

Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing
woensdag 4 oktober 2023 @ 10:00 - 17:00
| € 1.545,17Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing | ![]() |
Algemeen | ||||||||||||
Tea & Food pairing aanbieden in je zaak is niet alleen goed voor je omzet, het geeft de gast die geen alcohol wil of kan drinken ook een hele mooie ervaring. In vijf dagen leren we jou, je sommelier of andere medewerker om zelf passende theesoorten te vinden bij je menukaart. Lees hieronder het programma voor een beschrijving van de dagen.
Dit zijn suggesties voor Tea & Food Pairing mogelijkheden die je kan toepassen. |
||||||||||||
Duur | ||||||||||||
Deze training duurt 5 dagen. We starten iedere dag om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af. | ||||||||||||
Data | ||||||||||||
|
||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||
Er is geen vooropleiding noodzakelijk, toch helpt het enorm wanneer je over basis kennis van thee beschikt. De dagtrainingen Thee 1 en Thee 2 vormen een waardevolle basis. | ||||||||||||
Kosten | ||||||||||||
Training: € 1.277,00 excl. btw (€ 1.545,17 incl. btw) (inclusief alle leermiddelen, lunch en een hand-out) | ||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||
Alle benodigde leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig. | ||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||
Horeca ondernemers die zelfstandig thee bij een gerecht willen kiezen en serveren. Particulieren die meer willen weten over het combineren van thee bij hun maaltijd zijn ook van harte welkom. | ||||||||||||
Toetsing | ||||||||||||
Geen | ||||||||||||
Programma | ||||||||||||
|
||||||||||||
Dit zijn suggesties voor Tea & Food Pairing mogelijkheden die je kan toepassen. |
||||||||||||
Vervolgopleiding | ||||||||||||
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Meer trainingen |
Meer informatie over Tea & Food Pairing of bekijk al onze theetrainingen. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(10)
Eef14 september 2022
Ik heb deze vijf dagen in één week gedaan tijdens de zomer in Amsterdam. Elke dag kregen we een zesgangenmenu voorgeschoteld (behalve op de kaasdag) waar we een thee moesten bij pairen. Het was best een pittige week. Op het einde kon ik geen eten meer zien :-), maar ik heb enorm veel bijgeleerd! Sinds de cursus drink ik veel meer thee bij de maaltijd thuis en verloopt het kiezen van de thee veel intuïtiever dan ervoor. Monique Konings - Parc Broekhuizen en Natuuropleiding29 augustus 2022
Dennis18 april 2022
Leuke training. Het duurde even voordat het kwartje was gevallen. Voor mij persoonlijk zou er wat meer 'structuur' en 'logica' in kunnen zitten. Zeker de eerste dag voelde het als.. er wordt een thee gekozen op basis van onderbuik gevoel. Mariët Ter Veld - J.J. Darboven bv13 april 2022
Een horeca gerichte training op het zetten en uitserveren van thee bij gerechten. Om theesmaken te koppelen aan gerechten moet je je verdiepen in de vele aroma's van thee, de zetwijze, de theetemperatuur aan tafel en het theevolume bij een gerecht. De toelichting van de chef-kok op de gerechten (bereidingswijze, gebruikte kruiden etc.) is geen overbodige luxe. Intensieve training. Erg leuk de lessen over tea-pairing met kaas en overeenkomsten en verschillen wijn-thee. Monique Blom - Het Theewinkeltje5 juli 2021
Karin Rochat - Wouters25 juni 2021
Voor mij als theesommelier die het heel tof vindt om mensen te verrassen met thee en spijscombinaties, was dit de perfecte cursus. Handvatten voor in de horeca, grenzen verleggen, de theorie achter de praktijk, verrassende combinaties, ik heb heel veel geleerd! Anrie van den Brink29 mei 2021
een zeer leerzame, goed onderbouwde, praktische training! Aanrader!! Marguérite Van Der Linden27 mei 2021
Prima training, lekker (inter-)actief bezig geweest. Praktisch, helder en lekker! Zeer waardevol als je thee(-arrangementen) aan de horeca wilt verkopen. Macky Hupkes - Bij Cato12 augustus 2020
In een kleine groep 5 dagen de verdieping zoeken in theekennis en de manier waarop je thee kan pairen met food. Gerechten ontleden, ingrediënten indelen, leren wat vetten, koolhydraten en eiwitten doen en hoe je daarop kunt inspelen. Verlengen van smaken of juist spanning brengen. In deze training vind je proefondervindelijk uit wat werkt en wat niet door te proeven en te doen. Je leert over je eigen schaduw heen te stappen. En dat alles onder de bezielende leiding van Richard. Deze specialisatie was één van de beste die ik in de afgelopen jaren heb gedaan. Bram te Riele10 augustus 2020
Ik heb veel geleerd over de basics van tea & foodpairing. Waarom bepaalde combinaties heel goed werken en waarom een aantal combinaties juist niet werken. Hoe thee een perfect alternatief kan zijn voor wijn bij gerechten en hoe je dit als sommelier kan introduceren in je bedrijf en aan de gasten. Een goede balans tussen theorie en praktijk, waarmee je meteen aan de slag kan gaan. |