekendste theesoorten maar er is nog zoveel meer: defecten, nog meer tea & foodpairing. Ik mis de lessen nu al! En m'n theemaatjes helemaal. Waar kun je nu elke maand volle bak over theedingen praten zonder dat je raar wordt aangekeken? Reactie van ITC Academy Het is altijd weer leuk om een enthousiast review te ontvangen! Het waren 3 leuke jaren met je Eugenie en we komen je vast binnenkort weer tegen. Wilma Prins-de Bruijn24 juli 2024
Joke Boomstra - TheeTopic23 juli 2024
Het derde jaar bracht weer prachtige verassingen over thee. Onuitputtelijke wereld! Benieuwd wat het vierde jaar gaat brengen 😉 Yvonne Lagas-Sondermeijer27 juni 2023
Het derde jaar was een mooie aanvulling op leerjaar 1 en 2. Niet alleen vond ik meer verdieping op eerdere thema's en landen van oorsprong, maar ook nieuwe onderwerpen kwamen aan bod. De afwisseling actief doen en theorie was voor mij perfect in balans. Voor mij daarom een zeer waardevol jaar! Monique Blom - Het Theewinkeltje8 juni 2023
Het was een jaar met nog meer verdieping en deze heb ik heel erg interessant gevonden. De lessen waren gestructureerd, zodat alles aanbod kwam. Daarnaast natuurlijk nog veel zijwegen op ons eigen verzoek gelopen. Het is voor mij de kroon op de opleiding! Ariadne Vogel - Tisgroen13 april 2022
Opnieuw een leerzaam jaar, nog meer de diepte in t.a.v. presentaties en tea foodpairings voor de horeca. De les over inhoudsstoffen en defecten mag van mij nog uitgebreider (en misschien wel het accent er op in een 4e leerjaar of masterclass?) Nog meer informatie over wat terroir voor invloed heeft op de thee lijkt me ook heel interessant maar ik kan me voorstellen dat je de gebieden daarvoor zelf moet gaan bezoeken. Het blijft een boeiende en inspirerende opleiding kan ook niet anders met Richard Schukkink, de wandelende encyclopedie op theegebied. Anja Schukkink13 april 2022
Leuk jaar gehad om veel van collega?s te leren en nieuwe inzichten in de thee wereld te ontdekken! Defecten geproefd en beoordeeld wat heel waardevol is voor import van thee uit diverse landen! |
Gepland op
Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.
Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.