Training SCA Sensory Skills Foundation

Algemeen
Hoe getraind zijn jouw zintuigen? In de SCA Sensory Skills Foundation training draait alles om proeven, ruiken en voelen. Om te beginnen starten we met de vijf zintuigen en het onderscheiden van de vijf basissmaken. Vervolgens leren we je koffie cuppen volgens de SCA standaarden, wat een sensory analyse is en hoe je die kunt gebruiken. Smaak is natuurlijk subjectief, we leggen uit hoe dat zit en hoe smaken met elkaar interacteren. Aan het eind van de dag kun je een koffie beoordelen op smaak, aroma en textuur en gebruik je termen als ‘mondgevoel’ en ‘body’.

Na het succesvol afronden van deze training kun je je internationale SCA Sensory Skills Foundation certificaat aanvragen.

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Geen. SCA Green Coffee Foundation en SCA Barista Skills Intermediate zijn aan te raden.
Kosten
  • Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA Certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.
Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • de vijf menselijke zintuigen onderscheiden;
  • hoe je een sensory analyse kunt gebruiken als meetinstrument;
  • het belang van sensory analyse in de koffiebranche kennen;
  • welke vier redenen er zijn voor het cuppen van koffie;
  • de vijf basissmaken herkennen;
  • welke smaken het meest in koffie te vinden zijn;
  • hoe smaken met elkaar interacteren;
  • waarom de perceptie van smaak per individu verschilt;
  • wat koffie z’n complexe smaak geeft;
  • de term ‘body’ definiëren;
  • wat cupping precies is en wat de SCA cupping methode inhoudt;
  • hoe je tijdens het cuppen aroma, smaak en textuur kunt beoordelen.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Beoordeling van deze training door onze cursisten
(7)
Stephan Zweers - LABROAST13 mei 2021
Zeer zeer zeer goede training. Er wordt een zeer goede basis gelegd. Boven verwachting.
Peter Grasmeijer7 mei 2021
Arnout de la Rambelje26 april 2021
Karlijn de Groot - Nieuwets - Grand café de Graanbeurs13 april 2021
Interessant training en wederom goede en leuke uitleg van Paul. Door de manier van trainen en uitleg word ik iedere keer nog enthousiaster over alle aspecten van koffie.
Romy16 februari 2021
Zeer leerzame en leuke trainingsdag gehad bij ITC.
Kamaldjit Singh Dhesi24 november 2020
Ontzettend leuke, maar vooral leerzame Sensory Skills foundation training. Een aanrader voor de echte koffie taste liefhebbers.
Frank de Lange - Ketelbinkie Koffie16 september 2019
Heb deze training gekozen omdat ik een aantal onderdelen van het hele proeven/smaak nog niet snapte. Na een super leuke en informatieve dag kan ik met vertrouwen zeggen dat ik het nu volledig begrijp. Duidelijke uitleg gepaard met heel veel uitvoeren hebben mij enorm geholpen. Voor iedereen die nieuw is of zijn koffie skills wilt verbeteren raad ik de ITC en deze training zeker aan!
Reactie van ITC Academy
Dank voor jouw review! Fijn om te horen dat je er zoveel aan hebt gehad.

Gepland op

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!