Training SCA Roasting Foundation

Algemeen
Zoek je een training om je reis in de prachtige wereld van het koffiebranden te beginnen? Of ben je Barista en wil je een goede gesprekspartner voor je koffiebrander of -leverancier zijn? Dan is de SCA Roasting Foundation training van ITC Academy perfect voor jou! Na het met goed gevolg afleggen van de training kun je het SCA Certificaat Roasting Foundation aanvragen.

We laten je kennismaken met het proces van koffiebranden. Je staat zelf aan de brander en krijgt inzicht in alle elementen van het vak. We werken tijdens deze training met kleine groepen van maximaal 4 deelnemers.

Duur
Eén lesdag van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training SCA Coffee Introduction aanraden.
Kosten
  • Training: € 347,00 excl. btw (€ 419,87 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA Certificaat: € 70,00 excl. btw (€ 84,70 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!

Een groot deel van de theorie van deze training kan je thuis al volgen via onze e-learning omgeving. Na het inschrijven voor deze training krijg je toegang tot de volledige e-learning van SCA Roasting Foundation.

Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • welke factoren van belang zijn bij het controleren van temperatuur bij het branden;
  • welke punten van cruciaal belang zijn tijdens het brandproces en hoe je deze herkent;
  • hoe de brandcycles eruit zien, hoe je kunt deze controleren en welke invloed dit heeft op smaak;
  • hoe je kunt sturen op smaak tijdens het brandproces;
  • de informatie over het brandproces vastlegt;
  • hoe je de brander schoonhoudt;
  • wat het belang veiligheid is bij het branden van koffie;
  • wat je moet doen wanneer er brand in je brander woedt;
  • hoe je brand voorkomt en bestrijd.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven
Kijk ook eens naar de volgende training:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Roasting trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(31)
Laura Schut20 december 2021
Hele volledige les over de basis van het koffie branden. Fijne balans tussen theorie en praktijk door een top trainer!
Robert8 november 2021
Veel geleerd. Kundige trainer die veel inzicht in de materie verschaft.
Nadine1 oktober 2021
De trainer weet wazrover hij het heeft. De Fabriek aan de Eem is een heel toffe locatie die prima is uitgerust voor de aangeboden trainingen, zeker een aanrader.
Auk18 juli 2021
Goede en duidelijke uitleg. De vragen waar ik mee zat zijn mooi tijdens de foundation cursus behandeld
Jeroen Brus - RondjeKoffie13 juli 2021
Stan9 juli 2021
Jack Bossema4 juli 2021
In een kleine groep een goede uitleg, en de nodige ruimte voor praktijk opdrachten.
John Krikken - Feyen4 juli 2021
De basisbeginselen roasting geleerd in een inspirerende en toegankelijke omgeving.
leuke nieuwe mensen met verschillende achtergronden leren kennen en Paul wist zich met duidelijke en persoonlijke uitleg mee te nemen in de wereld van het koffiebranden. Dank hiervoor en we gaan elkaar zeker weer zien! John Krikken
Markus Hirschkopf5 juni 2021
Annelise Scholl - Grounds Costa Rica4 juni 2021
Het was een erg geslaagde dag. Het lokaal is heerlijk licht en ruim. De verscheidenheid aan beschikbare tools is geweldig. Ik vond het fantastisch dat we eerst op een Aillio bullet zijn begonnen met branden en daarna op een Giesen. Paul is een kenner en kan het onderwerp gemakkelijk doorgeven aan anderen. Gezellig, leuk en verrijkend! Dank jullie wel!

Bekijk alle beoordelingen.

Gepland op

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!