SCA Brewing Professional

Algemeen
De SCA training Brewing Professional wordt ook op aanvraag ingepland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Professionaliseer je kennis van brewing en je technieken tot op het hoogste niveau met deze SCA Brewing Professional training. We gaan in detail kijken naar welke invloed temperatuur, blooming tijd, turbulentie, contacttijd en filtermethoden hebben op de koffie. Uiteraard gaan we die verschillen ook proeven. Aan de hand van de Professional Brewing Worksheet maak je een brew plan voor een koffie met dezelfde sterkte, maar andere extractie. Daarnaast duiken we in de geschiedenis van brewing, maar blikken we ook vooruit op toekomstige technieken. De wereld van koffie staat tenslotte nooit stil.

Na afloop van de training volgt het examen en kun je bij positief resultaat je SCA Brewing Professional certificaat aanvragen.

Duur
Drie lesdagen van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Vooropleiding
SCA Brewing Intermediate (vereist). SCA Barista Skills Intermediate is aan te raden.
Kosten
  • Training: € 1397,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
  • Certificaat SCA-leden: € 180,00 excl. BTW (graag aangeven bij inschrijving)
  • Certificaat niet-leden: € 270,00 excl. BTW

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/.

Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar.
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • de relatie tussen temperatuur en smaak van de koffie kennen;
  • in hoeverre verschillende blooming momenten van invloed zijn op de smaak;
  • de diverse turbulentie methoden herkennen en het effect daarvan;
  • het Professional Brewing Worksheet gebruiken;
  • hoe je een brew plan maakt voor een koffie met dezelfde sterkte, maar meer of minder extractie;
  • wat de relatie is tussen het brandniveau en de extractie;
  • over de geschiedenis en toekomst van brewing technologies;
  • wat de drie kernkwaliteiten van water zijn.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Gepland op

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!