SCA Sensory Skills Foundation

Algemeen
Hoe getraind zijn jouw zintuigen? In de SCA Sensory Skills Foundation training draait alles om proeven, ruiken en voelen. Om te beginnen starten we met de vijf zintuigen en het onderscheiden van de vijf basissmaken. Vervolgens leren we je koffie cuppen volgens de SCA standaarden, wat een sensory analyse is en hoe je die kunt gebruiken. Smaak is natuurlijk subjectief, we leggen uit hoe dat zit en hoe smaken met elkaar interacteren. Aan het eind van de dag kun je een koffie beoordelen op smaak, aroma en textuur en gebruik je termen als ‘mondgevoel’ en ‘body’.

Direct na de training volgt het examen. Ben je geslaagd? Dan kun je je SCA Sensory Skills Foundation certificaat aanvragen.

Duur
Eén lesdag van 9 uur. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Vooropleiding
Geen. SCA Green Coffee Foundation en SCA Barista Skills Intermediate zijn aan te raden.
Kosten
  • Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • Certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • de vijf menselijke zintuigen onderscheiden;
  • hoe je een sensory analyse kunt gebruiken als meetinstrument;
  • het belang van sensory analyse in de koffiebranche kennen;
  • welke vier redenen er zijn voor het cuppen van koffie;
  • de vijf basissmaken herkennen;
  • welke smaken het meest in koffie te vinden zijn;
  • hoe smaken met elkaar interacteren;
  • waarom de perceptie van smaak per individu verschilt;
  • wat koffie z’n complexe smaak geeft;
  • de term ‘body’ definiëren;
  • wat cupping precies is en wat de SCA cupping methode inhoudt;
  • hoe je tijdens het cuppen aroma, smaak en textuur kunt beoordelen.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Gepland op

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!