Laden Evenementen

Brewing Foundation

Algemeen
In de training Brewing Foundation starten we bij de koffiebes en volgen we de weg die de bes aflegt van struik tot in je koffiekop. Daarna gaan we dieper in op hoe je van de combinatie koffieboon en water een heerlijke kop zwart goud kunt maken. Welke parameters zijn daarvoor nodig? En via welke methodes en tools haal je het beste uit je koffie? We kijken daarbij ook naar volautomaten. Want hoe stel je objectief in zodat er altijd dezelfde smaak koffie uit komt? We vertellen het je allemaal.

Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Brewing Foundation examen aanvragen.

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Voor mensen die nog geen koffietraining gevolgd hebben, wordt Introduction to Coffee of Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).
Kosten
  • Training: € 277,00 excl. btw (€ 335,17 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • hoe je een volautomaat objectief instelt op altijd dezelfde smaak zonder te proeven;
  • welke invloed extractie heeft op koffiesterkte;
  • wat maalgrootte doet met de extractietijd;
  • welke invloed de contacttijd heeft op de extractie;
  • wat de ideale watertemperatuur is om aroma’s uit koffie te halen;
  • welke verschillende brewing methodes er zijn;
  • de diverse tools kennen die je kunt gebruiken.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Brewing trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(6)
Andres Vandenborre15 april 2023
Nadine14 december 2021
Het was een zeer boeiende en vooral practische opleiding die door Richard op een heel goede manier gegeven werd. Ideaal voor wie wil leren hoe je een perfect bakkie koffie wil maken.
Peter Grasmeijer19 juli 2021
Ik heb de Barista, Brewery en sensory training gedaan en ze alledrie gehaald , vooral het praktijk deel bihvdr trainingen was erg leerzaam , op naar de volgende koffietraining P.grasmeijer Alkmaar
Karlijn de Groot - Nieuwets3 juni 2021
Erg interessante training en bijzonder hoe Richard zelfs van de theorie ochtend een super interessant verhaal maakt. Erg boeiend en vooral ook belangrijk voor als je iets in de koffie doet!
Kamaldjit Singh Dhesi12 oktober 2020
Was weer een super leuke training.

Een aanrader voor de filterkoffie liefhebbers.
Anoniem18 september 2019
Goed georganiseerd; Fijne trainer! Duidelijke uitleg en reader!