Training Green Coffee Professional |
Algemeen |
De training Green Coffee Professional wordt ook op aanvraag ingepland. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Om een Green Coffee Professional te worden, duik je letterlijk dieper in de materie. In deze training kijken we naar welke invloed klimaatverandering heeft op hoe de koffie groeit en bloeit. Niet alleen de kwaliteit van de bodem en het behoud daarvan, maar ook het water dat er gebruikt wordt tijdens de bewerking van koffie, spelen daarbij een hele belangrijke rol. Natuurlijk mogen we daarbij het milieu niet uit het oog verliezen, dus kijken we naar wat er met het afvalwater gebeurt. Wist je dat koffie de op één na meest verhandelde commodity op de wereld is? We kijken naar hoe en waar die handel plaats vindt. Een belangrijk aspect voor het behoud van de kwaliteit van groene koffie is de verpakking. We behandelen de diverse verpakkingsmethoden en de opslag van koffie voordat deze op transport gaat vanuit de origin. Je gaat proeven welke effect de diverse opslagmethoden hebben op de smaak van de koffie. Dit is nog maar een greep uit de stof die voorbij komt tijdens deze drie dagen. Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Green Coffee Professional examen aanvragen. Na het succesvol afleggen van je examen kun je jezelf een SCA Green Coffee Professional noemen! |
Duur |
Drie lesdagen van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af. |
Vooropleiding |
Green Coffee Intermediate (vereist). Sensory Foundation/Intermediate en Roasting Foundation zijn aan te raden. |
Kosten |
|
Leermiddelen |
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. |
Doelgroep |
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen kan zijn. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Koffiebranders die meer inzicht willen krijgen in het koffiehandelsproces. |
Toetsing |
Het Professional praktijkexamen vindt plaats op de laatste lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen. Lees onze SCA pagina voor meer informatie. |
Specialty Coffee Association (SCA) |
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website. |
Programma |
Je leert…
|
Vervolgopleiding |
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Meer trainingen |
Meer informatie over onze Green Coffee trainingen of bekijk al onze SCA trainingen. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(1)
Sharida22 februari 2020
Geweldige educatieve dagen gehad: Alles werd goed en vooral rustig uitgelegd. Er werd van alles uit de kast gehaald voor interactieve lessen. Dank je wel, Paul! |
Gepland op
Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.
Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.
Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!