Dit evenement is voorbij.
Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing
maandag 27 maart 2023 @ 10:00 - 17:00
| € 1.654,07Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing |
Algemeen | ||||||||||||
Het serveren van een drankje naast het (avond)eten is zeer gebruikelijk. Traditioneel bestond de keuze uit wijn of ‘een sapje’. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer alternatieven. Zo is thee een perfecte match bij veel gerechten en meer dan ‘een alcoholvrij alternatief’. En als je het goed aanpakt dan geeft het serveren van thee bij de maaltijd een hele mooie ervaring. Of je dit nou thuis doet bij een eenvoudige maaltijd of in een restaurant bij een exclusief meergangendiner.
Tijdens deze vijfdaagse training Tea & Food Pairing leren we je hoe je passende theesoorten kan serveren bij je gerechten. Leer de match te maken hoe je vooraf, zonder te proeven, al kan bepalen of iets past of niet en vooral ook hoe je Tea & Food Pairing praktisch aanpakt. Speel met zetmethoden en parameters om het beste uit de combinaties te halen en verras je gasten met het presenteren van de drankjes. Lees hieronder het programma voor een beschrijving van de dagen. |
||||||||||||
Duur | ||||||||||||
Deze training duurt 5 dagen. We starten iedere dag om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af. | ||||||||||||
Data | ||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||
Er is geen vooropleiding noodzakelijk, toch helpt het enorm als je over enige basiskennis van thee beschikt. Bijvoorbeeld onze dagtrainingen Thee 1 en Thee 2 vormen een waardevolle basis. | ||||||||||||
Kosten | ||||||||||||
Training: € 1.367,00 excl. btw (€ 1.654,07 incl. btw) (inclusief alle leermiddelen, lunch en een hand-out) | ||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||
Alle benodigde leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig. | ||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||
Iedereen die thee bij een gerecht wil serveren, zowel particulier als in de horeca. | ||||||||||||
Toetsing | ||||||||||||
Geen | ||||||||||||
Programma | ||||||||||||
|
||||||||||||
Vervolgopleiding | ||||||||||||
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Meer trainingen |
Meer informatie over Tea & Food Pairing of bekijk al onze theetrainingen. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(12)
Anoniem25 september 2024
Leuke en practische training. Ook de dag over kruidenmelanges samenstellen, was inspirerend! Inge van de Pol18 september 2024
Wat een leerzame, inspirerende, leuke week was deze training. Als summerschool gevolgd in Zeewolde. Een combinatie van een theorie en vooral heel veel proeven. De manier waarop de les gegeven wordt stimuleert me om er ook echt mee aan de slag te gaan. Je gaat vooral zelf veel experimenteren. Ook de manier van serveren van de thee komt ruimschoots voorbij. Vooral dacht ik toen ik zag dat er een dag botanicals in zat..mmm...moet dit. Maar dit was ook echt een waardevolle dag. Waar ik vooraf dacht...ik ga nooit zelf een kruidenmelange maken, heb ik ook daarvan ervaren dat dat niet zo moeilijk hoeft te zijn! Kortom...een intensieve, maar vooral ook heel leuke week. Reactie van ITC Academy Dank voor je review Inge! En hoe leuk dat ook de Botanicals een waardevolle dag voor je is geweest! Eef14 september 2022
Ik heb deze vijf dagen in één week gedaan tijdens de zomer in Amsterdam. Elke dag kregen we een zesgangenmenu voorgeschoteld (behalve op de kaasdag) waar we een thee moesten bij pairen. Het was best een pittige week. Op het einde kon ik geen eten meer zien :-), maar ik heb enorm veel bijgeleerd! Sinds de cursus drink ik veel meer thee bij de maaltijd thuis en verloopt het kiezen van de thee veel intuïtiever dan ervoor. Monique Konings - Parc Broekhuizen en Natuuropleiding29 augustus 2022
Dennis18 april 2022
Leuke training. Het duurde even voordat het kwartje was gevallen. Voor mij persoonlijk zou er wat meer 'structuur' en 'logica' in kunnen zitten. Zeker de eerste dag voelde het als.. er wordt een thee gekozen op basis van onderbuik gevoel. Mariët Ter Veld - J.J. Darboven bv13 april 2022
Een horeca gerichte training op het zetten en uitserveren van thee bij gerechten. Om theesmaken te koppelen aan gerechten moet je je verdiepen in de vele aroma's van thee, de zetwijze, de theetemperatuur aan tafel en het theevolume bij een gerecht. De toelichting van de chef-kok op de gerechten (bereidingswijze, gebruikte kruiden etc.) is geen overbodige luxe. Intensieve training. Erg leuk de lessen over tea-pairing met kaas en overeenkomsten en verschillen wijn-thee. Monique Blom - Het Theewinkeltje5 juli 2021
Karin Rochat - Wouters25 juni 2021
Voor mij als theesommelier die het heel tof vindt om mensen te verrassen met thee en spijscombinaties, was dit de perfecte cursus. Handvatten voor in de horeca, grenzen verleggen, de theorie achter de praktijk, verrassende combinaties, ik heb heel veel geleerd! Anrie van den Brink29 mei 2021
een zeer leerzame, goed onderbouwde, praktische training! Aanrader!! Marguérite Van Der Linden27 mei 2021
Prima training, lekker (inter-)actief bezig geweest. Praktisch, helder en lekker! Zeer waardevol als je thee(-arrangementen) aan de horeca wilt verkopen. Bekijk alle beoordelingen. |