Laden Evenementen

SCA Introduction to Coffee

Algemeen

Ben je een echte koffieliefhebber en wil je graag meer weten over je favoriete warme drank? De training Introduction to Coffee geeft je een brede en theoretische basis over een groot deel van het koffielandschap!

Tijdens deze introductietraining duiken we kort in de geschiedenis van koffie. Leggen we je het verschil uit tussen een Arabica en een Robusta. We laten de verschillende zetmethodes zien én we cuppen een aantal koffies. En besluit je na deze kennismaking ons Master Barista Program te volgen, dan krijg je 75 euro korting op de excl. btw prijs van de opleiding!

Duur
4 uur. We geven de training als middagtraining van 13:00 tot 17:00.
Vooropleiding
Geen
Kosten
  • Training: € 107,00 excl. btw (€ 129,47 incl. btw) (inclusief reader)
  • SCA examen (optioneel): € 80,00 excl. btw (€ 96,80 incl. btw)
Leermiddelen
Geen
Doelgroep
Introductietraining voor mensen die weinig of geen kennis van koffie hebben en voor mensen die willen bepalen op welk gebied van de koffie ze meer kennis op willen doen.
Toetsing
Het SCA Introduction to Coffee examen is een (optionele) online toets die je bij de SCA kan doen nadat je de training hebt gevolgd. Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma

Deze cursusdag heeft een brede theoretische basis die we afwisselen met praktijk en proeven.

Theorie

Je leert…

  • waar koffie is ontdekt en hoe het in Europa terecht is gekomen;
  • wat Specialty Coffee is;
  • het verschil tussen de Arabica en Robusta koffieboon;
  • hoe de koffiebes wordt bewerkt;
  • de basisbeginselen van het roosteren van koffie;
  • welk effect roosteren heeft op de smaak;
  • wat cupping is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • welke zetmethodes er zijn.

Praktijk

Je leert…

  • hoe een espresso en filterkoffie wordt gezet;
  • proeven zoals dit in de industrie gebeurt;
  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap.
Vervolgopleiding

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze SCA trainingen of bekijk al onze koffietrainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(27)
Edwin28 januari 2023
Wat een genot, zowel de training als entourage, gezellige sfeer en erg leerzaam, Paul legt alles zeer rustig en goed uit, zeker in voor hier en daar een grapje. Ik vond het zeer zeker de moeite waard en ik ga hier een vervolg op nemen.
Jacqueline van Rijn - Overheid23 januari 2023
Een leuke interactieve kennismaking met de werled van koffie!!!
Martijn23 januari 2023
Mooie, interessante en relaxte inleiding op koffie in allerlei facetten. Paul is (des)kundig en heeft skills, geeft goede uitleg, is ongedwongen en informeel in de omgang en met de nodige humor.
Elly28 november 2022
Onder enthousiaste aanvoering van Paul Tinhout werden wij wegwijs gemaakt into the Coffee!
Goede afwisseling van practisch bezig zijn en theorie. Paul was goed op de hoogte.
Goede dosering van de hoeveelheid aangeleverde kennis. In 1 dag kun je niet alles afhandelen.
Ben er enthousiast vandaan gekomen en de eerste verdiepende kennis is daar en wellicht zaadje van een nieuwe hobby geplant.
René van Duijn - Dufloor Project- en Woningstoffering28 november 2022
Een gezellige ongedwongen sfeer, waar je op speelse wijze de beginselen van de koffiewereld wordt uitgelegd.
Zeker een aanrader!
Herman27 november 2022
Erg enthousiaste trainer
Martine van Vugt29 september 2022
Super leuke training die heel afwisselend en informatief was. Paul heeft erg veel kennis en kon moeiteloos schakelen tussen alle praktische en theoretische kennis. Aanrader om een begin te maken in de wereld van koffie.
Rudger 't Hart12 augustus 2022
De manier waarop Paul zijn passie voor koffie over wist te brengen, was zeer aanstekelijk. Ik ben een fan.
Anke7 augustus 2022
Enthousiaste trainer met veel kennis. Kleine groep met ruimte voor vragen. Veel geleerd!
Peter27 februari 2022
Het is en was een hele leerzame dag. Paul weet ontzettend enthousiast te vertellen over de verschillen in koffie. Dat ik niet had gedacht dat je hier een halve dag geboeid naar kon luisteren en ervaren. Top middag gehad en ik raad het zeker aan om deze training te volgen. Als je meer te weten wilt komen van koffie. Ga zo door!

Bekijk alle beoordelingen.