Mijn week bij de Renegade Tea Farmers in Georgië – een fotoverslag

Laatst bezocht ik de Renegade Tea Farmers van Renegade Tea Estate in Georgië. Ik volgde hun dagelijkse werkzaamheden, werkte met ze zij aan zij en noteerde hun verhalen. Ik was getuige van de experimentele fase waarin ze zich bevinden: alles leren over de Georgische theeplanten, het maken van thee en het beoordelen van de vele experimenten die worden uitgevoerd. Nieuwe ideeën, aanpassingen in het proces, lange dagen in de fabriek tot diep in de nacht. De Renegades – Hannes, Thomas, Kristiina, Miina en Priit – zijn dit boeiende avontuur aangegaan met als doel de thee industrie van Georgië te laten herleven en Georgische thee weer terug te brengen op de wereldkaart.

Het is geen makkelijke taak! Er moet heel veel gedaan worden en uiteraard heel veel geleerd worden.

Ik twijfel er niet aan dat het ze gaat lukken. De energie die ik er voel, het harde werk in de theeplantage, de lange en late uren in de fabriek en het plezier dat dit clubje gepassioneerde jonge mensen heeft onderweg naar hun doel is echt inspirerend.

Een fotoverslag van mijn week met de Renegade Tea Farmers

De ruïnes verkennen van de grootste theefabriek van Georgië in de Sovjettijden.

Naambordjes worden geplaatst bij theestruiken die zijn gesponsord in de crowdfunding campagne.

Nieuw leven!

Zodra we arriveren, vragen de Renegades: “Zin om te helpen plukken?” Oh boy, wat een feest!

Koeien lopen vrij rond in Georgië. Helaas vinden ze de blaadjes van de kleine theeplantjes erg lekker en moeten er hekken worden gebouwd om ze buiten te houden.

Blaadjes wachten op hun beurt voor verdere bewerking in de fabriek.

Thee maken onder begeleiding van Hannes.

Yay! Mijn theehelden!

De markt van Kutaisi, het stadje in de buurt van de Renegade Tea Estate.

Tbilisi, de hoofdstad van Georgië.

Niet alleen koeien lopen vrij rond in Georgië. Ook varkentjes scharrelen tussen de theevelden, in het bos en langs de kant van de weg :-)

Thee met de hand maken is hard werken, maar ook superleuk om samen te doen.

En dan eindelijk het resultaat…

Zonsondergang over Rioni Tea Estate, de nieuwe aanwinst van de Renegades. Deze plantage is nog niet aangepakt en varens en ander onkruid hebben vrij spel. Binnenkort wordt ook deze plantage onder handen genomen en zullen de dappere theeplantjes die al jaren overwoekerd zijn eindelijk weer zichtbaar zijn. Dit is ook de plek waar het hek zal komen dat veel van ons gesponsord hebben en dat de theeblaadjes moet beschermen tegen thee-etende koetjes.

Voor jou interessante trainingen

Theesommelier Opleiding Leerjaar 1
De Theesommelier Opleiding is ons premium opleidingstraject. Gedurende een jaar leer je in twaalf lesdagen alle facetten van het vak van Theesommelier. Na het afronden van deze opleiding beschik je over veel theoretische kennis, heb je ruime praktijkervaring en ontvang je daarbij een SVH erkend diploma dat hoog aangeschreven staat. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele thee-industrie. ITC Academy is in Nederland het enige erkende opleidingsinstituut voor theesommeliers!

Andere onderwerpen