Laden Evenementen

Home Barista

Algemeen
Op zich is er niets mis met koffie uit een pad- of cupjesmachine. Toch kan het mooier en beter. We richten ons in deze cursus op espresso en daarvan afgeleide dranken zoals cappuccino. Als Home Barista is het belangrijk dat je weet met wat voor soort koffie je werkt en waar je op moet letten bij het zetten. Deze cursus bestaat naast een korte theoretische uitleg vooral uit doen.
Duur
De cursus start om 10.00 uur, we sluiten om 16.00 uur af.

Zodat we onze aandacht goed kunnen verdelen en jij het optimale uit je cursus kunt halen, is het maximaal aantal deelnemers 8.

Vooropleiding
Geen
Kosten
Training: € 177,00 excl. btw (€ 214,17 incl. btw), inclusief leermiddelen en lunch.
Leermiddelen
Alle benodigde leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig.
Doelgroep
Iedereen die thuis het beste uit de espressomachine wil halen.
Toetsing
Geen
Programma
We gaan aan de slag met:

  • Wat kunnen we met de informatie op de koffieverpakking?
  • Welke factoren beïnvloeden de smaak?
  • Het maken van een goede espresso. We letten hierbij vooral op de maalfijnheid en de dosering.
  • Het opschuimen van melk. Het doel is het maken van mooi microfoam voor een heerlijke cappuccino.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Home Barista trainingen of bekijk al onze koffietrainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(18)
Leon27 januari 2023
Aangename atmosfeer, goede combinatie van theorie en praktijk, en een professionele, leuke docente!
Yvonne Huttinga23 januari 2023
Een leerzame geweldige dag, goede uitleg en veel praktijk
Hein Weerink23 januari 2023
Dag die snel voorbij vloog zowel theorie als praktijk.
Hans Plag21 maart 2022
Persoonlijk had ik meer praktijk verwacht. Nu was het tot 15:00 uur theorie en daarna pas praktijk. Als je kijkt naar 10:00 start en 16:00 uur einde. Heb ik dat al minimaal ervaren.
Reactie van ITC Academy
We hebben wat mailcontact over je opmerking gehad, want dit zou inderdaad zo niet moeten. Het klopt dat we altijd beginnen met een stukje theorie en dan is het wel zo efficiënt om dat eerst centraal te doen, anders moet de trainer bij iedereen hetzelfde uitleggen. Maar volgens de trainer zouden jullie die dag zeker in de ochtend al aan de slag gegaan zijn achter de machines, dus daar zit een verschil in beeldvorming. Maar in ieder geval goed om te horen dat de dag zeker als zinvol is ervaren.
Joep21 december 2021
Erik2 december 2021
Ik heb echt heel erg veel geleerd, super om te doen !
Met dezelfde bonen en dezelfde machine maar een andere maling verschillende espresso's gemaakt van heel erg vies tot superlekker. Als je dat kan leren dan heb je er echt iets aan !
Voor iedereen die van een goede koffie houdt: Dit moet je gedaan hebben.
Aldwin Sanders25 oktober 2021
Goede training met een goede trainer! Wellicht iets teveel theorie, maar dat is persoonlijk. Zeker zinvol en een aanrader.
Roel25 oktober 2021
Goede training; theorie en praktijk hadden iets meer gekoppeld kunnen worden in kortere intervallen. Super docente met veel enthousiasme en kennis
Ralf25 oktober 2021
Cindy10 maart 2020
Genoten van een leerzame, gezellige dag op een mooie, zeer schone en verzorgde locatie en met een prettige trainer. Goede afwisseling van theorie en praktijk met voldoende mogelijkheid tot oefenen. Zeker de moeite waard en inspirerend voor de toekomst.

Bekijk alle beoordelingen.