FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Tea & Food Pairing

4 maart 2020|

Thee de nieuwe wijn? Dat is natuurlijk onzin. Toch hebben deze twee producten een overeenkomst: ze passen goed bij verschillende maaltijden. Principieel tegen alcohol, zwanger, de BOB of drink je uit religieuze overwegingen geen alcohol? Je glas wijn achterwege [...]

Koffiefilters

1 mei 2019|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Loop een koffiewinkel of supermarkt binnen en je ziet ze in allerlei formaten, vormen en van verschillende materialen: koffiefilters. De prijzen kunnen enorm uiteenlopen. Welke verschillen geven de verschillende filters nu in smaak? Filterkoffie [...]

Thuis beter thee zetten

5 maart 2019|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Thuis beter thee zetten of beter gezegd thee die nog beter smaakt zetten, hoe pak je dat aan? Aan de hand van een paar simpele stappen kun je genieten van een veel beter kopje [...]

Afkoelen van Koffie

17 juli 2018|

Soms sta je voor een enorm dilemma. Je hebt je to-go cup gevuld met je favoriete koffie en je wilt hem zo lang mogelijk warm houden. Doe je de melk er nu eerst in of wacht je tot vlak [...]

Homemade Icetea

12 april 2018|

Interview met Kelly Meeus en Sofie VercauterenIce tea is niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische horeca. Maar de allerlekkerste ice tea maak je zelf! De Belgische theeblogger Kelly Meeus en theesommelier Sofie Vercauteren verzamelden in hun [...]

Festeaval 2018

6 april 2018|

Op zondag 22 april is het weer zover, het enige festival dat helemaal in het teken staat van thee: FesTEAval in de Fabrique in Utrecht! Ook wij zijn uiteraard weer van de partij. Je vindt ons in de Smederij waar [...]

Koffiemelk

29 maart 2018|

Onlangs maakte ik mee dat een gast de espressobar waar ik zat uitgezet werd omdat hij om koffiemelk vroeg. Een bijzondere reactie van de eigenaar van een espressobar. Vooral omdat ik na drie uur turven tot de conclusie kwam dat [...]

Ga naar de bovenkant