Laden Evenementen

Sensory Skills Intermediate

Algemeen
In de training Sensory Skills Intermediate ga je verder op de basis die je in de Foundation training hebt gelegd. We gaan dieper in op sensory profielen, waar heeft de consument behoefte aan en hoe vertaal je dat naar de eigenschappen van koffie? Ook gaan we aan de slag met triangle cupping, cuppen volgens de SCA normen en alternatieve cuppingmethoden. We kijken naar wat een sensory panel precies doet en hoe je een panel opzet voor het beoordelen van koffie.

Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Sensory Skills Intermediate examen aanvragen.

Duur
Twee lesdagen van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Data
Gestart - Amersfoort: startdatum 28 mei 2024
Lesdata di 28 mei 2024 en di 2 juli 2024
Vooropleiding
Geen. Sensory Skills Foundation en Green Coffee Foundation zijn aan te raden.
Kosten
  • Training: € 947,00 excl. btw (€ 1.145,87 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.
Toetsing
Het Intermediate praktijkexamen vindt plaats op de tweede lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • voor welke sensory profielen de consument een voorkeur heeft;
  • sensory profielen in verband brengen met andere productspecificaties van koffie;
  • hoe je verschillen en overeenkomsten in koffie kunt vinden via triangle cupping;
  • een cupping sessie met cupping formulier te organiseren;
  • op welke eigenschappen van koffie je moet letten volgens het SCA Cupping Form;
  • welke cuppingmethoden er nog meer zijn;
  • waarom het belangrijk is om standaard protocollen te gebruiken;
  • wat een sensory panel is en welke taken het panel uitvoert.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven
Kijk ook eens naar de volgende training:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Sensory Skills trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(2)
Noor de Vreede22 maart 2024
Geweldige, leerzame training! Alles super netjes en duidelijk uitgelegd. Paul neemt de tijd zodat je er helemaal op bent voorbereid.
Dankjewel Paul!
Andres Vandenborre28 april 2023
De training was heel leerrijk en een aanvulling op de kennis die ik reeds had. Er was een aangename afwisseling tussen theorie en praktijk. De trainer kent de materie en brengt deze verhalend over.