Laden Evenementen

Thee 1

Algemeen
Ben je fervent theedrinker en sta je regelmatig in de theewinkel te twijfelen welke thee je moet kopen? Werk je professioneel met thee en wil je je klanten beter kunnen adviseren? Wil je nu eens écht weten wat thee precies is, waar het vandaan komt en wat er allemaal mee kan? Dan is het tijd om basiskennis op te doen en je te verdiepen in de wereld achter je dagelijkse kop thee!

In de training Thee 1 vertellen we je het verhaal over hoe thee vanuit de theetuin in jouw theepot terecht komt. We kijken naar de herkomst van thee, de bewerking van thee en de verschillen die ervoor zorgen dat we een zwarte of een groene thee krijgen. Ook vertellen we je hoe je thee het beste kunt zetten; welk water je nodig hebt, hoeveel gram thee en hoe lang thee nu eigenlijk moet trekken.

Reken op een dag met achtergrondkennis, maar vooral heel veel oefenen met zettechnieken en spelen met thee!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Geen
Kosten
Training: € 277,00 excl. btw (€ 335,17 incl. btw) Tijdelijke aanbieding: € 202,00 excl. btw (€ 244,42 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
Leermiddelen
Tijdens de training maak je gebruik van een theezeef, thermometer, timer, weegschaal, theepotten en een waterkoker. Deze middelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig en hoef je dus niet mee te nemen.
Doelgroep
Horeca-ondernemers of medewerkers, thee inkopers, thee verkopers, barista’s, foodies of theeliefhebbers/particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Toetsing
ITC Academy examen
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Theorie

Je leert…

 • over de geschiedenis van thee;
 • waar thee groeit;
 • wie de grootste theedrinkers ter wereld zijn;
 • wat thee nu eigenlijk is;
 • het verschil kennen tussen de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica;
 • hoe thee groeit en wordt geplukt;
 • het verschil tussen de orthodoxe en CTC methode;
 • wat de zes theeklassen zijn;
 • over de productie van zwarte en groene thee;

Praktijk

Je leert…

 • wat het beste water voor thee is;
 • waar een goede theepot aan moet voldoen;
 • wat de juiste trektijd is;
 • hoeveel thee je nodig hebt;
 • welke invloed de watertemperatuur op smaak heeft;
 • hoe je thee het beste kunt bewaren.
Alternatief
Ben je een theeliefhebber en wil je een training met wat minder theorie en meer praktijk? Kijk dan eens naar onze training Thuis beter thee zetten.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Pakket
Thee Pakket
Het Thee pakket bevat de twee trainingen Thee 1 en Thee 2.
Meer trainingen
Bekijk al onze theetrainingen of leer meer over Tea & Food Pairing.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(37)
Anoniem19 februari 2024
Je wordt meegenomen in de fascinerende wereld van thee en je krijgt de gelegenheid te proeven en te ruiken aan verschillende soorten thee. De adviezen die ik heb gekregen over de bereidingswijzen van thee hebben mij zeker geholpen om een smaakvollere thee te maken. Van harte aanbevolen voor iedereen die meer over thee wil weten!
Steef16 februari 2024
Leuke en interessante training met kleine groep (3 cursisten). Richard kan enorm boeiend vertellen over de wereld van thee. Een tip: de middagpauze mag korter om nog meer tijd te hebben voor theorie en oefenen.
Esther Dons-Menkveld15 februari 2024
Wat een super inspirerende dag! Actief, vol verhalen, enorm veel kennis. Richard is echt een geweldige trainer! Het had nog veel langer mogen duren. Dit smaakt echt naar meer!
Reactie van ITC Academy
Wat leuk dat je zo enthousiast bent!
Anoniem30 november 2023
Na vele afzeggingen met 2 personen over gebleven. Hierdoor heel veel tijd voor praktijk. Het was een leuke en zeer informatieve dag. De dag vloog om. Nu aan de slag om het zelf in praktijk te brengen.
Anoniem29 november 2023
Ik vond het een erg leuke en leerzame training (training thee 1).
Ik kon de persoonlijke aandacht waarderen en er was genoeg ruimte om vragen te kunnen stellen.
De training was overzichtelijk en de afwisseling tussen theorie en praktijk vond ik erg fijn.
De training werd verzorgd door een hele fijne trainer!
Aldwin Sanders19 juni 2023
We hebben de training gehad van Richard. Hij is erg gedreven, veel kennis en volledig maatwerk. Wat een topper. Thee 2 staat al gepland en we kijken ernaar uit. Een 10 met een griffel!
Anoniem12 juni 2023
Anna Drenth - eigen onderneming als coach8 juni 2023
Een prettige mix van kennisoverdracht en praktijk. De trainer speelde op een aangename manier in op de vragen en wensen van de deelnemers waardoor het ook afgestemd was op de groep. Ik heb veel geleerd en nog veel meer vragen. Dat vraagt dus om een vervolg.
Saskia Snip19 mei 2023
Zeer interessante training, docent had veel kennis en kon dit op een leuke manier overbrengen. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Leuke groep deelnemers. Mijn passie voor thee is nog meer aangewakkerd en smaakt naar meer.
Marieke IJsendoorn18 mei 2023
Ik heb Thee training 1 gevolgd en gelukkig had ik me al ingeschreven voor Thee training 2 want deze dag smaakte naar meer! Ik heb ontzettend veel geleerd over thee en Richard is een hele kundige en leuke trainer die bizar veel weet over thee. Ik vind het een aanrader!

Bekijk alle beoordelingen.