Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

SCA Brewing Foundation

Algemeen
In de SCA training Brewing Foundation starten we bij de koffiebes en volgen we de weg die de bes aflegt van struik tot in je koffiekop. Daarna gaan we dieper in op hoe je van de combinatie koffieboon en water een heerlijke kop zwart goud kunt maken. Welke parameters zijn daarvoor nodig? En via welke methodes en tools haal je het beste uit je koffie? We kijken daarbij ook naar volautomaten. Want hoe stel je objectief in zodat er altijd dezelfde smaak koffie uit komt? We vertellen het je allemaal.

Na het succesvol afronden van deze training kun je je internationale SCA Brewing Foundation certificaat aanvragen.

Duur
Eén lesdag van 9 uur. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Vooropleiding
Voor mensen die nog geen training gevolgd hebben, wordt SCA Coffee Introduction of SCA Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).
Kosten
  • Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • Certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • hoe je een volautomaat objectief instelt op altijd dezelfde smaak zonder te proeven;
  • welke invloed extractie heeft op koffiesterkte;
  • wat maalgrootte doet met de extractietijd;
  • welke invloed de contacttijd heeft op de extractie;
  • wat de ideale watertemperatuur is om aroma’s uit koffie te halen;
  • welke verschillende brewing methodes er zijn;
  • de diverse tools kennen die je kunt gebruiken.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Beoordeling van deze training door onze cursisten
(1)
Anoniem18 september 2019
Goed georganiseerd; Fijne trainer! Duidelijke uitleg en reader!