

Theesommelier Opleiding Leerjaar 3
vrijdag 29 september 2023 @ 10:00 - 17:00
| € 3.287,57Theesommelier Opleiding Leerjaar 3 | ![]() |
Algemeen | ||||||||||||||||||||
Leerjaar 3 van de theesommelier opleiding is vooral geschikt voor mensen die professioneel met thee bezig zijn.
Voor het inkopen van thee heb je kennis over kwaliteit en defecten nodig. Hoe bepaal je kwaliteit, hoe herken je defecten en om welke theesoorten vraagt de markt. Om als theesommelier of theeverkoper thee aan de horeca te verkopen of een theekaart wilt introduceren, is het van belang om te weten hoe je dit aanpakt op een manier die werkt voor de medewerkers en interessant is voor de gast. Theorie Tijdens het theoretische deel van de lesdagen gaat het vooral om diepgang. Waar komen verschillende smaken en aroma’s vandaan en hoe kun je deze beïnvloeden? Ook kijken we naar wat zijn de verschillen in chemische samenstelling zijn tussen verschillende theesoorten en welke invloed heeft dit op de smaak, geur en kleur van de thee. Praktijk Meer dan in voorgaande jaren ligt in dit jaar de nadruk op de praktijk. We gaan veel theesoorten proeven en zetten, thee met gerechten combineren en belangrijke theesoorten uit China en Japan leren zetten. Defecten in thee komen niet vaak voor omdat ze er meestal door de tussenhandelaar al uitgehaald zijn. Wanneer je zelf thee gaat importeren is het een ander verhaal. We laten je verschillende defecten zien én proeven. En ook nog
Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust! |
||||||||||||||||||||
Duur | ||||||||||||||||||||
12 lesdagen van 7 uur, een dag per maand. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Naast de lesuren zijn deelnemers gemiddeld 80 uur kwijt aan studiebelasting op jaarbasis (bestuderen stof en praktijkopdrachten) |
||||||||||||||||||||
Data | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||||||||||
Je moet Theesommelier Opleiding leerjaar 1 en Theesommelier Opleiding leerjaar 2 doorlopen hebben. | ||||||||||||||||||||
Kosten | ||||||||||||||||||||
€ 2.717,00 excl. btw (€ 3.287,57 incl. btw) (inclusief readers en lunch en een set bestaande uit verschillende theesoorten en materialen die nodig zijn om de verschillende theesoorten te bereiden)
We verwachten dat je iedere lesdag aanwezig bent. Als je door onvoorziene omstandigheden toch een les mist, bekijken we samen of deze ingehaald kan worden. Het is mogelijk om de opleiding in 10 termijnen van € 277,00 (excl. BTW) te betalen. Je ontvangt vanaf de start van de opleiding maandelijks een factuur. Ook bij vakantie, gemiste lessen of het onderbreken van de studie gaat de facturatie door. |
||||||||||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||||||||||
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. | ||||||||||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||||||||||
Horeca-ondernemers of medewerkers, thee inkopers, thee verkopers, barista’s, foodies of theeliefhebbers/particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. | ||||||||||||||||||||
Toetsing | ||||||||||||||||||||
We sluiten de meeste lesdagen af met een theoretische toets. Deze toets maak je na de lesdag online thuis. Daarnaast krijg je iedere lesdag een praktijkopdracht mee naar huis. Op deze manier leer je stap voor stap thee te onderscheiden op soort en kwaliteit. Het leerjaar wordt afgesloten met een praktijkexamen dat bestaat uit drie verschillende onderdelen. | ||||||||||||||||||||
Programma | ||||||||||||||||||||
|
Meer trainingen |
Bekijk al onze theetrainingen of leer meer over Tea & Food Pairing. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(2)
Ariadne Vogel - Tisgroen13 april 2022
Opnieuw een leerzaam jaar, nog meer de diepte in t.a.v. presentaties en tea foodpairings voor de horeca. De les over inhoudsstoffen en defecten mag van mij nog uitgebreider (en misschien wel het accent er op in een 4e leerjaar of masterclass?) Nog meer informatie over wat terroir voor invloed heeft op de thee lijkt me ook heel interessant maar ik kan me voorstellen dat je de gebieden daarvoor zelf moet gaan bezoeken. Het blijft een boeiende en inspirerende opleiding kan ook niet anders met Richard Schukkink, de wandelende encyclopedie op theegebied. Anja Schukkink13 april 2022
Leuk jaar gehad om veel van collega?s te leren en nieuwe inzichten in de thee wereld te ontdekken! Defecten geproefd en beoordeeld wat heel waardevol is voor import van thee uit diverse landen! |